Şimdi Ara

Volvo s40 mı? Opel Astra 2001 Edition mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
8.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir parça fiyatıda ben vereyim gecen hafta yetkili serviste s40 2006 (yeni kasa) ön amortisörlerini değiştirmeye götürdük .(ankara) iki amortisöre 600 lira istediler birde işçilik (ama işçiliği sormadık herhalde 150 falan derlerdi)
    yiğit volvoda amortisöre 175 ytl tanesine verdik tanesi içinde 25 ytl işçilik aldılar..
    3 ay kadar öncede servise fren balataları için gitmiştik rakamı tam hatırlamıyorum ama işçilikle sanırım 500 lira civarı fiyat vermişlerdi. bosch servisinde 260 veya 270 liraya yaptırmıştık.
    ayrıca amortisörlerin patlak olduğu durumda araba 80 bin bakımındaydı 550 ytl tutmuştu.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • otomobilci_x hocam bu fiyatlar gayet normal geldi bana bizde de brodway var 200ytl falan tutuyor bu işlemler...
    https://www.instagram.com/ikinci_el_otomobil_tavsiye/

• eyvallah hocam dua edin de şöyle eli ayağı düzgün az km'de şeker gibi bi s40 bulalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 24 Eylül 2008; 13:34:41 >

• Ben s40 da 2.0T yi önereceğim, 1.6 lar öldürür, 1.8 ler süründürür, 2.0 lar götürür 2.0T ler uçurur ve hemen hemen aynı yakıt sarfiyatı ile...

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

kaç lira civarı bakıyorsun dostum. ve motor olarak ne düşünüyorsun.

2001-2002 model 20.000ytl'yi fazla aşmayacak şekilde bakıyorum hocam...aklımdaki s40 1.6 ama tolga arkadaş 2.0T al demiş bilmiyorum bulabilir miyim bu fiyata...ve lpg de takmayı düşünüyorum 1.6 alırsam...ayrıca hocam derdim hız yapmak hava atmak falan değil...tek istediğim yolda adam gibi tutunan basınca duran sağlam bi araç...
  • yaw dün akşam astra ve vectra kullanan arkadaşlar la beraberken bu araçların yağmurlu havalarda falan kıç attıklarını söylediler...sizce böyle bişey olabilir mi? gerçi adamlar kullanıyorlar ama....

Orjinalden alıntı: 4rm4n

Bütün forumu okumadım ama bazı arkadaşlar maliyetten bahsetmiş.Astranınad maliyet olarak volvadan kalır yanı yok beğendiğiniz arabaların hangsi temiz olursa bakın ona göre alın.

doğru söylüyorsunuz hocam bunu opel kullanan arkadaşlar da söylemişti...aslına bakarsanız yakında zamanda arkadaş hyundai getz'i götürdü bakıma yağ değişimi, balata, ve ıvır zıvıra 215ytl ödedi...buna göre volvo gayet iyi bence....

Orjinalden alıntı: sinemaci34

quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

kaç lira civarı bakıyorsun dostum. ve motor olarak ne düşünüyorsun.

2001-2002 model 20.000ytl'yi fazla aşmayacak şekilde bakıyorum hocam...aklımdaki s40 1.6 ama tolga arkadaş 2.0T al demiş bilmiyorum bulabilir miyim bu fiyata...ve lpg de takmayı düşünüyorum 1.6 alırsam...ayrıca hocam derdim hız yapmak hava atmak falan değil...tek istediğim yolda adam gibi tutunan basınca duran sağlam bi araç...

Çok rahat bulursun o fiyat aralığında, neden 2.0T biliyormusun, süratli gitmek için değil aslında hayatında 1 kere ani hızlanmaya aracının fırlamasına ihtiyacın olur işte o an araç seni kurtarır... Ayrıca 2.0T ler geçekten üst düzey konfora sahip ve Prins marka LPG ile ki benim aracımda turbo ve prins marka inanılmaz uyumlu... Biz 1.8 S40 ile 4 kişi kapalı otoparkın yokuşundan klima açıkken çıkamadık araç sürekli stop etti taki ben klima kapama düğmesine basan kadar...

• opellerde kıçmı atıyormuş.
    :) dostum sana tecrübe ile sabit bir şey söyleyeyim. bu araba işinde herkesin dediğine inanma. bilende bilmeyende bu işte fikir sahibidir.
    sen madem volvoda karar kıldın bırak astrayı artık.
    ancak her ikisinide kullanan birisi olarak açık ve net söylüyorum volvonun maliyetleri astradan fazladır.
    11 yıldır opel kullanan ve volvonunda bakımları servisleri ile haşır neşir birisi olarak volvo kullanmış birisi olarak söylüyorum sana.ha bu fark dağlar kadarmıdır değildir yukarıdada söylemiştim.
    gelelim araç tercihine bende tolga arkadaşla aynı düşünüyorum eğer imkan varsa 2,0t hatta t4 derim ama temizi bulunurmu bu arabaların bilemem. o yüzden madem performans beklentinizde yok en temiz hangisini bulursanız onu alın.
    benden bu kadar saygılarımla..

• eyvallah hocam....

quote:

Orjinalden alıntı: balseven
    Arkadaşlar Volvo hakkında görüşlerimi yazıyorum. Arabayı alalı bir ay oldu yaklaşık bir aydır arabayla işe gidip geliyorum. Arabaya ilk bindiğim anda hani herkeste bariz olan güven duygusu varya, çok doğru bir yaklaşım aynen öyle ve bütün gözlerin üzerinizde olması ayrı bir güzellik katıyor. Şu ana kadar hiç bir problem olmadı, çok rahat, aşırı konforlu. 2001 1,8 Volvo kullanıyorum, motoru görünce zaten başka bir havaya giriyosunuz, ister istemez. İnanın Toyota kullandım, Corsa kullandım, Partner kullandım, Golf kullandım, Volvo bambaşka, haberiniz olsun. Yol tutuşundan söz etmek istiyorum: denenecek ne varsa denediğimi düşünüyorum bir ayda. Özellikle virajlarda denemeler yaptım, inanamadım. Zaten emin olun 100-120 arasında girdim virajlara arkadaşlar, bir yol tutuşu var akıllara zarar, ilk bu arabada farkettim, gram savurmuyor. İçerdekilerin hiç rahatı bozulmuyor. Göstergeler çok tatlı, geceleyin de gayet hoş oluyor. 200 ile giderken çok rahat, sarsılma yok, ses yok, radyo çok hoş yapmışlar, 19 kanal hafızalı, ses kalitesi bence bir çok kişiyi tatmin edecek kadar iyi. Arabada bir sürü göz var iyi olmuş. Bagaj çok büyük bence çok iyi. direksiyon gayet hoş hafif. Seri motor kalkışlarda çok çabuk toparlanıyor.

Eksilerini anlatayım: antenin kontağı açınca çıkması bana ters geldi, çok sessiz ortamlarda antenden inerken çıkarken ses geliyor, beni rahatsız ediyor az da olsa. servis debriyaj setinin değişmesi gerektiğini fakat 5000 daha gider deyip fiyatının ise 680 lira her şey dahil demesi biraz canımı sıktı, bana pahalı geldi, her ne kadar 60000 km gidiyosun ama dese de. Bursa'da parça derdin yok, volberk var, arkas var, rahat rahat istediğin an gidersen takabiliyolarmış. Koltuk bana göre aşağı doğru fazla inik kaldıramıyosun..

Uzun araba sokaklarda pek manevra yapamıyorsun. Parçası pahalı, canımı sıkan tarafı ikinci elinin olmaması, baya risk gerçi ben binmek için aldım. Velhasıl bana göre çok hoş, gayet başarılı. Aracın Türkiye'de pek yerinin olmaması sıkıntıları, o kadar. Bir aydır kullanıyorum çok memnunum.

• cevaplar çok uzundu hepsini okuyamadım. Benim görüşlerim

2007 Volvo S60 2.0 185HP : Bu aracı 1 yıl kullandım. Bu araba degil başka bişey. buna bindigimden beri diger araclar oyuncak gibi geliyor ( Reno/ Opel/ Pejo vs..) İnanilmaz performanslı ve dengeli.

2002 Volvo S40 2.0 T4 200 HP : Bu araç ise bir tanıdıgımıza ait. 150bin km iken aldılar 17,000 YTL. 2 yıl sonra TAM 13,000 YTL masraf ettiler. ( Motor ve şanzuman rektefiye oldu, bir aks değişti.)

Sonuç : Volvo markası ve kalitesi tartışılmaz ve su götürmez. Ancak beklenmedik ve garanti kapsamı dışındaki yedek parça değişimlerinde ŞOK geçirmemek gerekir.

Unutmamak gerek, hangi araba sahibi SADECE yıllık bakım yaptırarak araçlarını kullanıyor? mutlaka extra sorunlarla karşılaşılıyor...

Volvo başka bişey,
  • doğru söylüyorsunuz hocam bir arabayı sıfır almadıktan sonra her türlü sorun çıkarabilir...hele bir de km yapmış araç ise.. halk arasında volvo 1.000.000km gider söylentisi var...acaba sadece söylenti mi? neyse tecrübelerinizi paylaştığınız iiçin çok teşekkürler....bunlar çok faydalı oluyor inanın herkes için....

doğru söylüyorsunuz hocam bir arabayı sıfır almadıktan sonra her türlü sorun çıkarabilir...hele bir de km yapmış araç ise.. halk arasında volvo 1.000.000km gider söylentisi var...acaba sadece söylenti mi? neyse tecrübelerinizi paylaştığınız iiçin çok teşekkürler....bunlar çok faydalı oluyor inanın herkes için....

Gider sinemacı arkadaş, gider de nasıl kullanıldığına bağlı. Bakımları zamanında yapılırsa, araç doğru kullanılırsa gider. Bir önceki aracım 1991 model Mercedes 200 E idi. 8 valfli ilk motorlardan. 0 aldım ve 2008 başına kadar dolu dolu 17 yıl kullandım. Sattığımda 670.000 km yapmıştım ve daha motor kapağı açılmamıştı. araç 5000 km.de 1,5 litre yağ eksiltiyordu. O model mersedesler 0 iken dahi 5.000 km. de 0.8 lt. yağ eksiltir zaten. Alan da sibop lastiklerini değiştirip, benim gibi kullanırsa 1.000.000 km. görür sanırım.

Volvo da Mersedesten aşağı kalmaz, Mersedesten önceki aracım Volvo idi, şimdi de yine Volvo aldım. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirm sadece, 2. el alacağınız aracın sizi memnun etmesi, tamamen aracın daha önceki sahiplerinin kullanış şekline bağlıdır.

6-7 yaşında bir araç alacaksanız, mümkünse ilk sahibinden bulmaya çalışın, sahibi de orta yaşlı olursa aracın yorgun olma ihtimali azalır. Bir kaç el değiştiren araçlardan pek hayır gelmiyor.

Umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Screamer

Volvo tabii ki hele 2.0 T yada T4 olursa "Astra neydi?" dersin

çok doğru
  • benim arkadaşımda astra vardır araba gerçekten çok güzel yol tutuş olsun, konfor olsun rahatlığı olsun vs...

amcamında volvo s40ı vardı. nasılmıydı, ben böyle bir araba görmedim duymadım diyorum sadece

tartışmasız volvo diyorum tabi en ufak bi sorunda cebinde paran varsa,

sorun çıkartcağını düşünmüyorum ama sorun çıkarırsada keseye çok zarar açacağını biliyorum.

üstünlük olarak volvo her türlü üstün, ama ben sana astra al için rahat olsun derim... yok benim param var dersen al volvoyu arkana yaslan devam et. kal sağlıcakla

doğru söylüyorsunuz hocam bir arabayı sıfır almadıktan sonra her türlü sorun çıkarabilir...hele bir de km yapmış araç ise.. halk arasında volvo 1.000.000km gider söylentisi var...acaba sadece söylenti mi? neyse tecrübelerinizi paylaştığınız iiçin çok teşekkürler....bunlar çok faydalı oluyor inanın herkes için....

Bir Efsane

Volvo s40 mı? Opel Astra 2001 Edition mi?

Fotoğrafta gördüğünüz şahsın adı Irv Gordon, yanıbaşında durduğu fotodaki de kendi aracı 1966 model Volvo P1800. Irv Gordon Volvosunu 42 yıl önce 4.150 Amerikan dolarına satın almış. ”Hayatımın en iyi alışverişi” diye niteliyor bunu. Irv, ilk beş yılında Volvosuyla 250 bin mil yapmış. 1970lerin sonuna doğru yaptığı mil 500 bine ulaşmış, 90ların ortasında Guinnes Rekorlar Kitabı Irvin’in aracına tek bir kullanıcıya sahip, ticari olmayan, dünyanın en çok kilometre yapan (Bir milyon mil) aracı ünvanını vermiş. Irv, aracı meşhur oldukça daha da fazla gezmeye başlamış ve Mart 2002’ye gelindiğinde Irv’in Volvo P1800’ü iki milyon mili devirmiş. Ağustos 2006’da araç kırk yıllık motoruyla, 2.5 milyon mil, yani dört milyon kilometreye ulaşmış. Temmuz 2008'e gelindiğinde araç 2.7 milyon mile (yaklaşık 4.3 milyon km) ulaşmış. Böylece dünya rekorunu 2.7 kez daha kırmış.

quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray
    Volvo için 200.000 km hiç bir şey değil. Zamanında Volvo'da satış danışmanlığı yapıyordum. Elime 200.000 civarı S80 geldiği zaman inciğini boncuğunu araştırıyordum, acaba km düşürülmüş mü diye. Volvo satıcısı doğru söylemiş ama eksik söylemiş. Ağrıza olmadığı taktirde bakımlarını sanayide yaptırabilirsin. Bir gün servis müdürü ile aramızda bir muhabbet geçti. İnşaat mühendisinin birinde S80 T6 var, km 360.000'de dedi, sürekli bakıma buraya gelir, periyodik bakım dışında motoruna anahtar değmedi, dedi. Abi dalga geçme benle, dedim. Bu muhabbetten yaklaşık 1 ay sonra servis müdürü beni çağırdı kilometreye bak dedi, dumur oldum, km 368.000'de ve arabaya o kadar güzel bakılmış ki daha ilk günkü gibiydi. Adam asla ne Mercedes ne BMW diyor, bu arabayı satarsam ki satmam diyor, tercihim yine Volvo olur diyor. Kısaca Volvo'yu al bakımlarını düzenli yaptır, ömür boyu bin.

Fakat bunların hiçbiri size örnek olmasın. Bir aracın ömrü tamamen mmusluer arkadaşın da belirttiği gibi o ana kadar kim tarafından nasıl kullanıldığına bağlıdır. Ayrıca baktığınız araç Volvo'nun giriş modelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 7 Ekim 2008; 15:09:48 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.