Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design... (87. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.515
Cevap
24
Favori
217.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avustralyada bol bol sifir c30 var bayide gordum gecerken :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YEY

Avustralyada bol bol sifir c30 var bayide gordum gecerken :)

bayide gördüm derken ?
  • quote:

Kap getir bi tane t5, Türkiye'nin en hızlısı haline getirelim rahatlayalım. Gelene kadar motoru da açılır inceden.

@furion
    Maddiyatı düzelttiniz anlaşılan, sevindim. Keyifli sürüşler.
  • Benzinin galonu 1.8 dolar T5 ler havada ucusuyodu.
  • yani 1 litre benzin 1.16 tl yapıyor bizde ise 1 litre benzin 4,95 tl. hmm t5 lerin havada uçuşması normal sanki. adamlar 1000 km 50 tl ye biz 1000 km yi 250 tl ye yapıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan850 -- 14 Şubat 2013; 10:13:59 >
  • bütün c30 larda ESP ASR varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: emresenol9

bütün c30 larda ESP ASR varmı

2009 dan sonra standart hale geldi diye hatirliyorum.

• quote:

quote:

eski kasalarda varmı onu merak ediyordum da
  • @erhan
    hesaplamana hayranım
    @crashmania
    maddiyatı düzelttin derken anlamadım yahu
  • quote:

quote:

<2009, STC (Stability + Traction Control)
    >2009, DSTC (Dynamic Stability + Traction Control)

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

yani 1 litre benzin 1.16 tl yapıyor bizde ise 1 litre benzin 4,95 tl. hmm t5 lerin havada uçuşması normal sanki. adamlar 1000 km 50 tl ye biz 1000 km yi 250 tl ye yapıyoruz

ve üstelik kişi başına düşen gayri safi milli hasıla bizden çok çok daha yüksek .. varın aradaki makası siz düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 14 Şubat 2013; 19:24:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furion90

quote:

bayide gördüm derken ?

furion bunun nesini sordun :))) alemsin bayide gördüm derken bayide görmüş işte :) kızma ne olur ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Furion90

@erhan
    hesaplamana hayranım
    @crashmania
    maddiyatı düzelttin derken anlamadım yahu

Bi ara aracını satılığa çıkarmıştın, araç yenilemeden ziyade maddi sıkıntı olduğunu belirtmiştin. Ondan ötürü öyle söyledim. Yanlış anladıysam kusura bakma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

yani 1 litre benzin 1.16 tl yapıyor bizde ise 1 litre benzin 4,95 tl. hmm t5 lerin havada uçuşması normal sanki. adamlar 1000 km 50 tl ye biz 1000 km yi 250 tl ye yapıyoruz

ve üstelik kişi başına düşen gayri safi milli hasıla bizden çok çok daha yüksek .. varın aradaki makası siz düşünün.

bu yüzden bizim ülkemizde araç sahibi olmak lüks sınıfına giriyor. hadi ülkenin çoğunun toplu taşıma araçlarını kullandığı gerçeğini göz önünde bulundurarak buna lüks diyebiliriz(ki ben hala denilmemesi gerektiğini düşünüyorum) benzin haricinde diğer enerji kaynakları da ciddi manada pahalı.

kasım ayında elektriğe yapılan net %30 zam, -bakın %30 zam diyorum bu oranda bir zammı kimse bana açıklayamaz- sonucunda elektrik kullanmakta artık bir lüks sınıfına giriyor. keza doğalgaz da öyle. aynı şekilde oranını hatırlayamadığım ama hatırı sayılır bir oranda zam gerçekleşti.

yani devlet diyor ki benim enerji tüketen bütün vatandaşlarım lüks içinde yaşıyor. ya da enerji tüketen vatandaşlarım o kadar zengin ki ben bu enerjiyi fahiş fiyatlardan satabilirim onlara.

• Yakit fiyatlarini en basta belirleyen faktor ulkede petrol uretilip uretilmemesi aslinda.

Bizim gibi petrol uretilmeyen ulkelerin fiyatlari bizimle yarisiyor(genelde avrupa ulkeleri). Fakat ureten ulkelerde vergi olsa dahi fiyatlar oldukca komik seviyelerde.. Venezualladami ne litresi 6 cent idi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 15 Şubat 2013; 17:02:09 >
  • quote:

Yakit fiyatlarini en basta belirleyen faktor ulkede petrol uretilip uretilmemesi aslinda.

Bizim gibi petrol uretilmeyen ulkelerin fiyatlari bizimle yarisiyor(genelde avrupa ulkeleri). Fakat ureten ulkelerde vergi olsa dahi fiyatlar oldukca komik seviyelerde.. Venezualladami ne litresi 6 cent idi :)

50 yıla kalmaz yakıt denen bişeyde yok olur ortadan zaten
    ozaman neye zam yapcaklar acaba güneş enerjisiyle çalışan araçlaramı yada elektriklilere ?? ... bu ülkede yaşanmaz
    dış ülkede yaşama fikri aklıma çok yatıyor
    özelliklede şu konustugunuz c30 t5lerin kullanımı ve yakıt litresinin o seviyelerde oluşu
  • Lpg li araç kullananların litresini 2,20 ye alıyor. Bu haliyle bile yurtdışından pahalı diye biliyorum.

Geçen boğaziçi k. den Anadoluya geçiş yaptım, uzunçayır üzerinden fenerbahçe stadına ordan sahile geçecektim, arkamda elektrikli bi fluence vardı. Elektrikli fluence'ın ön tasarımını bilmesem normal sanıp şaşırmıcaktım fakat adam elektrikli ile bildiğin tampon tampona gitmeye başladı bende hızlanıp sağ şeride geçtim. İşin özü bu elektriklilerin performans modunun bu denli kuvvetli olduğunu bilmiyordum. Devir bilhassa Türkiye için ekonomi devri, ama elektrikliye de bi alışamadım gitti.

Fakat alışsam yine ilk tercihim c30 olurdu ya Elektrikli c30 da bi başka. Bir çok ar-ge ye maruz kalmış, başarılı bi araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Folie a deux -- 15 Şubat 2013; 21:53:27 >
  • arkadaşlar madem yakıt dedik tüketim dedik basit bir araştırma yapmak istiyorum kendi çapımda. bana ortalama hızlarınızı ve ortalama yakıt tüketimlerinizi söyler misiniz
    ben başlayayım.
    ortalama hız
    31 km
    ortalama yakı tüketimi
    8.3 lt/100km
  • erhan ortalama hıza yarın bakarım evden çıkartma şimdi beni :) ama bugün ben de merak edip baktım acaba kışın kış lastikleri ve kısa mesafe ev-iş ortalamaya ne kadar etki etmiş diye .. 6,0 lt/ 100 km idi ortalama hıza bakmak gelmedi aklıma

• yalnız ara ara şöyle bir göz atıyorum da premium veya değil fark etmez donanımhaberdeki tüm marka otomobillerin başlıklarında herkes ama herkes istisnasız en çok yakıttan konuşuyor :) bi de marka model fanları var :) çom saçma buluyorum ne gerek var ne alırsak alalım hepimşzin varacağı nokta yakıt ekonomisi ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 15 Şubat 2013; 22:35:36 >
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.