Şimdi Ara

Volvo S80 1.6D hakkında bilinmeyen çarpıcı açıklamalar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
39.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kasa için değerler muazzam görünüyor.

Eğer gerçekten bu değerleri yakalayabiliyorsa aferim volvoya...
  • quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Bu kasa için değerler muazzam görünüyor.

Bu aferin PSA'ya gidecek. Çünkü Volvo'nun bu motorla üretim, tasarım, mühendislik açısından hiçbir alakası yok. İthalatçısı sayılabilir...
  • peugeot 407 aynı motorla tüketim rekoru kırıyorsa bu arabada dedikleri gibi az yakabilir fakat 4 kişi+bagaj ile bu araba gitmez.bi de s80 e biniyosun arkadaş gaza dokundun mu öne atılmalı.binlerce euro verip niye sollamalarda kasılayımki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

quote:

Bu aferin PSA'ya gidecek. Çünkü Volvo'nun bu motorla üretim, tasarım, mühendislik açısından hiçbir alakası yok. İthalatçısı sayılabilir...

Yinede aderim volvoya diyorum.

Çünkü böyle bir araçta bu motoru sunabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

quote:

PSA dizel motor konusunda aştı artık, katılır mısınız hocam?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdm24

quote:

Orjinalden alıntı: egunns

s80 e de..hangi akla hizmet ya...1.6 109...s40 da bile gitmiyo diyolar s80 lerin vay haline

S40 nasıl gitmiyor anlamadım...Gaza basmayımı bilmiyorlar yoksa bagaja beton mu dökmüşler ?

Bana göre gitmiyor. Sana göre gidebilir. Bunlar değişken kavramlar.
  • Çip vs. yaptırmak şart bu 1.6 motora.

E sınıfı 1.6 motor...

Çiple kaç olur ? 125 Hp 300 Nm Tork verebilirse bence 1600 kg için çokta kötü olmaz.

Şu 0-100'ü 11 saniye dolaylarına indirmek gerek.
  • Bu motor çiple 140hp 300nm torka ulaşır.O zaman da tadından yenmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: HRMNKY

Bu motor çiple 140hp 300nm torka ulaşır.O zaman da tadından yenmez

Ayrıca fiyatıda makul E sınıfı için bence.

Gerçekten 140 Hp 300 Nm tork alınabiliyormu?

Ayrıca otm. şanzıman olacakmı acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 17 Temmuz 2009; 1:41:22 >
  • Güzel gelişmeler, tebrik ederim VOLVO, bir de motoru geliştiren PSA-FORD grubuna. Türkiye'ye gelmesinin 3 yıl gibi bir vakit alması saçma tabi, kaldı ki bu cevabı verenlerin bir otomobili ormanlarda ve sadece arka koltuğunda yapılan faaliyetler için işe yaradığını, yani araç değil amaç güttüklerini, düşünürsek ve biraz da hayal kurarsak VOLVO Türkiye Genel Distribütörünün, artık kimse, bir zahmet hemen uçağa atlayıp İsveç'e uçması ve Stockholm'de Volkswa..., şey Volvo yöneticileriyle satış anlaşması yapması gerek.

D ve E sınıfında 1.6 litre dizel... Kaldırır mı acaba...? Güncel kasa Passat'a 1.6 TDI 105 HP yetişecek dediler. Bekliyoruz. Yeni kasasına da 1.6 TDI 140 HP konulacak, esas onu bekliyoruz.

Hükümet uyanıklılık edip ÖTV'yi benzinli ve dizelde farklı şekilde uygulamaya koymazsa tabi...

Aaah Hüküm Et Ah... HAIL HAIL HAIL AND KILL... HAIL HAIL HAIL AND KILL...!!!

Önce öp, sonra döv, yine öp ama yine döv, bir öp ve bir de döv.

Taner "Gece" Göde

• Böyle saçma kombinasyonlar yapıyorlar ondan sonra sanayiler 30-40 yaşında adamlarla doluyor;

-Usta bu arabaya ne yaparız, bizim patron ucuz diye aldı ama hiç gitmiyor. (Passat 1.6H(itler))
  • ben bunun t6 sını kullanmıştım uçaktan pek farkı yoktu arabada 7 kişi ile nasıl 100 den 200 e saniyeler içinde çıkılır görme fırsatımız olmuştu

1.6 motorlu s80 e gelince...benim s80 im olsa ve 1.6d motoru olsa kaç motor diye sorduklarında utanırım söylemeye
  • Wiki'den motor bilgilerine baktım

2009- 1.6D DRIVe 1560 cc turbocharged common rail I4 Diesel 80 kW (109 PS; 107 hp) 240 N·m (180 lb·ft) 129g
  • Platform Y20, yani FORD MONDEO ile de benzerlik taşıyor. Peki Ford da bu motoru Mondeo'ya koyacak mı acaba? Neden olmasın...?

Volvo S80 1.6D hakkında bilinmeyen çarpıcı açıklamalar...

Production 2006–present
    Platform Y20 platform
    Engine(s) 1.6L (4cyl diesel), 2.0L (4cyl), 2.0L (Flexifuel, 4-cyl), 2.0L (4cyl diesel), 2.5 L I5 LPT
    3.0/3.2 L I6
    4.4 L Yamaha V8
    2.4 L I5 turbodiesel
    Transmission(s) 6-speed automatic
    6-speed manual
    Wheelbase 2,835 mm (111.6 in)
    Length 4,849 mm (190.9 in)
    Width 1,861 mm (73.3 in)
    Height 1,490 mm (58.7 in)
    Fuel capacity 70 l (15.4 imp gal; 18.5 US gal)
    Related
    Volvo V70
    Land Rover Freelander
    Ford Mondeo

• quote:

Orjinalden alıntı: speed need

ben bunun t6 sını kullanmıştım uçaktan pek farkı yoktu arabada 7 kişi ile nasıl 100 den 200 e saniyeler içinde çıkılır görme fırsatımız olmuştu

1.6 motorlu s80 e gelince...benim s80 im olsa ve 1.6d motoru olsa kaç motor diye sorduklarında utanırım söylemeye

Valla bizde 4.7 araba vardı...

Millet sorunca ve söyleyince "WAAAAAAAAAŞ onun ne vergisi vardır"

Diyolardı...

Buyur burdan yak...
  • Gelsin gelsin..Babayı ikna ettim zaten Volvo'ya.Gelsin de bi bakmaya gidelim şuna.
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

quote:

Orjinalden alıntı: HRMNKY

Bu motor çiple 140hp 300nm torka ulaşır.O zaman da tadından yenmez

Ayrıca fiyatıda makul E sınıfı için bence.

Gerçekten 140 Hp 300 Nm tork alınabiliyormu?

Ayrıca otm. şanzıman olacakmı acaba...

Volvo s80'de kullanılan motor Ford-Psa ortaklığı olan Ford Focus,Fiesta,Peugeot 207,307,308,407,Partner,Citroen C4,C5 ve Berlingo,Volvo s40,v50'de kullanılan az yakan çok kaçan ve gerek performansıyla gerek yakıt ekonomisiyle sahibini üzmeyen bir motor.Chipleyerekte çok rahat 140hp-300nm torka ulaşabilen bir motor.s80'e de koyarak çok akıllıca bir davranış yapmış Volvo.Hem e sınıfının lüksüne hem de motoruyla yakıt ekonomisini ve sorunsuzluğu bir arada sağlamış.Volvo'yu buradan tebrik ediyorum

• Anladım. Motoru bayağı bir arabada kullanmışlar.

Ford sanırım Navigator'ada yerleştirir yakında bunu. ( 0-100 20 saniye olmak koşulu ile )

Peki otomatik şanzıman olacakmı bununla beraber?

Ama acele etmemek lazım.

Belki Volvo S80'de 1.6T 180 Hp motor+Powershift'de görürüz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 17 Temmuz 2009; 4:52:59 >
  • bence iyi oldu
    zaten hız tahditlerine uylduğunda fazla performansa gerek yok
    çevrecilik ve ekonomi açısından başarılı bir çalışma bence
    ayrıca aracın ağırlığından dolayı vites oranlarında ayarlama yapmışlardır ve tork olarak aracı
    hızlandırmasında sorun olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

quote:

Orjinalden alıntı: 207m

Bayanlar ne anlasın arabadan.Karşısındaki adamıda kek sanıyorlar Ama keşke gelse ülkemize tam bizim buranın arabası valla Fiyatıda 35-40 bin euro aralığında olur gibime geliyor.

İngiltere 1.6D - 2.4D fiyat oranları, donanımları, ülkemizdeki motor-hacmi vergi farklılıklarını koyunca, 1.6d fiyatı 33 bin euro çıktı
    ötv indirimi tamamen kalkınca da 36 bin euro oldu... şimdi satılsa bizde, biraz indirim vs. ile 65 bin liraya alınabilir...

33K euro yapıyor 72 milyar para, biraz dediğin indirim 7 milyar oldu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.