Şimdi Ara

Volvo V40 Cross Country D2 mi Tiguan mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
8.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • siz bence arabadan ne beklentiniz var, nerelerde kullanacaksınız ne amaçla kullanacaksınız. aile arabasımı olacak yoksa sadece siz mi kullanacaksınız. hacminin geçin olması ferak olması gerekiyormu vs.

bu gibi detayları verin bizde bu ikisinden ahanda şunu alın diyelim

bana göre;

bu iki arabadan birini alacak olsam hiç düşünmem v40 alırım, hatta cc değil normalini.
    anneme alacak olsak direk tiguan alırım ama v40cc de bi kafamı kurcalar.
    eğer çekirdek aile isem ve normal günlük kullanım için alınacaksa yine v40
    eğer böyle ara sıra dağa bayıra pikniğe gidiyosam, yada gittiğim güzergah bu tip yollardan oluşuyosa tiguan
    2 ve üstü çocukluysam tiguan

faln filan işte

Edit: bu arada vw nin en sevmediğim arabalarından belkide 1.si tiguan dır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 18 Nisan 2014; 22:01:55 >

• Sadece iki kişi kullanacağüız arka koltuk bile lazxım değil aslında ama mesela honda crv nin arka koltuklarının yatmış halini görünce ooo demiştim gez dolaş arkada yat veya al çekyatı götür. Ha kaç defa bu yapılır derseniz ... bir şey diyemem tabi. Araçta asıl aradığım rahat konforlu ve güvenli bir kullanım sanırım. - ben bile emin değilim- :)
  • Arkadailar bir de sebeb belirtirseniz daha ikna edici ve inandırıcı olur sanırım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: senut

Arkadaşlar aracımı değiştirmeye karar verdim ama Volvo V40 Cross Country D2 ile Tiguan arasında bir türlü karar veremiyorum. Bilgi ve birikime sahip herkesten -özellikle bu araçları kullananlardan fikir bekliyorum.

tiguan da 1.6 dizel motor olmadığına göre v40 cc 1.6 dizel d2 ile kıyaslanacak bir durum göremiyorum

v40 cc normal v40 dan yerden 4cm yüksek tasarımı ve zor koşullara uygun yürüyen ile ayrılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

oldum olası qq, tiguan gibi araçlara karşıyım şahsen...suv sınıfına giriyor ama ne bir x5,range gibi suv kalitesi var ne pajero,land cruiser gibi arazi performansları var...

bence tamamen pazarlama şeytanlığı bir segment, o yüzden v40 a yönelin...

İhtiyaçlar o yönde aslında.

C Segmenti HB otomobiller ailelere dar geliyor.Bunun haricinde millet olarak geniş bagaj, yüksek oturma pozisyonu, yola hakimiyet, tok görünüm gibi unsurları seviyoruz.

Eşin dostun yaptığı "Adam cip almış" muhabbeti de önemli bir etken tabi.

V40 CrossCountry ise arazi sıfatını daha çok stil anlamında yansıtıyor.Zevk meselesi yani.Standart versiyona göre yerden daha yüksek olması da avantaj sayılabilir.

Çok kalabalık oldu, sonuç olarak katılıyorum Ama piyasa ciddi anlamda B-SUV, C-SUV tarafına kayıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fullflavor1977

Nissan Juke bile SUV segmenti olunca, biraz karıştırdım :)

o zaman ne oluyor v40 cross country? c-segmenti hatchback ama off road özelliğimi?

Sıfatlara takılmayın bu kadar yahu :)

Kompakt C Segmenti bir otomobilin biraz daha taşa toprağa gelen versiyonu işte
  • Bir V40 kullanıcısı olarak, V40 CC'nin beklentilerinizi tamamen karşılayacağını düşünüyorum hatta eminim. Tiguan sadece yerden yüksekliği ve iç mekan genişliği açısından avantajlıdır ki sizin bu iki konuyla da pek ilginiz yok anladığım kadarıyla.
  • Mevcut arabamı -fusion TDİ 1.LUX- alırken hiç zorlanmamıştım. Teknoloji ilerleyip seçenekler ve beklentiler arttıkça seçim zorlaşıyor. Gücüm olsa bu iki aracı da alırdım. Ne diye dizel 1.6 bir suv yok ki adam gibi... ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

oldum olası qq, tiguan gibi araçlara karşıyım şahsen...suv sınıfına giriyor ama ne bir x5,range gibi suv kalitesi var ne pajero,land cruiser gibi arazi performansları var...

bence tamamen pazarlama şeytanlığı bir segment, o yüzden v40 a yönelin...

İhtiyaçlar o yönde aslında.

C Segmenti HB otomobiller ailelere dar geliyor.Bunun haricinde millet olarak geniş bagaj, yüksek oturma pozisyonu, yola hakimiyet, tok görünüm gibi unsurları seviyoruz.

Eşin dostun yaptığı "Adam cip almış" muhabbeti de önemli bir etken tabi.

V40 CrossCountry ise arazi sıfatını daha çok stil anlamında yansıtıyor.Zevk meselesi yani.Standart versiyona göre yerden daha yüksek olması da avantaj sayılabilir.

Çok kalabalık oldu, sonuç olarak katılıyorum Ama piyasa ciddi anlamda B-SUV, C-SUV tarafına kayıyor.

sw ve mpv kültürümüz olmadığından, hemen c platformu üzerine kurulu suv lar tercih ediliyor işte...

dediğin gibi vay be cip almış muhabbeti de etkili...ama bir d sınıfı sedan ile aynı paraya satılıyorsa da o kadar konforlu,geniş ve daha iyi yol tutamaz bence...

• İyi de bu ülkemize özel bir durumsa nasıl oluyor da tiguan Almanyada bile çok satılanlar arasına giriyor.
  • quote:

İyi de bu ülkemize özel bir durumsa nasıl oluyor da tiguan Almanyada bile çok satılanlar arasına giriyor.

Ülkemize has diye birşey olamaz. İnsanlar dünyanın her yerinde benzerdir ve bazı kişilik tipleri büyük gösterişli şeyleri tercih ederler, bundan mutlu olurlar.

Tiguan gibi araçların arazı kabiliyeti çok sınırlıdır ki zaten çoğunun tekerlekleri toprağa değmez bile. Bunlar şehir içinde geniş aileler ve bagaj ihtiyacı fazla olanlar için dizayn edilmiş araçlardır. Ülkemiz yolları çok düzgün olmadığından yerden yükseklikleri ve sağladıkları konfor açısından da avantajlıdırlar. Tabi bu yüksekliğin ve büyüklüğün ağırlık, aerodinami, yüksek yakıt tüketimi ve yol tutuş zafiyeti gibi bir çok yan etkisi de meydana geliyor.

V40 CC veya Mercedes GLA gibi araçlar ise, hem şehirde bozuk yollarda rahat ettiriyor hem de yol tutuşundan pek taviz vermiyorlar. Aerodinamik özellikleri iyi olduğundan ve ağırlıkları da fazla olmadığından yakıt tüketimleri de fazla olmuor. Dolayısıyla günümüzde şehir içinde sürüş açısından bence tercih edilebilecek en mantıklı araçların başında bu sınıf geliyor.

Mesela V40 CC'nin normal V40'tan farkları sadece şunlar: Daha büyük tekerlek büyüklüğü, yerden 4cm yükselme, daha uzun kurslu amortisörler ve ön arka yaklaşma açılarına göre dizayn edilmiş tamponlar. Bunları yaptığınızda nurtopu gibi bir mpv'niz oluyor ki Volvo da bunu yapmış.

• 40 Her yönden üstün tip teknoloji motor
  • Herkese yorumları için teşk. Bir de fiat olayı var sene sonunu beklemek daha mantıklı sanki. İzmirdeki bayide aracı inceledim -volvo- ama indirim için bursa veya denizli bayilerini önerdiler. Bu konuda deneyimi olan var mı acaba?
  • Volvo diyorum ve Denizli bayiine uğrayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Volvo diyorum ve Denizli bayiine uğrayın

Muğlada oturuyorum ve denizli akça'ya baktım ama internet siteleri iyi olmadığından fikir edinemedim. Bir de sanki daha çok büyük araçlara yönelmiş gibiler..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Volvo diyorum ve Denizli bayiine uğrayın

Muğlada oturuyorum ve denizli akça'ya baktım ama internet siteleri iyi olmadığından fikir edinemedim. Bir de sanki daha çok büyük araçlara yönelmiş gibiler..

Telefon ile bilgi alın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuga
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göttingenli Ethem

kuga

kuga nın da tiguan gibi 1.6 dizeli maalesef yok
  • Bence Tiguanın makyajlısı, özellikle bordosu çok güzel olmuş. Aile için daha uygun ve ikinci eli daha iyi...

SUV karşıtı olanlara da şunu diyelim, anlayamayacak bir şey yok, bu araçlar ferah, yüksek konumlu araçlar, çok da devasa boyutları yok, bayanlar , aileler kendilerini daha yüksek konumda , büyük bir araçta daha güvende hissediyorlar, bu normal.

Yüksek , ferah bir araç almak varken, niye yere yaklaşsın ki vatandaş?

O tarz gençlere uygun

Bu kompakt suv sadece bizde değil, tüm dünyada yükseliyor , Amerika dahil.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.