Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (131. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.822
Cevap
113
Favori
671.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim.
    uyarıların benim için çok faydalı oldu.
    sonuçta tak-sök yapsam bile bahsettiğin gibi değerlerden anlayabilirler.
    en azından garanti süresinin bitmesini bekleyeceğim.
    seninde söylediğin gibi aracın performansı gayet iyi.
    yazımda belirttiğim gibi serviste aklımı karıştırdılar.
    sanki böyle bir şeye ihtiyacım varmış izlenimi oluştu.
    sonrada senin aracına yapılamıyor dediler.
    1.6 dizel otomatik araca serviste neden bu yazılımı yapmadıklarını biliyormusunuz peki ?
  • ALİ VOLVO A kullanıcısına yanıt
    Esenlikler tekrar,

Ne demek rica ederim,faydali olduysa ne mutlu.

1.6 dizel'e yapilmamasinin sebebi,sizin ilk mesajinizin bir ustunde yazdigim maddelerin tam olarak saglanamamasindan dolayi(ornegin CO2 seviyesi ve yakit tuketimi degerlerinin ayni sekilde korunamamasi).Biliyorsunuz ki,dizel motorlar hem performansli uretilmesi hem yakit ekonomisi saglamasi hem de CO2 salinimi dusuklugu ile on plana cikmaktadir.

Bu baglamda,Polestar firmasinin bir performans uygulamasi yapabilmesi icin,mesajimda yazdigim tum maddelerde herhangi degisikligin olmadigini garanti etmesi gerekiyor,eger edebiliyorsa yazilimi Volvo garantisinde servislere sagliyor.Bunun yaninda piyasada motoru garanti disi biracak sekilde yazilim calismasi yapan insanlar var.Bu da bir alternatiftir,yaptirilmasi ve olumlu/olumsuz sonuclari,yaptiran kisinin sorumlulugundadir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semgok -- 19 Mayıs 2014; 14:00:12 >
  • Sensus Connected Touch sistemi Volvo'nun sitesinde oluşturucusunda varmıdır yok mudur ?

Volvo tasarlıyorum R-Design + R-Design Pac seçiyorum. Sensus sistemi sonradan mı ekletiliyor yardımcı olursanız sevinirim Yakın bir zamanda sipariş geçmek istiyorum.
  • Olusturucuda var mi bilmiyorum ama sanirim onu arac geldimten sonra burda taktirmak cok daha ucuza mal oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALİ VOLVO

merhaba

dizel 1.6 otomatik 2013 eylül çıkışlı v40 sahibiyim
    aracın orjinal performansı gayet iyi fakat volvo servisinde gördüğüm bir ilan ile aklım karıştı.
    yazılım ile performans arttırılıyormuş.
    sordum hemen, sizin aracınızda olmuyor dediler. 2.000cc ve üzeri araçlarda oluyormuş sanırım.
    konu ile ilgili hiç bilgim olmadığı için doğrudur dedim. fakat daha sonra araştırınca gördüm ki chip uygulamaları varmış.
    chip konusu ile ilgili birçok forum var fakat hep bilgisi yüksek olan arkadaşlar terimler ile konuşmuşlar.benim gibi bu konuda hiç bilgisi olmayan
    insanlarında anlayacağı şekilde kısa ve özet şekilde chip olayını anlatabilirmisiniz. ayrıca internetten bir ilan buldum.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-racechip-pro2-chiptuning-volvo-v40-d2-1-6-d-115-hp-270-nm-tork-148547817/detay/

bu ürünü tavsiye edermisiniz.
    garantiyi kesinlikle bozmaz diyorlar. (ilanda)
    serviste mi montaj yapılması gerekiyor.
    izmirde bu işlerle ilgilenen yerler varmıdır.
    chip uygulaması yapmadan sadece yazılım ile performans artışı olurmu.
    tüm bu uygulamalar garantiyi nasıl etkiler.

not: açıklamaları bu konuda hiç bilgisi olmayan birisine yaptığınızı unutmayalım lütfen. teşekkürler

ilgilenen arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.

Belirttiğiniz box uygulaması araca external olarak bağlanıp kaputun altına gizleniyor. Bu çip aracın orjinal yazılımını bloke edip sisteme kendi verilerini gönderiyor yani aracın beynini yanıltarak bu işlemi yapıyor. Dolayısıyla fişini çekip çıkarttığınızda araç orjinal yazılımıyla eskisi gibi çalışmaya devam ediyor. Bu yüzden garanti bozulmaz deniyor çünkü servisi kandırmanız için sadece box'u çıkarmanız yetiyor. Ama tabi bunu yapınca insanın vicdanı rahat eder mi, orası kişiye kalmış. Bence aracın başına birşey geldiğinde tamir ettirecek maddi durumunuz yoksa bu işe kalkışmayın. Dizel araçlar benzinli gibi değil çok daha kırılgandır bunu da dikkate alarak yaptırın derim.

• Araca sonradan SCT takılabiliyor.
    Peki hoparlörleri değiştirmek istersek ne yapmak gerekir?
  • Selamlar,

Benim aracım T4. 15bin km deyim. Yakıt tüketimi Istanbul için ortalama 10litre civarı. Birçok benzinli araç kullandım, Istanbul'da 1.4-1.6 benzinli araçlar 10 litre civarı yakıyor. aşağı yukarı biraz oynamalar olabilir. Bu sebeple bence markalar arasında büyük uçurum yok. Sizin aracınız dizel diye tahmin ediyorum. 890 benzinli araçla yapmayı başardıysa ya benim araçta bir sıkıntı var ya da babanız çok profesyonelce kullanıyor :)

Uzun yolda da 7-7,5 civarı yakıyor. Ben uzun yolda vites küçülterek yavaşlamayı tercih ettiğimden genelde "S" modunda gidiyorum ve de yol durumuna göre hep azami yasal hız limitlerinde sürüyorum.

Volvo V40 T4, advance paket, full deri, 17". Herkese tavsiye edebileceğim bir araç. City safety özelliği gerçekten iyi çalışıyor ve beni birkaç kez kazadan kurtardı diyebilirim.
  • Klasse K kullanıcısına yanıt
    Babam genelde cok sakin suruyor ilk aldigim zaman full depo doldurmustum arabayi 40 km felan surdum diye hatirliyorum (S mode) daha sonra malum arabayi babama biraktim gittim. Birde babam 100 tllik diesel almis sehirici surmus hep ben mayis ayinda geldigimde arabanin yakit lambasi daha yanmiyordu 200+km kalan yakit gøsteriyordu orada demek istedigim total yapilan kmdir :) sizin aracta bir sorun olacagini sanmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgnkr

Araca sonradan SCT takılabiliyor.
    Peki hoparlörleri değiştirmek istersek ne yapmak gerekir?

Ses sisteminin kalitesinden memnun değilsin sanırım :) Ben de ilk başta bu ne demiştim sonradan 15dk kadar uğraşıp ekolayzer ve bas-tiz ayarlarından en güzel ses ayarını yaptım. İstersen ayarların fotoğrafını çekip görüntüsünü paylaşabilirim. Ayar yaptıktan sonra gayet tatmin edici bir ses veriyor diyebilirim. Evde hi-fi'ye yakın bir sistem kullanmama rağmen arabadaki müzik kalitesi düşük hissettirmiyor.

Bu arada 8 hoparlörlü high performance sisteminin ayarlanmasından bahsediyorum. Donanım olarak premium sound ekletmişseniz 24 hoparlör oluyor ve özellikle mid range sesleri daha iyi alıyorsunuz ve ses seviyesi epey bir yükseliyor diye biliyorum.

• MaTaDoR kullanıcısına yanıt
    sn MaTaDoR EQ ayarlarınızı paylaşırsanız seviniriz :))
  • MaTaDoR kullanıcısına yanıt
    Sevgili @MaTaDoR dediğin gibi ses kalitesi bence tatmin edici değil malesef. Premium Sound'a da sahip değilim. EQ ayarlarında da bir çok kombinasyon denememe rağmen memnun kalmadım. Kapılardaki hoparlörleri daha kalitelileri ile değiştirmek istiyorum ama cesaret edemiyorum :))
  • dgnkr kullanıcısına yanıt
    Evet bende size katiliyorum h.p. audiodan bende memnun degilim eski aracim olan S40 daki h.p audio daha kaliteli ve daha iyiydi :) bu ses sistemi ve ufak kaza nedeniyle araci degistirip premuim audiolu almayi dusunmuyor degilim. umarim 2015te yeni motor secenekleri gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar2 -- 22 Mayıs 2014; 12:33:02 >
  • Arkadaşlar benden gelsin madem EQ ayarları ben gayet memnunum.

High performance audio Presetleri;

Bass = 0
    Treble = 0
    Fader 3 Rear

Forward & Rear Equaliser.

60: +2 & +3
    200: +1 & +2
    1K: -1 & -1
    3K: +3 & +3
    12K: +5 & +5

Daha fazla BASS için;

60: +3 & +4
    200: +2 & +3

VEYA BASS ayarını istediğiniz yapın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • filtiarn kullanıcısına yanıt
    Haydaaa....

Front&Rear EQ ayarlar bende yok !!!

Benim aracın üzerindekiler High Performance audio diye biliyorum. Yoksa 1,5 senedir rüyada mıdım?
  • Kesinlikle sana katılıyorum. Eski C30'umda da H.P. hoparlör serisi vardı. Sanırım biraz da kapının büyüklüğü etkisiyle de kaynaklanan daha iyi bir ses akustiği vardı.
  • dgnkr kullanıcısına yanıt
    Dynaudio marka o series bayagi iyidi suan o firma ile calisilmiyor. Premium audioyu Bir ara test etmek istiyorum ama galerideki araclarda olacagini hic sanmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar2 -- 22 Mayıs 2014; 14:32:41 >
  • Genellikle klasik ve Türk sanat müziği dinliyorum. Bu yüzden belki size bas az gelebilir uyarısını yaparak ayarlarımı ekliyorum:

Volvo V40: Ve O Sensin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaTaDoR -- 22 Mayıs 2014; 20:28:17 >

• baylar bayanlar hayırlı olsun v40 lara yeni d4 ve t5 motorlar ve 8 ileri şanzıman geliyor volvo duyurdu

kaç bin tl den kapıyı açacaklar bakalım ?

www.media.volvocars.com
    Volvo V40 D4 with new Drive-E powertrains: the most powerful, lowest emission engine in its segment
    https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/139131/volvo-v40-d4-with-new-drive-e-powertrains-the-most-powerful-lowest-emission-engine-in-its-segment

• yeni volvo ocean race edition v40 lar da geliyor bunlara da buradan ulaşabilirisiniz

ayrıca

2015 de yenilikler geliyor

bununla ilgili detaylarada
    www.media.volvocars.com
    Volvo Cars introduces luxurious interior package for the model year 2015 line-up
    https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/141336/volvo-cars-introduces-luxurious-interior-package-for-the-model-year-2015-line-up

• yeni volvo ocean race edition v40 lar da geliyor bunlara da buradan ulaşabilirisiniz

ayrıca

2015 de yenilikler geliyor

bununla ilgili detaylarada
    www.media.volvocars.com
    Volvo Cars introduces luxurious interior package for the model year 2015 line-up
    https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/141336/volvo-cars-introduces-luxurious-interior-package-for-the-model-year-2015-line-up

• 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.