Şimdi Ara

Volkswagen, Mercedes, BMW ve AUDI cekismeleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
6.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Her ortamda gerçekleri acı ve sert bir dille ortaya getiren birisi varsa o da benim, siz değil...! Sizinki gerçek değil, gerçekle ilgisi olmayan saldırgan bir tutum.

Şu anda bu yazıları hiç de yazma taraftarı değilim ancak silinen ilk mesajınız buna sebep oldu. Moderatörden silinen mesajın başlığa iadesini rica ediyorum.

Silinen mesajınızda "vosvosçular haddini bilecek" gibi yakışıksız bir ifade kullanmanız hadleri sizin mi belirlediğini gösteriyor? Forumun tek sahibi siz olmadığınız gibi forumun hadlerini de siz belirleyemezsiniz, ben 43 yaşında, 2 çocuk sahibi evli bir babayım, bana haddimi siz mi belirleyeceksiniz, şu anda bile en pahalı BMW otomobili alabilecek maddi likiditeye sahibim, kaldı ki X veya Y markasının kullanıcıları, sevenleri, müdavimleri veya müptelalarının haddi olamaz, 40 yıllık Murat 124 halen işe yarıyorsa sahibi için o 40 saatlik bir F10 BMW'den belki daha değerlidir, sever, beğenir, illâ hemen gülmek, tükürmek ve dalga geçmek mi gerek?

Daha önceden elinizde bulunan ve 1.4 TSI 170 HP JETTA'cılara karşı kullandığınız malzemeler bu kişiler ve araçları artık ortada olmadığından büyük olasılıkla ne yapacağınızı şaşırdınız, silahlar hazır sıcakken "JETTA'mla BMW tokatladım" ile başlayan mesajlara atıfta bulunarak bu kişilere "hadlerini" bildirdiniz.

Ancak bu kişilerin bu tarz mesajları yok artık. Çünkü buna gerek yok artık. Hiçbir otomobil daha iyi ya da daha kötü değildir, sadece daha ucuz veya daha pahalıdır.

Burada her sözcük, her ifade ve her yazı tamamen bir iç yansıtma teşkil eder. Farkındaysanız çok uzun bir süre bu ANTİ-VW tutumunuza değinmedim, çünkü bu da sizin hür iradeniz. Bu yazıyı "vosvosçular haddini bilecek" şeklindeki mesajınız üzerine yazdım.

Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

sizin görüşünüzdür SN.GÖDE saygı duyarım.

her ortamda gerçekleri acı ve sert bir dille ortaya getirmek her zaman eleştiri oklarini çeker. yapacak bişey yok.

jettayla ve jettacilarla işim olmaz. son bir yıl içerisinde hangi mesajimda jettayla iligili ifademi gordunuz?

geçmiş senelerde eğlendigimiz, gülünüp gecilen bir konu olarak tarihteki tozlu sayfalarda yerini almis bir mevzuyu asıl siz ısıtıp ısıtıp onume sürüyorsunuz sn. göde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 15 Şubat 2011; 23:27:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

VW, BMW, Mercedes ve Audi'yle ceki$iyor da, Audi, Mercedes ve BMW, VW ile ceki$iyor mu acaba?

güzeldi bu, nick de vw_passat

Terbiyesizligin lüzümu yok ! Lütfen bu konuya yorumunuz yoksa benim Nickim veya kendim ile dalga gecmeyin.

• Taner abiyi bile çileden çıkardın ya,bravo
  • Konunun buraya gelecegini bilmenize rağmen neden hala bu tarz konular açma gayretindesiniz merak ediyorum.

Hayır, bir arkadasımızda laf arasında 5 serisi ile Passat kıyasına girmiş gibi geldi diyeceğim fakat "cümlemi iyi oku" diye cevap geleceği için söylemeden geciyorum.

Türkiyede özellikle doğuş otoya, NTV'ye teşekkür etmek istiyorum; insanların bilinç altına Vw=lüks,iyi,pahalı imajını yerleştirdikleri için.

Marka imajı, araçları iyi güzelde nedense sahipleri fazla abartıyor gibi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Türkiyede özellikle doğuş otoya, NTV'ye teşekkür etmek istiyorum; insanların bilinç altına Vw=lüks,iyi,pahalı imajını yerleştirdikleri için.

Marka imajı, araçları iyi güzelde nedense sahipleri fazla abartıyor gibi düşünüyorum.

Kilit noktası Vol 2.
  • Arkadaşlar,abilerim;

Genel olarak forumda Volkswagen markasına karşı cephe alan ve bu markayı yere göğe sığdıramayan iki çeşit topluluk var,farkındayım.

Öncelikle foruma bu markayı gereğinden çok savunan isimler az çok belli.Ayrıca gerekçesi olmadan sallayan arkadaşlarda belli,eyvallah.

Ancak konu Taner abiye kadar uzanınca,bu işe bir dur demenin vakti geldi.
    Her Passat sahibi aynı kafada olabilirmi sizce? Ne kadar mantıklı bu?

Önce b soruya yanıt aramak gerekli.
  • quote:

Konunun buraya gelecegini bilmenize rağmen neden hala bu tarz konular açma gayretindesiniz merak ediyorum.

Hayır, bir arkadasımızda laf arasında 5 serisi ile Passat kıyasına girmiş gibi geldi diyeceğim fakat "cümlemi iyi oku" diye cevap geleceği için söylemeden geciyorum.

desiya ustam,

kimse Passat ile 5 Serisini karsilastiramaz. Arada Segment farki var, bunu ilk Sayfada belirtmistim. Ama cogu kisi 3 Serisi ile kiyaslanamayacagini yazmis ama 3 Seri ile kiyaslanir cünkü ayni Segment !

Saygilar

• Taner Abi ilk kez sinirlendiginizi goruyorum.. araclarimiz ortak marka olmadigi icin cok fazla muhabbetimiz olmadi sizinle.. konuya dahil olup gereksiz tartismalarin icinde yer almamak adina cevap vermeyecektim ancak yazinizi gorunce dayanamadim.. bir insan hangi otomobil markasini, hangi modeli secerse secsin dediginiz gibi onun hur iradesidir.. yorum yapmakta ayni sekilde.. fakat benim sinir oldugum sey bahsi gecen konulardaki araclari sadece yolda yururken goren, kullanmayan ve dolayisiyla sadece "gordugu kadariyla" yorum yapan kisilerin ve ozellikle kucuk kardeslerimizin gereksiz yorumlari.. cok fazla kâle almamakla birlikte sinirlerinizin bozulmasina da gerek yok..

araba kullanmayi sadece kalkis, yaris, kadranin gosterdigi son hiz, aracin bilmem kacinci vitesde su kadar yapmasi, kalite deseniz orta parmaginin tersiyle malzemeye kut kut vurmakla tok ses geliyorsa saglam tik tik ses geliyorsa foktan olarak adlandiran kisileri takmamak, ainirleri bozmamak gerek.. bumca yildir forumdasiniz, bunlari size anlatmama gerek yok zaten biliyorsunuz.. forumda adam akilli isi bilip yorum yapan insanlar belli.. onlarida kaybetmemizin anlami yok..

yaziyi okuyan sinirli arkadaslarda isterse bu yazdigimi yalakalik olarak adlandirabilirler.. umrumda degil taner bey'i tanimam, menfaatimde yoktur, cikar iliskimde.. akli mantigi yerinde olanlar elestirebilirler..

abi bu arada bmw > 5 serisi ana baslik'i gozden gecirmeni istiyorum degerli yorumlarini bekliyorum ve kesinlikle sana da tavsiyem olacak :)

• Görmüş geçirmiş, Belli bir seviyeye gelmiş insanlar her konuda daha objektif yorumlar yapabilmekte. Bir insan sahip olduğu yetenek, mal, yaşam her neyse hem olumlu hem olumsuz bir şekilde objektif olarak eleştirebiliyorsa işte o insanın elini sıkarım.

Taner Abimiz bu forumda yaşça çoğumuzdan büyük bir insan ve Kendisi VW Passat sahibi olmasına rağmen VW ni ve Passatı onun kadar eleştirenede ben denk gelmedim. Olayları Objektif olarak gören kemale ermiş bir abimiz. Başta o olmak üzere kimsenin bir birine saygısızlık yapma hakkı yoktur.

Zaten saygısız insanlar okuyucların gözünde de çok komik duruma düşmektedirler.
  • quote:

Konunun buraya gelecegini bilmenize rağmen neden hala bu tarz konular açma gayretindesiniz merak ediyorum.

Yorumlarınızı hep takip ederim, söylediklerinizde haklısınız da belki ama bu yorumların özellikle son kısmına katılmıyorum bu forum için, en azından son 1-2 yıldır böyle değil.

Beni tanıyanlar bilir, ben bu forum yönetiminin her kademesinde görev aldım, otomobil bölümü yöneticiliği yaptım, forum geneli yöneticiliği yaptım, en üst yetki olan forum adminliği bile yaptım. Şimdi ise anasayfa ile ilgileniyorum, yöneticilik yetkilerimi bırakmasam da görev yapma durumunda değilim. Çünkü bu forumda dengeler çok değişti, evet zamanında bazı kişiler (ki bazıları hala aramızda, bazılarını da ben veya başka admin arkadaşlarım sınırsız bu forumdan uzaklaştırdılar) çok saçma işler yaptılar, herkesi kin doldurdular. Ama artık VW fanatiği üyeler sayılı arkadaşlar, 3-5 VW fanatiği varsa 15 tane sadece bu foruma stres atmak için giren, işi gücü olan, çocuk olmayan ama tek amacı birilerinin canını sıkıp hala 3 sene önceki muhabbetleri canlandıran üye var.

Bilgi paylaşımı desen sıfır, teknolojik otomobil haberleri yazılıyor anasayfada ben veya diğer editör arkadaşlar tarafından,kimsenin söyleyecek en ufak birşeyi yok, haberi yok çünkü dünyada ne oluyor, 3-5 yorum almıyor. Ama nerede bu tarz konu var en az 3-5 sayfa oluyor. Anca burada TSI patlar, DSG çatlar, TDI çok pahalı, VW alan keriz muhabbetleri dönüyor.

En acısı da hala forumları bilgi paylaşımı için değil de stres atmak için kullanıyor halkımız, forum kültürü yok ne yazık ki.

• Allah askina su arabalara binip kullanmayanlar yorum yapmasinlar. Volvo'yu ferrari sanmak diye ornek vermistim. Bunun farki yok. Bazi arkadaslar hic kullanmadigi halde cocuklugundan gelen bilincalti yerlesimleri veya sagdan soldan duyduklariyla arka koltuguna dahi oturmadigi araclari sirf premium arac ureticisinin modeli diye abartiyorlar. Bir 10 yil ve oncesinde evet araclar arasinda cok buyuk farklar vardi, segmentler arasinda ise korkunc ucurum ama gunumuze bakinca bu farklar cok azalmis durumda. Bir arac D veya E segmenti iken karakteristik olarak spora kacan sert suspansiyona sahip ve konforsuz, dar olabiliyor. Onun bir alt segmenti ve nerdeyse yari fiyatina satilan bir arac ise ondan konforlu, genis ve daha fazla donanima sahip olabiliyor. Ve bu aracin sahibi arabasini kiyaslamaya kalkinca birkac kendini bilmez tarafindan asagilanip alay ediliyorsa bu kabul edilemez; karsi tarafin terbiyesizligidir ve ayibidir. Lutfen mantikli dusunelim ve bir avuc kendini bilmezin oyununa gelmeyelim. Objektif olalim.

• @Vw_Passat

Yazdığınız yazı baştan aşağı falso.

Renault ile Mercedes arasında kalite farkı var, bir tutulamaz demişsiniz ama passat ile Premium markaların aynı segmentteki temsilcilerini siz kendiniz bir tutmuşsunuz.

Laguna ile C kasa arasında ne kadar fark varsa passat ile C Kasa arasında da o kadar kalite farkı var.

Kendi yazdığınız yazıyı tarafsız olarak okumayı başarabilirseniz(imkansız) bu sorunun nedenini çok rahat algılayabileceksiniz.

Bu forumda her zaman söylediğimiz bir şey var. Kimsenin Vw markası ile bir sorunu yok. Vw marka aracını, premium marka araçlarla bir tutan sahipleriyle sorunu var. Vw markasını eleştirenleri fakirlikle, ciğercilikle itham edenlerle sorunumuz var.

Kusura bakmayın, Almanca bilmediğim için almanca yazamadım. Bilseydim ben de muhakkak kimse anlamasın diye almanca yazardım.
  • @vw-passat hocam yazılanları okumadım direk başılığı okuyarak yorum yazıyorum,
    vw bikere istesede merso bmw ve audi ile kapışamaz hele audi ile asla çünkü aynı gruba aitler.

vw kapışşa kapışşa anca reno opel ford gibi markalarla kapışa bilir, markanın sekmeni ortada, öbür türlü atla eşşeği kıyaslama gibi olur.

ki yeni yeni jetta ile passatı görüpte audi kırmasını farketmemek lede değil bu durumda kıyaslamada yapılamaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoppix -- 16 Şubat 2011; 0:05:14 >
  • bu arada olayı dramatikleştirip Taner GÖDE' nin avukatlığını yapacagınıza başlıkta geçen konuyla iligli adam gibi mantıklı cevaplar yazın.

adam kendisini savunabilicek donanimda birisi merak etmeyin

gerçi ortada savunulmayı gerektiren bir durumda yok ama, neyse.
  • Duratorq dedikerine aynen katiliyorum.. aldigim araclar geregi yabanci forumlarinda takipcisiyim.. x5drivers.co.uk , m5board.com gibi sitelere uyeyim.. bmw temelli siteler olsada her markadan her kullanici bu forumlarda yer aliyor.. hic kimse hic kimseye saygisizlik yapmiyor.. neden? bilinc var.. herkes arabasinin ne oldugunun farkinda! yorumlarda ona gore geliyor.. gereksiz birisini mi gorduler? resmen savasma sevis mantigini uyguluyorlar.. neyin neden oldugunu, neyin nasil olmasi gerektigini bilen insanlar neredeyse tamamini olusturuyor bu tip forumlarda.. herkes kataloglari okumayi biliyor ancak onemli olan objektif yorum..

bende yillarin bmw kullanicisiyim, bmw'nin, bmw turkiye'nin, bmw ag'nin benimsemedigim cokca politikasi var.. en basit ornek yillardir elestirdigim 3 serisinde 1.6 motor kullanilmasi gibi.. elestirdigim gibi bmw basligi altinda zilgit(!) yiye yiye anlatabildim imsanlara isin dogrusunu.. fakat ne mumkun.. amcam almis 3.16i laf attirmiyor.. oysaki laf atmiyoruz gercekleri soyluyoruz..

ANLAYANA.......

• Vay be reno neymiş mercedesin,bmwnin reno yanında şansı yok
    Lagunayı o kadar övdünüzki latitutenin satışa sunulmasından korkar oldum forumu sallarsınız siz
  • @Vw Passat
    Siz atismalardan, markalara karsi ileri gidilmesinden dert yaniyorsunuz. Sonra da diyorsunuz ki Renault, VW ile karsilastiralacak araba mi. Boyle deyince siz de Renault hakkinda ileri gitmis, marka atismalari arasina girmis oluyorunuz.
  • Ben de forumu uzun zamandır takip eden ancak yeni üye olmuş biri olarak bu forumda Vw ye fazlaca haksızlık edildiğini düşünüyorum. Hemen her konuda Doğuşun kazıkçılığına da değinilmezse olmaz sanki. Ben mesela japon markalarının kar marjının daha yüksek olduğunu düşünüyorum. C sınıfı için örnek verecek olursak önemli maliyet kalemleri olan turbo motor, çift kavramalı şanzıman, malzeme kalitesi olarak geride olmalarına rağmen corolla ile civicin hemen hemen golf ve jettayla yakın fiyata satıldığı gerçeğini bir tarafa bırakarak varsa yoksa golf kazık doğuş kazıkçı denilmesi en hafifinden çifte standartlık değil de nedir?
  • mercedes bmw audi; 3 markayada kendi aralarında 1 adım sempati azlığım veya fazlalığım yok,
    Audi son yıllarda " çok kaliteli" yakıştırmaları aldı; benim gözümde Audi kalitesi A8 den ibaret, zaten daha yüksek sınıfı da yok.
    diğer modellerinde de 2000 li yılların başındaki toplam kalitesi yok bana göre (2000 yılında almaya çok yaklaştığımız A4 teki toplam kaliteyi unutamam)
    Yeni A6 yı test edenler aracın bayağı katettiğini söylüyorlar (umarım)
    VW; yeni passatla premiumları bile çok ama çok zorlayacağını umuyordum; kendi rakiplerine hiç aldırmayacak bile diyordum ; oysaki kendi rakipleri yeni passata bakıp "ohh!" çekiyorlar; teknoloji elindeyken neden el frenine asılırsın ki! (yine vw ni araya sokmuşuz)

neyse 1.mercedes 2.bmw veya 1.bmw 2.mercedes; ama 3 hep audi ; şimdilik...
    bu arada yeni A8 kokpiti bence otomobil tarihinin en iyi örneklerinden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

quote:

Yorumlarınızı hep takip ederim, söylediklerinizde haklısınız da belki ama bu yorumların özellikle son kısmına katılmıyorum bu forum için, en azından son 1-2 yıldır böyle değil.

Beni tanıyanlar bilir, ben bu forum yönetiminin her kademesinde görev aldım, otomobil bölümü yöneticiliği yaptım, forum geneli yöneticiliği yaptım, en üst yetki olan forum adminliği bile yaptım. Şimdi ise anasayfa ile ilgileniyorum, yöneticilik yetkilerimi bırakmasam da görev yapma durumunda değilim. Çünkü bu forumda dengeler çok değişti, evet zamanında bazı kişiler (ki bazıları hala aramızda, bazılarını da ben veya başka admin arkadaşlarım sınırsız bu forumdan uzaklaştırdılar) çok saçma işler yaptılar, herkesi kin doldurdular. Ama artık VW fanatiği üyeler sayılı arkadaşlar, 3-5 VW fanatiği varsa 15 tane sadece bu foruma stres atmak için giren, işi gücü olan, çocuk olmayan ama tek amacı birilerinin canını sıkıp hala 3 sene önceki muhabbetleri canlandıran üye var.

Bilgi paylaşımı desen sıfır, teknolojik otomobil haberleri yazılıyor anasayfada ben veya diğer editör arkadaşlar tarafından,kimsenin söyleyecek en ufak birşeyi yok, haberi yok çünkü dünyada ne oluyor, 3-5 yorum almıyor. Ama nerede bu tarz konu var en az 3-5 sayfa oluyor. Anca burada TSI patlar, DSG çatlar, TDI çok pahalı, VW alan keriz muhabbetleri dönüyor.

En acısı da hala forumları bilgi paylaşımı için değil de stres atmak için kullanıyor halkımız, forum kültürü yok ne yazık ki.

İşte bazıları bunu anlamıyor, tarafsız bir göz anlıyor.

Uzun zaman önce Jetta-M3 olayları falan dönmüş, kaale almasaydınız. Ama belki de koca koca adamlar bunu eğlence haline getirdi. Hadi getirdiniz diyelim bari tadında bırakın.Şimdi bir konu açılıyor hemen şu lanet olası 100 oktan,M3 muhabbeti falan diyor. Espri yapamıyorsanız susun da oturun yerinizde.Baydı artık aynı muhabbetler.

Onlar kendini bilir, kafalarına iyice soksunlar -bence biraz zor olacak kalın olduğu için- Volkswagen benim babamın markası değil, ama şu boş muhabbetlerinizi gidip başka bir yerde yapın.Konu dışında VW en dandik markadır deyip egonuzu tatmin edin. İş öyle bir noktaya geldi ki forumda saygınlığı olmayan adamlar, kendilerinden kat kat değerli insanları bile sinir edebiliyor.

Basın gidin konu dışına, orada istediğiniz şeyi yapın.Hatta birbirinizin telefonunu alın,buluşun.Kendi kendinize gülüp eğlenin.Siz bu forum köşelerinde saçma sapan konuşurken de adamlar araba satmaya devam etsin.

Hayır, çocuk desen bazıları çocuk da değil. İçine ettiniz be otomobil bölümünün.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.