Şimdi Ara

volvo s40 1.6 mi? audi a4 1.6 mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
10.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ama en önemli kriter yok: iç uzunluk (!) yani aks mesafesi... Yani diz mesafesi. Zaten C segmenti ile D segmenti arasında sadece 10 kübik inçli bir fark var. Ve segmentler sadece boyuta bakılarak belirlenmiyor.

Volvo S40 4.46 metre. B segmentindeki Honda City 4.40 metre. C segmentindeki Honda Civic: 4,54 metre. Yine C segmentinde Corolla 4.54 metre. Ama Audi 4.59 metre (4,57 değil düzelteyim). Yine C segmenti 4.49 metre. Volvo içlerinde en kısası. Audi A4'den 13 santim kısa.

Peki Passat ne kadar: 4,77 metre
    Ya aynı Segmentteki Avensis 4.65 metre
    Ya yeni Mondeo? 4.85 metre (!)
    Ya D segmentindeki Vectra? 4.61 metre.

D segmentindeki Ford Mondeo 4.85 metre. Aynı segemntteki Vectra 4.61 metre. Yine aynı segmentteki A4 4.59 metre. Ama dikkat. Mondeo yeni kasa, A4 ve Vectra eski kasa. kasalar yenilendiğinde her iki araç da belli ki şimdikinden daha uzun olacak.

Dolayısıyla Boyutlar konusu karışık.

B segmentinde Albe 4.18 metre, Yine B segmentinde Honda City 4.40 metre. Ne alaka?

Boyutlar herşeyi belirlemiyor ama ona rağmen, A4, S40 dan daha büyük bir araba. Tam 13 santim daha uzun. D segmentindeki Vectra da S40'dan 15 santim daha uzun.

Mesele o kadar basit değil.

quote:

Orjinalden alıntı: SLMVER

quote:

Orjinalden alıntı: sahin_k12345

http://www.jdpower.com/util/ratings/results.aspx?study_id=210&vertical=Autos&v1=Entry%20Premium%20Car

http://www.buyyourcar.co.uk/Car-Reviews/Volvo/Volvo-S40.aspx

http://www.answers.com/topic/compact-executive-car

S40 V50 S60 , A3 ve A4 Entry Premium Car (Giriş Lüks Araba gibi birşey)
    Sınıfında yer almaktadır
    Compact Executive de diyebiliriz

JDPowers da görüldüğü gibi A4 le S40 arasında fazla bir kalite farkıda bulunmamaktadır

Boyutlara gelince

boyutlar
    a4 4586/1772/1427mm
    s40 4468/1770/1452 mm

iç genişlik
    a4 1400/1357 mm
    s40 1402/1374 mm

iç yükseklik
    A4 976/946 mm
    s40 988/945 mm

Zaten önemli olanda boyutu değil işlevidir:))

motor seçeneklerine gelince s40 ın 10 A4 un 8 motor seçeneği var

1.6 motorlara ve fiyatlara bakıp karşılaştırma olmaz
    T5 TFSI karşılaştıralım bide o zaman bakalım hangisi üstün
    Tamam A4 belki biraz daha üstün olabilir kullanmadım biliyorum ama S40ın ondan aşağı hiçbir tarafı yok

Bu arabaları Passat Avensis Mondeo Vectra la aynı sınıfa sokmayın lütfen

boyutları iç genişliği iç yüksekliğini kontrol edersek audi a4 eğer d sınıfı ise volvo s 40 hayli hayli d sınıfı olur

• Orjinalden alıntı: tralles

Ama en önemli kriter yok: iç uzunluk (!) yani aks mesafesi... Yani diz mesafesi. Zaten C segmenti ile D segmenti arasında sadece 10 kübik inçli bir fark var. Ve segmentler sadece boyuta bakılarak belirlenmiyor.

Volvo S40 4.46 metre. B segmentindeki Honda City 4.40 metre. C segmentindeki Honda Civic: 4,54 metre. Yine C segmentinde Corolla 4.54 metre. Ama Audi 4.59 metre (4,57 değil düzelteyim). Yine C segmenti 4.49 metre. Volvo içlerinde en kısası. Audi A4'den 13 santim kısa.

Peki Passat ne kadar: 4,77 metre
    Ya aynı Segmentteki Avensis 4.65 metre
    Ya yeni Mondeo? 4.85 metre (!)
    Ya D segmentindeki Vectra? 4.61 metre.

D segmentindeki Ford Mondeo 4.85 metre. Aynı segemntteki Vectra 4.61 metre. Yine aynı segmentteki A4 4.59 metre. Ama dikkat. Mondeo yeni kasa, A4 ve Vectra eski kasa. kasalar yenilendiğinde her iki araç da belli ki şimdikinden daha uzun olacak.

Dolayısıyla Boyutlar konusu karışık.

B segmentinde Albe 4.18 metre, Yine B segmentinde Honda City 4.40 metre. Ne alaka?

Boyutlar herşeyi belirlemiyor ama ona rağmen, A4, S40 dan daha büyük bir araba. Tam 13 santim daha uzun. D segmentindeki Vectra da S40'dan 15 santim daha uzun.

Mesele o kadar basit değil.

e sen kendin söylüyosun ozaman bende derimki sana a4 D sınıfı arabalar içinde en kısası o yüzden a4 d sınıfı değildir diysunya bu kadar basit değil evet malesef bu kadar basit değil
    benim söylemek istediğimde şu ki mesela c sınıf reno clio ile volvo s40 mı yanyana konduğu zaman aynı sınıf gibi görünüyo yoksa volvo s 40 ile audi a4 mü yanyana geldiğinde aynı sınıf gibi görünüyo ?
    neyse tartışıp uzatmanında bi anlamı yok isteyen istediğini alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLMVER -- 12 Temmuz 2007; 12:03:33 >

• Reno Clio C segmenti değil B segmenti. reno'nun C segment arabası Megane, D segment arabası laguna'dır.

Bir de ne kızıyorsun anlamadım. Sanki ben S40'ı C segmentine koyuyorum, endüstri oraya koyuyor, ben değil. İnsanlar kendilerini arabalarıyla ne kadar özdeşleştiriyorlar. Ne garip!

Bak Volvo S40 hangi segmentte.
    http://www.wilkens-verlag.de/studie/WilkensVerlag_CarSegments2005.pdf

Ben Volvo'ya kötü araba demiyorum ki, tüm dediğim S40 yerine S60'la karşılaştırın A4'ü yoksa S40'ın şansı olmaz diyorum. Hepsi bu. Sen kendi arabanı istersen maybach ile eşdeğer gör, senin, benim şahsi görüşlerimiz endüstiryi bağlamaz ki

A4'ün muadili S60'dır, S40 değil. S40 Volvo'nun C segmentine yakın durmak için ürettiği ve Ford'un C segmentindeki C1 platformunu kullandığı bir araçtır. S40 D segmentindeyse Volvonun C segmentindeki aracı nedir o zaman? Veya E segmentindeki aracı nedir, F segmentindeki aracı nedir? S40'ın yerini kaydırdınız mı S60'a yer kalmaz., tüm filo bir sıra yukarı kayar ve en tepedeki Volvo Modeline segment bulamazsınız o zaman.

Bence de neyi tartışıyoruz ki? Ben görüş belirtmiyorum, veri iletiyorum. S40'ın D segmentinde olmadığı benim görüşüm değildir, hangi segmentte olursa olsun bana ne, bana bi faydası mı var şu ya da bu segmentte olmasının?

"e sen kendin söylüyosun ozaman bende derimki sana a4 D sınıfı arabalar içinde en kısası o yüzden a4 d sınıfı değildir diysunya bu kadar basit değil evet malesef bu kadar basit değil
    benim söylemek istediğimde şu ki mesela c sınıf reno clio ile volvo s40 mı yanyana konduğu zaman aynı sınıf gibi görünüyo yoksa volvo s 40 ile audi a4 mü yanyana geldiğinde aynı sınıf gibi görünüyo ?
    neyse tartışıp uzatmanında bi anlamı yok isteyen istediğini alır "

• boş tartışmalar bunlar. wikipedia dediğiniz sizin-bizim gibi vatandaşların yazdığı bir site sonuçta.

bir gerçek var. ona göre bu arabaların ne olduğunu siz belirleyin:

-volvo s40 focus şasesi
    -a4 golf şasesi

üzerine kurulu. ikisini de satarken d diye satıyorlar. ama bence şişirilmiş birer c. o kadar param olsa o arabaları tercih etmezdim. gerçek bir d segmenti araba alırdım...
  • s40 c, a4 d segmentidir,

s40 isterse a4 ten büyük olsun bu neticeyi değiştirmez, örnek olarak megane sedan da laguna dan büyük.

zaten c30, s40'ın sınıfını belli ediyor.

kafa karıştıran her geçen gün ebatça büyüyen otomobil segmentleri sebebiyle yeni çıkan alt segmentlerle, ömrünü tamamlamış üst segmentlerin aynı boyutlara gelmeleri.

bu arada s 60 d-e arası s80 ise e-f arasıdır, eskiden s70-s90 yapıyorlardı hatırlarsanız, o modeller emsali olan bmw-mercedeslere tam karşılık geliyordu, sonraları volvo diğer premium üreticilerle başa çıkamayınca ara segmentlere yönelerek pazar payı elde etme yoluna gitti.

esas soruya gelirsek, 0 km ve benzinli alınacak ise a4 alınmalı, diesel alınacak ise s40 alınmalı, 2. el benzinli alınacak ise s40 allınmalı, 2. el diesel alınmamalı.
  • bence a4
  • Yanlış biliyorsun A4 golf şasesi değil, 4. kuşak passat platformu'nu kullanıyordu ama artık son kasa A4'ün o platformla dahi ilgisi kalmadı.

Golf platformunu kullanan A3'dür. A4 değil, lütfen gerçekleri çarpıtmayalım.

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_B_platform
    http://paultan.org/archives/2006/08/27/audi-a4-20t-fsi-multitronic-test-drive/

http://ezinearticles.com/?Audi-A4:-From-Passat-and-Back&id=219265
    Bu siteden alıntı herşeyi açıklıyor:
    "Still, the wheels of autodom are always turning and the original Audi A4 is now in its fourth generation and is built on its own platform. Indeed, the newest Audi A4 shares nothing with its VW cousin and is poised squarely to do battle with the BMW 3 Series, Mercedes C Class, the Volvo S60, and Cadillac’s Swedish built BLS."

Wikipedia'daki bilgiler konunun uzmanlarınca yazılır, daha sonra yine başka uzmanlar tarafından gözden geçirilir. Wikipedi güvenilir bir kaynaktır.

Madem öyle, senin, benim gibi isanlar yazıyor, buyur sen de yaz Wikipedi'de. Hatta şöyle yaz: Audi A4 VW Golf platformunu kullanır. Bakalım oluyor mu? oluyorsa ben tüm yazdıklarımı geri çekerim.

kaldı ki Wikipedi haricinde tonla kaynak gösterdim, hepsi mi yalan söylüyor?

Bu tartışma burda bitsin Uğur Mumcu'nun dediği gibi bu memlekette insanların bilgisi olmadan fikri oluyor.

SON SÖZ: A4!ÜN MUADİLİ S40 DEĞİL, S60'TIR. NOKTA.

quote:

Orjinalden alıntı: metinemre

boş tartışmalar bunlar. wikipedia dediğiniz sizin-bizim gibi vatandaşların yazdığı bir site sonuçta.

bir gerçek var. ona göre bu arabaların ne olduğunu siz belirleyin:

-volvo s40 focus şasesi
    -a4 golf şasesi

üzerine kurulu. ikisini de satarken d diye satıyorlar. ama bence şişirilmiş birer c. o kadar param olsa o arabaları tercih etmezdim. gerçek bir d segmenti araba alırdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tralles -- 12 Temmuz 2007; 13:14:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

s40 c, a4 d segmentidir,

s40 isterse a4 ten büyük olsun bu neticeyi değiştirmez, örnek olarak megane sedan da laguna dan büyük.

kafa karıştıran her geçen gün ebatça büyüyen otomobil segmentleri sebebiyle yeni çıkan alt segmentlerle, ömrünü tamamlamış üst segmentlerin aynı boyutlara gelmeleri.

bu arada s 60 d-e arası s80 ise e-f arasıdır, eskiden s70-s90 yapıyorlardı hatırlarsanız, o modeller emsali olan bmw-mercedeslere tam karşılık geliyordu, sonraları volvo diğer premium üreticilerle başa çıkamayınca ara segmentlere yönelerek pazar payı elde etme yoluna gitti.

esas soruya gelirsek, 0 km ve benzinli alınacak ise a4 alınmalı, diesel alınacak ise s40 alınmalı, 2. el benzinli alınacak ise s40 allınmalı, 2. el diesel alınmamalı.

A3 neyi belli ediyor o zaman

D sınıfı Large family car (Büyük Aile Arabası) ve compact executive (Küçük Lüks Sınıf) lerden oluşmaktadır

Large Family car Ör. Passat Vectra Mondeo c5 407 vs.

compact executive Ör. Mercedes c serisi BMW 3 A4 S40 vs.

Passat Vectra Mondeo c5 407 nin ebat olarak BMW 3 A4 S40 sinden büyük olmasının sebebide budur

Büyük aile arabaları nitelikleri gereği ebat olarak büyümeye giderler

Lüks sınıfın ise böyle bir kaygısı yoktur çünkü hitap ettiği kitle farklıdır
    Aracın Aerodinamiği ve kullanışlılığı ön plandadır bu yüzden ebatlar
    daha sınırlıdır

Son zamanlarda Büyük aile arabaların kaliteside artmaya başladıkça
    2 sınıf birbiri ile kıyaslanmaya karıştırılmaya başlamıştır Olay bundan ibarettir

S40 a C sınıfı diyen arkadaş bir günde S40 ile 800 km yol yapda ondan sonra Bak bakalım Jettaylamı kıyaslarsın Passatla mı

• http://www.cleangreencars.co.uk/jsp/cgcmain.jsp?lnk=401&featureid=601&pageid=-1

S40 burdada D2 diye sınıflandırılmış BMW 3 serisi ile
    aynı kategoriye alınmıştır.

Daha fazla cevap yazmayacağım

Kırdıklarım olduysa affedin

İyi Günler
  • metinemre bey siz nasil bir araba dusunurdunuz, bunlarin fiyatin da gercek bir D dediginiz, birde arkadaslar burda bilgi alisverisi yapiyoruz, boyle birbirinizi kirici olmayim lutfen , bu arabalarin hicbiri bizim kendi malimiz degil, lutfen yok su D de yok mu C de diyip birbirinizi karalamayin, bizlere yakismiyor, arabanin ustun ve eksik konularindan bahsedin, hangisi az yakar, hangisinin masrafi daha cok olur? hizlanmasi, peryodik bakimlar vs...... gibi konulardan bahsedelim , C ile D arasinda bakiyorum bagzi arabalarda nerdeyse fark yok, onun icin bu tartismalar bizi biryere goturmez, lutfen kirmayin birbirinizi, simdi cevaplari bekliyorum

saygilar dostlar
  • ŞİMDİ FARKETTİM İMZANDAKİ ARABAYI VE NEDEN BU KADAR S40 KONUSUNDA TAKINTILI OLDUĞUNU. ŞİMDİ MESELE ANLAŞILDI.

İNSANLAR KENDİ ARABALARI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA OBJEKTİFLİKTEN NASIL DA UZAKLAŞIYORLAR, HAYRET!..

ARKADAŞIM BEN VOLVO DÜŞMANI DEĞİLİM, AKSİNE VOLVO FİYATI 39 BİNE İNDİRDİĞİ ZAMANLARDA PARAM YETSEYDİ BİR S40 ALACAKTIM. ARABA SEÇİMİN GAYET GÜZEL S40 DA ÇOK GÜZEL BİR ARABA. AMA SORUN BU DEĞİL Kİ. BİZ S40'IN KALİTESİNİ TARTIŞMIYORUZ, BİZ S40 ULUSLARARASI CAMİADA, OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE HANGİ SEGMENTTE DEĞERLENDİRLİYOR BUNU TARTIŞIYOUZ S40 D DEĞİL DE C SEGMENTİNDE OLUNCA BİR ANDA KÖTÜ ARABAYA DÖNÜŞMÜYOR Kİ, HANGİ SEGMENTTE OLURSA OLSUN S40, S40'DIR.

ANLAMDIĞIM ŞEY ŞU: BEN FİKRİMİ DEĞİŞTİRSEM NE OLACAK, S40'IN C SEGMENTİNDE OLDUĞU BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜM DEĞİL Kİ, OTORİTELER O SEGMENTTE DEĞERLENDİRİYOR, BEN DE ARACI OLUP BUNU HATIRLATIYORUM SADECE.

SEN ARABANI İSTER PASSATLA KARŞILAŞTIR İSTER JETTAYLA, İSTERSEN A4'LE...

SENİN NE İLE KARŞILAŞTIRDIĞIN BENİ İLGİLENDİRMEZ, BEN OTORİTELER S40'I HANGİ SINIFA KOYUYOR ONA BAKARIM.

ARABA SEGMENTLERİ SENİN, BENİM KİŞİSEL TERCİHLERİMİZLE OLUŞMUYOR.
    BENİM ARABAM A4 DEĞİL, O KADAR PARAM OLSA A4 ALMAM, BAŞKA BİR ARABA ALIRIM.

DOLAYISIYLA BEN A4'Ü SAVUNUYOR DA DEĞİLİM. NE S40'I NE A4'Ü SAVUNMUYORUM. BEN SADECE BİR GERÇEĞİ DİLE GETİRİYORUM.

"KIYASLAMA YAPARKEN A4'Ü BÜTÜN DÜNYA S60 İLE KARŞILAŞTIRIYOR, S40 İLE DEĞİL" DİYORUM, DEDİĞİM BUDUR. KAYNAKLARIMI DA GÖSTERİYORUM Kİ SALLAMADIĞIM BELLİ OLSUN. YOKSA S40 KÖTÜ ARABA DEMİYORUM.

BUNUN YANLIŞ OLDUĞUNU İSPATLARSAN MESELE YOK. KENDİ VERDİĞİN LİNKLERDE DAHİ A4 D SEGMENTİNDE YER ALIYOR. O ZAMAN NEYİ TARTIŞIYORUZ?

S40 FORD C1 FOCUS PLATFORMU,

A4 İSE BAŞLANGICI B5 PASSAT PLATFORMU AMA ŞİMDİ KENDİNE HAS BİR PLATFORM KULLANIYOR.

İNANMIYORSAN FİRMALARINA MAİL AT CEVAPLARI GELSİN.

AMA DİYORSAN Kİ FARKLI SEGMENTLERDE OLDUKLARI HALDE BU İKİ ARAÇ PEK ÇOK AÇIDAN KARŞILAŞTIRILABİLİR, ONA BİR İTİRAZIM OLMAZ. PEKALA KARŞILAŞTIRILABİLİR.

AMA AYNI SEGMENTTEDİRLER DERSEN İTİRAZ EDERİM ÇÜNKÜ BUGÜNE KADAR OKUDUĞUM KAYNAKLARDA BU İKİ ARAÇ AYRI SEGMENTLERDE DEĞERLENDİRİLİYORDU.

BİR DE, BEN İMZAMA ARABA KOYMAM. BUGÜN X MODELE BİNERİM YARIN Y MODELE.

YARIN DENK GELİR DE S40'I SATAR BİR A4 ALIRSAN NEYİ SAVUNACAKSIN BU DEFA?

BU TÜR MARKA-MODEL FANATİKLİĞİNDEN HAZZETMEM, BUNU ÇOLUK-ÇOCUK YAPAR AKLI BAŞINDA İNSANLARIN BÖYLE SAPLANTILARI YOKTUR.

GÜNÜMÜZDE ÜRETİCİLERİN ARAÇLARI ARASINDA OLAĞANÜSTÜ FARKLAR KALMADI. O ESKİDENDİ. ŞİMDİ HEMEN HEPSİ AYNI OEM'CİLERDEN PARÇA ALIYOR. REKABET YÜZÜNDEN TÜM DÜNYADA KALİTE STANDARTLARI YÜKSELDİ, NEREDEYSE AYNI SEVİYEYE GELDİ.

O YÜZDEN BUGÜN ŞU MODELE BİNERİM, YARIN ONU SATAR BAŞKA MODELE BİNERİM, BENİM BÖYLE MARKA FANATİKLİĞİ İLE İŞİM OLMAZ.

TAVSİYE EDERİM, SENİN DE OLMASIN. S40'INI DA GÜLE GÜLE KULLAN.

quote:

http://www.cleangreencars.co.uk/jsp/cgcmain.jsp?lnk=401&featureid=601&pageid=-1

İyi Günler

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

s40 c, a4 d segmentidir,

A3 neyi belli ediyor o zaman

D sınıfı Large family car (Büyük Aile Arabası) ve compact executive (Küçük Lüks Sınıf) lerden oluşmaktadır

Large Family car Ör. Passat Vectra Mondeo c5 407 vs.

compact executive Ör. Mercedes c serisi BMW 3 A4 S40 vs.

Passat Vectra Mondeo c5 407 nin ebat olarak BMW 3 A4 S40 sinden büyük olmasının sebebide budur

Büyük aile arabaları nitelikleri gereği ebat olarak büyümeye giderler

Lüks sınıfın ise böyle bir kaygısı yoktur çünkü hitap ettiği kitle farklıdır
    Aracın Aerodinamiği ve kullanışlılığı ön plandadır bu yüzden ebatlar
    daha sınırlıdır

Son zamanlarda Büyük aile arabaların kaliteside artmaya başladıkça
    2 sınıf birbiri ile kıyaslanmaya karıştırılmaya başlamıştır Olay bundan ibarettir

S40 a C sınıfı diyen arkadaş bir günde S40 ile 800 km yol yapda ondan sonra Bak bakalım Jettaylamı kıyaslarsın Passatla mı

a3 ile a4 ün audi olmaları ve aynı motorları kullanmaları haricinde hiçbir ortak yanları yok, c 30 ise s40 'ın hb versiyonu.

s40 aslında özenle imal edilmiş ve güzel tasarımlı bir ford focustur, x type ın aynı ford mondeo olması gibi.

• Ha bak, bu olur, mesela bu linki ciddiye alırım. S40 burda A4 ile aynı segmentte yani D2'de gösteriliyor. Bu linki görseydim daha önce şüpheye düşerdim. Çünkü benim baktığım kaynaklarda bariz bir şekilde C segmentinde yer alıyordu S40 ve bunun için geçerli bir neden vardı çünkü platformu C1 (Focus) platformuydu. Üstelik bir D segment araba için hayli kısaydı (4.46 santim bugün C segmentte bile kısa kaldı, hatta A4'ün 4,59'luk boyu dahi artık D'den çok C'ye yakın duruyor ama Vectra da öyle)

Sonuçta bu tartışma luzumsuz yere çıktı gibi görünse de hep birlikte birşeyler öğrendik. Esas olan budur. Daha önce bilmediğimiz yeni bilgiler edindik. O yüzden lüzumsuz bir tartışma olarak görmüyorum.

Ortada kırıcı bir durum da göremiyorum. tartışırken azıcık sivri dilli olmanın bir zararı yok bana göre.

Dediğim gibi güle güle kullan S40'ını.

quote:

http://www.cleangreencars.co.uk/jsp/cgcmain.jsp?lnk=401&featureid=601&pageid=-1

İyi Günler

• Teşekkürler ,
    Allah sana ve diğerlerine daha iyilerini nasip etsin

İyi günler,
  • dizel se 40 ,benzinli ise A4.
  • S40'ın C segment mi D segment mi olduğuna dair yüzüncü tartışmadan da bir sonuç çıkmadı
  • http://www.forbesautos.com/advice/toptens/young_list/vehicles.html
    Top 10 Luxury Cars for Young Drivers
    1. 2006 Acura TSX
    2. 2006 Mazda RX-8
    3. 2006 Lexus IS
    4. 2006 Volvo S40
    5. 2006 Infiniti G35
    6. 2006 Audi A4/S4
    7. 2006 Audi A3
    8. 2006 BMW 3 Series
    9. 2006 Mercedes-Benz C-Class
    10. 2006 Hummer H3

http://autos.msn.com/research/vip/compare.aspx?year=2007&make=Volvo&model=S40&trimid=-1&type=Competitors
    İngilizceniz varsa detaylı karşılaştırmalar yapılmış

http://autos.com/autos/rankings_comfort?cat=luxury_cars&segment=near-luxury_cars&rank=comfort&year=2008
    MSRP neyse bilmiyorum
    A4 1. s40 2. sırada
    İç Ses te
    A4 6. s40 3.sırada
    0- 100 de
    A4 1. s40 5. sırada
    Performasta
    A4. 1. S40 2. sırada
    Komforda
    a4 3. S40 4. sırada
    Güvenlikte
    a4 1. s40 4. sırada
    İç hacimde
    a4 7. s40 5. sırada

isterseniz bu linkleride buldum inceleyebilirsiniz

linkten s40 forum bolumune ulaşabilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_6826730/tm.htm

İyi akşamlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin_k123456 -- 12 Temmuz 2007; 21:12:01 >

• http://www.honestjohn.co.uk/road_tests/index.htm?id=158

CONSIDER AGAINST
    Alfa Romeo 159, BMW 3-Series, Honda Accord, Jaguar X Type, Lexus IS, Mercedes C Class, Volvo S40/V50.

http://www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=5327
    Blechkleid im flotten Familiendesign, darunter die Plattform des Focus II – so will der neue Volvo S40 gegen Audi A4 und BMW Dreier bestehen.

http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?lnk=201&model=2&description=Audi%20A4
    Competitors
    Alfa Romeo 159
    BMW 3 Series
    Cadillac BLS
    Jaguar X-Type
    Lexus IS
    Mercedes C Class
    Saab 9-3
    Volvo S40
    Volvo S60
    Volvo V50

http://www.euroncap.com/carsearch.aspx

Adac ta çeşitli belgelerdede mevcut

Bence sonuç çıktı

S40 D sınıfı

quote:

Orjinalden alıntı: hesheit

S40'ın C segment mi D segment mi olduğuna dair yüzüncü tartışmadan da bir sonuç çıkmadı

•  volvo s40 1.6 mi? audi a4 1.6 mi?

volvo s40 1.6 mi? audi a4 1.6 mi?

Tasarımı göz önünde bulundurursak benim tercihim A4 olurdu

• Maalesef sana hala katılamıyorum. bana göre de S40 Compact sınıfa ait bir araba ve görüşümü destekleyen linkler de benden:

http://aspdemo.arcog.com/?ArticleID=04wH32293M1dB1sO2F5A2_y1
    http://www.pressreleasespider.com/feed13390.aspx
    http://www.pressreleasespider.com/feed13207.aspx

Bunlar basın açıklamalarından alıntılar.
    http://www.warsawvoice.pl/printArticle.php?a=9908
    Bu sitede ise senin görüşüne yakın bir görüş öne sürülüyor ve d segmenti ikiye ayrılarak S40 alt-orta sınıfa dahil ediliyor, Skoda Superb ise ust-orta sınıfa... Ama günümüzde segment ayrımının da sürekli artan boyutlar ve donanım ile güçlü motor seçenekleri yüzünden giderek zorlaştığını eklemeyi de unutmuyor. Bu da o lafların alıntısı:
    "What do these models have in common and what sets them apart? Their common feature is that they belong to segment D, or mid range. Still, the border is rather fluid in this case, because the Skoda Superb, for example, is classified into the upper mid range, while the newest Volvo S40 belongs to the lower mid range. Until recently everything was simple: there was only one range-the mid range. However, the external dimensions of the new cars earlier classified into lower segments are increasingly larger; there is also more equipment and extras and the engines are increasingly powerful. Hence the difficulties in classifying them."

AMA BU DA VOLVONUN 2007 BASIN AÇIKLAMASI. HEM DE VOLVO SAHİPLERİ SİTESİNDE YAINLANMIŞ. BAK ORADA VOLVO S40'I NASIL TANIMLAMIŞ:
    http://www.volvoclub.org.uk/press/releases/2007/s40_v50_2008-2.shtml
    "Starting with the new S40, the source of the inspiration can be seen clearly when the compact sedan is viewed from the front."

Yukarıda bir dizi Volvo press release (basın duyurusu) linki verdim. En sonuncusu 10 Nisan 2007 tarihli basın duyurusu. Bizahiti Volvo'nun kendisi arabayı Compact sedan olarak tanımlıyor. "familiy car olarak değil. Yani Volvo kendi aracını C segmentinde konumlandırıyorken, benim aksine inanmam mümkün değil.

Öte yandan eski basın duyurularında ( 2003-2005 arası) Volvo S40'dan "saloon car" diye söz ediyor. Yani Volvo eskiden S40'ı D segmentinde görüyormuş belki de ama artık 2007 itibarıyla Volvo S40'ı C segmentinde konuşlandırmış görünüyor. Bize de üreticisi böyle karar verdikten sonra laf düşmez.

Sanırım tartışmalar son bulmuştur.

quote:

Orjinalden alıntı: sahin_k123456

http://www.honestjohn.co.uk/road_tests/index.htm?id=158

CONSIDER AGAINST
    Alfa Romeo 159, BMW 3-Series, Honda Accord, Jaguar X Type, Lexus IS, Mercedes C Class, Volvo S40/V50.

http://www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=5327
    Blechkleid im flotten Familiendesign, darunter die Plattform des Focus II � so will der neue Volvo S40 gegen Audi A4 und BMW Dreier bestehen.

http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?lnk=201&model=2&description=Audi%20A4
    Competitors
    Alfa Romeo 159
    BMW 3 Series
    Cadillac BLS
    Jaguar X-Type
    Lexus IS
    Mercedes C Class
    Saab 9-3
    Volvo S40
    Volvo S60
    Volvo V50

http://www.euroncap.com/carsearch.aspx

Adac ta çeşitli belgelerdede mevcut

Bence sonuç çıktı

S40 D sınıfı

quote:

Orjinalden alıntı: hesheit

S40'ın C segment mi D segment mi olduğuna dair yüzüncü tartışmadan da bir sonuç çıkmadı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.