Şimdi Ara

Volvo EX40… (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
12
Favori
19.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hiç planlarda yokken benim de aklımı tesla çeldi, belki de şimdi Ex40 sahibiydim, şansımızı denedik olmadı, hayırlısı artık. Şimdi tabi nasıl bir gelecek bizi bekliyor öngöremiyoruz artık acele edecek bişey kalmadı, denk geldi arabayı da satmış oldum. Yakın fiyatlar da ilk hedefim Volvo ama artışlardan en az etkilenecek alternatiflere de bakıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aslinda manipulasyonu suradan anlayabilirsiniz; Tesla Model Y Juniper Standard Range alabilmek icin her turlu hile hurda bot vs donduruldu. Simdi baktiginda Long Range SR’a gore daha avantajli hale geldi. Gelene gidene SR envanteri itelemis oldular. Bu nasil oluyor peki? Elon Musk insider trading yapmis oluyor. Yaptiklari ne etige ne de ahlâka sigar ama en basinda da Tesla 1.9m fiyatini ortada arac bile yokken manipulasyon amacli kullandilar. Premium araclarin fiyati diplerde surundu ve o esnada mallanan mallandi. Sinirli sayida insan faydalandi o tiyatlardan ama marketi de o evrede dip fiyatlarda tuttular. Sonra da ortada hicbir sebep yokken tokadi elektrikli arac marketine vurdular.

Maalesef halka ulaşan bilgi sınırlı ve anlamadığımız çok konu var. Ne zaman düğmeye basılacak bilemiyoruz. Tesla şimdi LRi de zamladı SR üzerinden devam edecek gibi duruyor, tabi sadece tahmin ediyoruz. Bu kadar karşılıklık sebebiyle araba almak için kırk takla atıyoruz, amaç kullanmak ama neden zaten pahalı iken daha pahalı alalım. Hayırlısı olsun

bayiye gidesim yok:) giden güncel fiyatı alan olursa yazarsa sevinirim, şu an bir de 2025 model 185 kw satışı yapıyorlar mı?

185kW mevcut muymus hâla?

Bayi, yok tek tip var şu anda dedi. Websitesinde müşteri hizmetlerine sordum, var o model hala diyip bayi bilgi versin dedi ama beni anladığını düşünmüyorum başka bir bayiye sormak lazım.

• Bu arada Izmir'de iX1 kullanan bir arkadasla tanistim Mavisehir'de gecen hafta. Menzil karsilastirmasi yaptik mobil uygulama ustunden araclari sarj ederken ki zaten pratikte da ayni. Bu araci almadan evvel iX1, EQB, EQA, Q4 vs ciddi arastirmistim. Sakin kullanimda klima 1-2 seviyede acik, rejeneratif fren her daim kapali(tek pedal kullanim) ciddi menzil farki var. Batarya kapasiteleri ile dogru orantili. Bu cok baska bir arac gercekten fakat artik fiyat avantajini yitirdi. Performans hususunda Top Speed limitli oldugu icin muhtemelen 150kW version da tatmin eder. Buna ilaveten 3.200'e full paket Mini Countryman satilan yerde ayni fiyata EX40 varken fazla dusunulmez. 420Nm Tork var aracta neticede.

4 ayda 3730km yol yapmisim. Sehirici/Sehirdisi karma. Tam hesaplamayi bir turlu yapamadim ama evde sarj 11kW/h ile 6 saatte %20 dip seviyeden %90 sarj fulleniyor. Eski Foca/Karsiyaka gidis-gelis(100-110km) 100 TL alti maliyet. Diger aracim 2.0 Honda Accord. 13lt/100Km sarfiyat. Yani 1/7 maliyete indi rutin yolculugum. 185kW ile 150kW arasi farki bilmiyorum, torklar ayni cunku. Batarya kapasitesi cok ciddi fark ediyor muadil modellerle ama. Soyle bir sey soyleyeyim en azindan, 2. Elde 185kW piyasa kosullarindan oturu sikisan birinden kistirirsaniz fazla dusunmeyin onu da alin. Son gelen OTV farkini oradan kompanse edersiniz. Arac ciddi akiyor zaten ara sokakta bile test etseniz yeter test surusune bile gerek yok.

• GrkmAdr G kullanıcısına yanıt

Merhaba aklımdaki soruların cevaplarını vermişsiniz teşekkür ederim.

4 ay oldu alalı. ben de bir özet geçmek isterim.

-araç oldukça konforlu, uzun yolda sizi hiç yormuyor

-mobil uygulama çok güzel çalışıyor ve çok faydalı

-tork ve hızlanma gerçekten çok güzel hissiyat bırakıyor , ancak alışana kadar dikkat etmekte fayda var, ani hızlanmalarda direksiyona iyi hakim olmanız lazım, yoksa kötü bir deneyim yaşayabilirsiniz aracın gücünden dolayı

-menzil bence çok iyi , şehir içi 500 km klima açık ,şehir dışı 430 km civarı klima açık (120 km/saat ort) çok rahat görebiliyorsunuz

-eve ve yazlığa şarj istasyonu kurdum , km 'de 0,6 TL 'ye geliyor bu şekilde doldurduğumda

Ben de ayni ortalamalari tutturdum klima acik 430km. Sehirici veya uzun yol yavas kullanimda 500km+ yakalanabiliyor bazen meselâ 14.5-15kW/h tuketim ortalamasi ile yol yapiyorum. Rejeneratif fren hic kullanmiyorum onu da kullansam en az %10 menzil artisi daha eklenir muhtemelen. 360 kamera, harman kardon ses sistemi. Spotify’dan ek EQ ayari ve Surround %80 seviyelerinde ses sistemi show yapiyor. 4 yil ucretsiz internet, uzaktan erisim. Otomatik kapanan cam tavan perdesi. Pamuk gibi yumusak direksiyon ve suspansiyon. Driving Assist mukemmele yakin o karalama videolarina cok aldanmamak lâzim.

Park ederken de gaz-fren hassasiyetini arac ayarliyor. Teknelerdeki bas pervane ince ayar misâli, gaza yanlislikla bassam one patlatir miyim gibi tereddut yasanmiyor, gidim gidim yuruyor/geri gidiyor araci park ederken.

Bu arada evde sarj maliyetimiz 0.56krs/km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 1 Ağustos 2025; 13:32:9 >

Hocam bu arada arac uzaktan guncelleme aldi.

Normalde serviste guncelleme yapiyorlarmis ama 3.6.4 direkt araca gonderildi bizim. Siz de guncellediniz mi? Serit takip/Lane Assist direksiyon hassasiyeti daha iyi oldu guncellemeden sonra. Biraz sertti direksiyon refleksi guncelleme oncesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferce -- 1 Ağustos 2025; 17:50:24 >

Hocam ağzımızın suyu aktı😀 ama sizin tecrübe ve yorumlarınız bizler için çok faydalı, takip ediyoruz. Eşimden soru geldi, arka koltukta oturan için arka camın şeklinden dolayı biraz biraz arkada görüş kapalı mı? Ben arabaya bindim ama kapıyı kapatmadan incelemiştim anlamadım bu durumu

İstanbul’da da aynı veriyorlar ama ağustos fiyatı belli değil diye yorum yaptılar, insaf artık bir de ağustos zammı yapmazlar heralde 🙄

Arkadaslar surekli biniyor kimseden oyle bir sikayet gelmedi. Bir onemli detay daha soylemeyi unuttum. Bu aracin ici kayit studyosu kabini gibi. Ses yalitimi ve arac ici akustik cok basarili. Micirli yollar haric dis dunyayla komple baglantini kesiyor o kadar iyi ses yalitimi var.

Mini Countryman, Tesla ve Ex30’da on gosterge paneli yok. Bu benim icin cok onemli meselâ. Navigasyonu multimedya ekranina bakarak takip etmek yerine hem yola bakiyorsun, hem onunde navigasyon ekrani ayni gorus hizasinda acik. Surekli kullaniyorum. Google Asistan ile arabayi ve spotify, youtube music vs. ne istersen sesli komutla yonetiyorsun. Daha ne olsun. Apple Carplay’e bile gerek kalmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 1 Ağustos 2025; 22:41:51 >

Merhaba arka koltuklar dik olduğu için rahatsız mı demek istediniz? Ben arka koltuğu fark etmedim

Oturdum bana dik geldi.Annem beğendi ama kızım da dik dedi.Ben yayılarak oturduğumdan arkada gitmek zor gelir bana.😃

Selam, aynen ben de uzaktan güncelleme yaptım. Bir çok konuda hafif iyileşmeler var yazdığınız gibi, bir problem yaşamadım güncelleme sonrası.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.