Şimdi Ara

VOLKSWAGEN'İN ASIL KURUCUSU KİM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
9.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar konu açıldımı bilmiyorum ama vw kurucusu sanırım hitler ama vw ilk arabası vw beetle idi ve beetle ı tasarlayanda ferdinand porsche
    porschenin kurucusu e şimdi bunun aslı nedir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Volkswagen'in Asıl Kurucusu

Volkswagen'in asıl kurucusu, Ferdinand Porsche'dir. 1937 yılında kurulan Volkswagen, Almanya'nın önde gelen otomobil üreticilerinden biridir.

Porsche, 1934 yılında Adolf Hitler'in emriyle "halkın arabasını" (Volkswagen) geliştirmekle görevlendirildi. Bu araba uygun fiyatlı, güvenilir ve dayanıklı olmalıydı. Porsche, 1938 yılında "KdF-Wagen" ("Kraft durch Freude Wagen") olarak bilinen ilk Volkswagen modelini üretti.

Volkswagen'in sahibi, 1937'den beri Almanya Federal Cumhuriyeti hükümetidir. Ancak, Porsche ailesi Volkswagen'de önemli bir paya sahip olmaya devam etmektedir.

Volkswagen'in kurucusu Ferdinand Porsche, otomotiv endüstrisinde devrim yaratan bir mühendisti. 1948'de Porsche AG'yi kuran da oydu. Porsche AG, bugün dünyanın en tanınmış spor otomobil üreticilerinden biridir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ergenekonun işi.
  • hitlerin amacı 1000 markı geçmeyecek bir araç üretmekti bunuda 1938 senesinde beetle modelini tasarlayarak yaptılar ilk çıkan prototip arka motor ızgaralı ve çift camlı idi.
    çok daha detaylı bilgiyi taner abim eminim verecektir
  • Beetle tasarımı skoda'dan çalıntı sadece onu biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanair.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

cihanair.

gece gece..
  • vikiden

"Volkswagen AG, Almanya'da, 1938 yılında tek model halk tipi otomobil üretimi için Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi tarafından Alman Otomotiv Birliği'ne kurdurulan otomobil firması. Şirketin adı, Almanca'da halkın arabası anlamına gelmektedir. Grubun sahip oldugu markalar Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Škoda,Volkswagen Ticari Araçlar ve şubat 2008'den bu yana Scania'dır.[1] Brezilya'daki fabrikalarında VW Titan Tractor adıyla kamyon üretimine başlamıştır. Güney Afrika Cumhuriyetindeki fabrikasında Volksbus adıyla otobüs üretmektedir."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VOLKSWAGEN . . .

Türkçeye "Alman Emek Cephesi" olarak çevrilen "Deutsche Arbeitsfront" şu anda TV'de hemen şikayet etmeme sebep olacak kadar kötü bir Almanca altyazı ile verilen BIOMEN şampûan reklâmında oynayan 6,5 milyon Yehûd'un ve 20 milyon insanın katili Adolf Hitler işbaşına geldikten ve totaliter diktatörlüğü kurduktan sonra ortadan kaldırdığı münferit, bireysel ve bölgesel sendikaların yerine TOPYEKÛN TEK MERKEZİ İŞÇİ SENDİKASI olarak kurulmuş ve HER (ALMAN) İŞÇİYE BİR ARABA sloganı ile Wolfsburg'ta VOLKSWAGEN (HALK ARABASI) fabrikasının temelini atarak Porsche tasarımı bir otomobili üretmeye başlamıştır.

Aslında VOLKSWAGEN fabrika ve marka olarak 2. Cihân Hârbinden sonra bitikti ama fabrikada birkaç otomobili imal edecek kadar malzeme, motor, parça ve işçi olduğunu gören Britanya'nın Chamberlain askerleri bunları birleştirip İngiltere'ye yollamışlar, talep artınca fabrika tekrar canlandırılmış ve Almanya bir FEDERAL CUMHURİYET olduktan sonra Aşağı Saksonya Eyaleti (Niedersachsen) VOLKSWAGEN şirketini, markasını, fabrikasını ve onunla ilgili herşeyi himayesine alıp daha sonra en büyük hissedarının kendisi olduğu hisseli bir A.Ş. haline getirmiştir.

VOLKSWAGEN, Nasyonel Sosyalizm hareketinin ve 2. Cihân Hârbinin modern dünyamıza kazandırdığı bilgisayar, cerrahi aletler, roket, güdümlü füze, jet motoru gibi sayısız teknolojinin sadece bir tanesi.

Hollandalılar onların kanından geldiklerini kabul ettikleri Almanları yavru vatanlarını işgâl ettikleri için doğu komşularını halen tam olarak affetmiş değiller (Hollandalılar Almanlara "Mof" derler, çoğulu "Moffen") ama en popüler otomobiller de VOLKSWAGEN'dir.

Saygılarımla,

Taner Göde

• quote:

cihanair.

Volkswagen olmayan bütün araçlara tepki olarak doğdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

hitlerin amacı 1000 markı geçmeyecek bir araç üretmekti bunuda 1938 senesinde beetle modelini tasarlayarak yaptılar ilk çıkan prototip arka motor ızgaralı ve çift camlı idi.
    çok daha detaylı bilgiyi taner abim eminim verecektir

Bizimkiler yapsaydı amacı gene 1000 markı geçmeyecek bir baz fiyat olurdu, üzerine 2000 mark ta ÖTV koyarlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

cihanair.

özellikle bmw
  • Paranın satın alamayacağı tek araba..
    - Abi param var golf alıcam
    - bekle bekle b...yı alırsın..
    - Neden?
    - 2 yıl sıra varda ondan..
    -
  • Vw hitler kur(dur)muştur.
    Diye biliyorum.
  • he

almanlar volkswagene

FAVE Diye hitap etmektedirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Beetle tasarımı skoda'dan çalıntı sadece onu biliyorum.

Adamlar otomotiv sektörüne çalarak girmiş.
  • Burnuma Caipirinha kokusu geliyor bu aralar yine.
  • Valla kimdir bilmiyorum amaeğer hayattaysa şu foruma girse kesin CİHANAİR'e devrederdi VW'yi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

cihanair.

• Ben kurmadim ya ::)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1938 yilinda tek tip araba uretmek icin

Bir alman isci partisi tarafindan kuruldu diye biliyorum Sirketin anlami

Anlamancada halkin arabasi anlamina geliyormus
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.