Şimdi Ara

Volvo EX40… (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
10
Favori
14.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

185kW 252hp

Rejeneratif fren kapali, klima her daim low’da acik. (Cok ciddi panik atak sorunu yasadim, bir sene araba kullanamadim.Soguk iyi geliyor o sebeple😀)

Volvo EX40…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

35km/sa total mesafe 362 ( deneme için sıfırladıltan sonra) araç 12000km de

Muhtemelen surtunme ile alâkali menzil kaybi var o zaman. Ayni degerlerde %90 sarj 510km menzil klima 1 seviye low’da fix ortalamam. Yazin 430km idi menzil.

Özetle jant ve lastikleri esli haline getirmem gerekli. Sizin dediğini menzillerin çok uzağındayın 😔

Aracin kullanilmis haliyle verdigi menzil sizin max menzilin yine ustunde o yuzden menzil kaybiniz surtunme ile ilgili belli ki.

Volvo EX40…

2 senedir nissan e-power araç kullanıyorum ve yakın zamanda kısmet olursa EX40 almayı planlıyorum e-power aracım ile 55Lt ile 1080 km yapıyorum, ancak satın almadan önce test etmek için avisden EX40 kiralayacağım ve genelde yaptığım parkuru istanbul atatürk havalimanından bodruma gidip döneceğim menzil ve kullanım alışkanlığım ile test etmek için ancak sorum şu benzindeki gibi herhangi bir sarj istasyonuna girip sarj etme imkanım herhangi bir üyeliğim olmadığından mümkün değil, sarj istasyonları için ortak uygulama var mı? veya istanbul - bodrumda en çok hangi sarj istasyonları bulunur ve hangilerine üye olmam mantıklı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbaydar76 -- 12 Kasım 2025; 7:29:16 >
    Ben de qq den ex40 a geçtim 2 ay olacak. Karışılacaklarınız şunlar, daha sessiz ve düz bir çizgide giden konforlu bir araba. Ama yan aynalar qq da daha iyi. Özellikle sağ kamera açısı ile burnunu görmek. Ama zamanla ex40 da o kameraya ihtiyaç kalmıyor. Eksikliğini aramıyorsun. Ex40 daha ağır ve premium olduğunu direk hissettiriyor. Ama kablosuz CarPlay yok. Aracın kendisi android. Google map ile halletmen lazım işleri.
    QQ fiziksel tuşlar daha iyiydi. Yani klima yı fiziksel tuşla açmak daha konforlu gibi ama ex40 da da hey google diyerek yapabiliyorsun.
    Bağaj ex40 biraz daha geniş. Ex40 da arka koltuklar biraz dik ve oturma yüzeyi biraz dar. Qq arkası daha konforlu hissettirebilir.
    Adaptir cruise ex40 da iyi durup hızlanırken direksiyon kontrolü kötü. QQ da şeridi ortalama ve direksiyon müdahalesi daha başarılı geldi bana. Ex40 da pin-pon etkisi biraz var.

Yola gelince zes, Eşarj, Astor, Lumicle, Trugo, Enyakıt bunlar en yaygınları sayılır. Bunları kurup üyelikleri yapman ve içine kredi kartı tanıtıp, plaka girip fatura adresi tanımlaman lazım. Bunları yapmazsan ilk şarj alımında biraz vakit kaybedebilirsin.

Nerede duracağını planlamak için ABRP diye bir uygulama var bakabilirsin. Yine bütün şarj firmalarını görebileceğin PlugShare, Lixhium diye uygulamalar var. Bir de Voltla diye bir uygulama var onunla tek hesap üstünden farklı firmalardan şarj alabiliyorsun ama ben pek kullanışlı bulamadım ve kullanmadım.

Aklıma gelenleri yazdım umarım faydası olur. 270-300km de bir şarj edecekmiş gibi plan yaparsan risk almamış olursun. Bazı durumlarda 350km ye kadar uzun yolda gider ama fazlası risk olur. %10-20 ye düşünce şarja gir, %80e şarj olunca da daha fazla bekleme şarj %80 den sonra çok yavaşlıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• torice T kullanıcısına yanıt

teşekkürler detaylı açıklama için özellikle QQ dan geçiş yapmış birinden.

Yüksek hız durumu da yok

Klima durumu mevbut hava şartlarında nerdeyse hiç kullanılmıyor

Sadece spotify dan müzik sürekli açık 😁

eğimi yüksek bölgede de sürüyor değilim

Spotify kullaniyorsaniz ses ayarlarimi deneyin isterseniz.

Aracin stock EQ tizleri biraz zayif kaliyor bogukluk var low mid baskin geliyor bana cok. Ekstra disaridan EQ mudahalesi istiyor.

Volvo EX40…

Volvo EX40…

• GrkmAdr G kullanıcısına yanıt

ilginiz için teşekkür ederim benim sıkıntım menzil yani tüketimle alakalı ve halâ çözemedim

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.