Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (178. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.822
Cevap
113
Favori
671.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilemiyorum ama benim çok çok seyrek olmakla birlikte eşimin de anahtar yanındaysa oluyor.Yani ikimizde araç yakınındaysak ; bilemedim bu nedenle.Ama öyle durumlarda bagajdan manuel kilitliyorum.
  • merhabalar premium donanımda gelen ses sistemi nasıl, kullanıcı yorumu alabilir miyim?
  • Adz014 A kullanıcısına yanıt
    tek anahtar kullanıyorum diğerini yedek olarak kaldırmıştım :/ diğer araçla şehir dışında olduğum için bir süredir kullanamıyorum :) dönüşte neler olacak bakalım :)
  • neilblack kullanıcısına yanıt
    4x45 watt high performance müzik sistemi ile tatminkar ses sistemi var ( uzun yıllar yüklü bir ses sistemi kullandım; çok büyük hayal kırıklığı yaşamadım; normal kullanıcıları tatmin edecektir. Yine de 5x130 wattlık sistem olsa diyor insan )
  • Sımdı arkadaslar bri kaç sorum olacak...

Aracım sehir ıcınde 7 lıtre yakıt tuketıyor (d2-powershıft) normal mı ?

Düşük devrile gıderken garıp bri ses gelıyor, buna benzeri şikayeti olan kullanıcılar ne düşünüyor?

Araç bozuk yollarda ınanılmaz ses yapıyor...ozellıle parke tası döşenmiş yollarda ınsanı araçtan soğutuyor...

Araç 20.000 km'ye geldı...20.000 bakımının malıyetı nedır??

Sımdıden tesekkurler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökkum G kullanıcısına yanıt
    Sorularınızı sırasıyla ele alacak olursak;

- Şehir içinden şehir içine, kullanım tarzına kadar bir çok etkenden yakıt tüketimi değişiklik gösterebilir. Benim de aracım d2 Powershift. 12 lt /100 km değerini gördüğüm de var, 5 lt /100 km değerini gördüğüm de var şehir içinde. Eğer şehir içinden kastınız yoğun bir trafik ise (5-10 km hızla gidilebilen ve daha çok dur kalk yapılan) bence 7 normal bir değer sayılabilir. Çünkü araba ağır ve ne kadar çok dur kalk yapılır ise tüketim o kadar artıyor.
    - Düşük devirlerde giderken geldiğini belirttiğiniz sesi tarif etmeniz mümkün mü? Ya da ses arabanın neresinden geliyor?
    - Bozuk yollarda ses geliyor ise, aracı servise gösterin ve bu şikayetinizi belirtin. Ben de de aynı sorun var ve şu anda konu ile ilgili olarak İsveç'ten parça gelmesini bekliyorum.
    - 20.000 km bakımının Volvo sitesinde gösterilen fiyatı 910 TL. Ancak bana sorarsanız, servis randevusu alırken çevrenizdeki tüm bayilerden fiyat almanız cüzdanınıza iyi gelecektir.

Saygılar...

• Arkadaşlar herkese selamlar.

D2 powershift aracımla 6300 km'yi 6 ayda gitmiş oldum. Arabamdan genel olarak memnunum, kabin içinde kullanılan malzemeler ne kadar kaliteli olsa da bunları yerlerine pek de iyi tutturamamışlar, kabin içinden sağdan soldan çeşitli tıkırtılar geliyor ara sıra. Şimdilik tek şikayetim bu, nazarlık diyelim buna da.
  • Gökkum G kullanıcısına yanıt
    tüketiminiz normal. bozuk yollardaki tıkırtıdan ben de çok rahatsızım müziklerde de başımın belası. Daha önce 4 kapıma yalıtım yapıldı aracım tekrar yalıtım yapılması için yine serviste
  • Sizdede gosterge arkasından gelen tıkırtı varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musticimkedicim M kullanıcısına yanıt
    benim sadece kapılardan geliyor
  • Bende de 10.000 km bakımından sonra göstergenin tam orta kısmının arkasından gelen bir ses oluşuyor titreşimlerde. Rahatsız edici olmaya başladı. Sizdeki ses te aynı yerde mi?

Sayın Arabacı_58, Kapılardan gelen seslerle ilgili olarak servis yalıtımı ücretsiz mi yapıyor yoksa ücret mukabilinde mi müdahale ediyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Günal -- 20 Kasım 2014; 10:08:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Günal

Bende de 10.000 km bakımından sonra göstergenin tam orta kısmının arkasından gelen bir ses oluşuyor titreşimlerde. Rahatsız edici olmaya başladı. Sizdeki ses te aynı yerde mi?

Sayın Arabacı_58, Kapılardan gelen seslerle ilgili olarak servis yalıtımı ücretsiz mi yapıyor yoksa ücret mukabilinde mi müdahale ediyorlar?

Garantiden ücretsiz olarak yapılıyot bu tarz işlemler

• Evet aynı yerde bendede ses

• Sağ ön kapıdan geliyor sesler, ayrıca dediğiniz gibi göstergelerin önünde, direksiyonun arkasında kalan panelden de bazen ince tıkırtı geliyor, elini bastırınca geçiyor filan. aslında sinir bozucu bir şey ama takmıyorum pek:)
  • Aracım 3. Kez yalıtım için servise girdi ilkinde sadece sağ arka kapı, 2. Ve 3.sünde 4 kapıya yapıldı. Ama hala ses var baslarda özellikle. Yalıtımı yapan arkadaş "biz o kadar baslı müzikler dinlemiyoruz" savunmasında ama tarkanın oynama şıkıdım şıkıdımında bile bu tıkırtıları duymak mümkün, servisteki elemanlarda daha iyisinin yapılamayacağını bu sesin daha fazla kesilemeyeceğini söylüyorlar

• arabaci_58 kullanıcısına yanıt
    Bostanlı ya da Alsancaktaki parke taşlı yollarda bende de ses geliyor. Aracımı Konya Otokoç'tan almıştım. O zamanlar daha fazla ses vardı. Geri görüş kamerası + dijital gösterge takılırken kapılar elden geçirilmişti. Müzik açıkken gelen sesler için ya bassları 0 ya da biraz eksiye almalı ya da Eq'dan 60 ve 200Hz değerleri ses kesilinceye kadar aşağıya çekilmeli. Profesyonel müzik sistemlerinde araç komple soyulup farklı yalıtım malzemeleri ile kaplanıyor. Ancak araç ağırlaşıyor. Eski aracımda ön kapılarım hayli ağırlaşmıştı :) Çok kafaya takmamaya çalışıyorum şimdilik. Esas sıkıntım yoğun trafikte gaz tepkilerini bazen ayarlayamıyorum :)) Sokaktan anayola çıkarken gaza biraz yüklenince araç gitmiyor gibi oluyor ardından patlayarak güç geliyor ve patinaja kalabiliyor. Geriden gelen araba yaklaşınca hafiften bir panik yaşıyor insan :) Manuel vites ile hiç başıma gelmeyen şeyler :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkraver -- 23 Kasım 2014; 11:36:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkraver

Bostanlı ya da Alsancaktaki parke taşlı yollarda bende de ses geliyor. Aracımı Konya Otokoç'tan almıştım. O zamanlar daha fazla ses vardı. Geri görüş kamerası + dijital gösterge takılırken kapılar elden geçirilmişti. Müzik açıkken gelen sesler için ya bassları 0 ya da biraz eksiye almalı ya da Eq'dan 60 ve 200Hz değerleri ses kesilinceye kadar aşağıya çekilmeli. Profesyonel müzik sistemlerinde araç komple soyulup farklı yalıtım malzemeleri ile kaplanıyor. Ancak araç ağırlaşıyor. Eski aracımda ön kapılarım hayli ağırlaşmıştı :) Çok kafaya takmamaya çalışıyorum şimdilik. Esas sıkıntım yoğun trafikte gaz tepkilerini bazen ayarlayamıyorum :)) Sokaktan anayola çıkarken gaza biraz yüklenince araç gitmiyor gibi oluyor ardından patlayarak güç geliyor ve patinaja kalabiliyor. Geriden gelen araba yaklaşınca hafiften bir panik yaşıyor insan :) Manuel vites ile hiç başıma gelmeyen şeyler :))

Premium araç alıyoruz üstüne paket içinde güçlü ses sistemi içinde bir dünya para veriyoruz sonra tıkırtı gelmesin diye basları eksiye almak zorunda kalıyoruz ne kadar güzel

Gaz tepkileri çok enteresan aracın ben birkaç ayda anca alışmıştım, sport moda tepkilere anında cevap veriyor ama d modda dengeli ayarlamak gerekiyor araç ilk saniye cevap vermiyo sürücü az bastı sanıp gaza yükleniyor aracon tepki zamanı gelincede araç istenenden fazla gidip patiye kalkıyor; gaza ayağınızı alıştırıp ilk saniye bir kalkmasını beklemek lazım aracın ya da sport modda gezmeli

• arabaci_58 kullanıcısına yanıt
    Evet en güzeli s modu ya da manuel değişim; o zaman daha keyifli oluyor; daha sakin ortamlarda d modunu tercih etmeliyim sanırım :)
    Farklı müzik türleri için ayar yapıp hafızaya alma seçeneğimizin olmasını isterdim ama buna da şükür demek lazım herhalde. Sadece bas ve tiz ayarına da mahkum olabilirdik :))
  • merhaba

bugun Volvo info adresine attığım bir maıle yanıt aldım ,, v40 cc de kullanılan müzik sistemi markasını sormuştum ve bosch müzik sistemi kullanıldığı yanıtı aldım ,,
    Premium modele opsiyonel highperformans sistemiyle geliyor arac 8 hoparlör olan (sensus olmayan)
    bosch müzik sistemini ilk kez duydum ve itiraf edeyim çok şaşırdım ama ön yargılıda olmak istemiyorum.. bu sistemin performansını bilmiyorum

sizlerin bu konu hakında görüşleriniz varsa paylaşımınızı rica ederim

teşekkürler
  • grknky kullanıcısına yanıt
    4 kapıda midwoofer+tweeterdan oluşan 4*45 watt gücünde bir sistem. Subwoofera ihtiyac olmayacak şekilde ayarlanmış. Sesi tatminkar. Yüksek seslerde de bozulma yapmıyor. 4 yollu aktif sql bir sistemi yıllarca kullandıktan sonra bu ses sistemi beni çok üzmedi. Her bir hoparlöre zaman hizalama yapıp sahneyi önümde hissetmek isterdim bunu aramıyor değilim; bu sorunu da daha önceki postlarımda yazdığım gibi sanal olarak bir IOS uygulaması ile çözdüm:
    spl.info
    SPL – Sound Performance Lab
    http://spl.info/index.php?id=2998&L=1

• 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.