Şimdi Ara

VOLKSWAGEN FSI,TFSI,TSI MONTAJI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
21.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Orijinalden alıntı: tigu52

1.4 TSI BTM 150ps 2011 tiguan 4x2 LPG dönüşümü yaptınımı hiç??

veya yapabilirmisiniz?

maliyeti ne olur?

1.4 tsi tiguana dönüşüm yaptım ve referans telefonunu bile verebilirim,
    Bulunduğunuz il neresidir. belirtirseniz yönlendirme yapabilirim. Saygılar

ordu ilindeyim. tel nosunu özelden atarsanız sevinirim.

veya

yakıt değerleri ve performans konusunda bilginiz var ise burdan bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

quote:

quote:

Ortada somut bi veri yokki kim neye göre taktırsın ki 3000 lira veripte hem arabamı delık desik ettirmeyi goze alamam hemde 3000 liraya sokaga atamam ayrıca bı oncekı sayfada skodanın verılerı var hıcte amortı etmıs gıbı gorunmuyor burdan bakınca

skodanın verılerı var hıcte amortı etmıs gıbı gorunmuyor burdan bakınca

Siz nereden bakıyorsunuz bilemiyorum ama ,
    Hem burada bariz bir tasarruf var, hemde bu sistem 3000 tl değil.

Konuları biraz okuyarak yanıt verin olurmu :)

Ben okuyorum hatta cvp ta veriyorum bence sen oku bakalım senden önce neler yazılmış benim yakıt verilerimde var onla kasilastirirsan ne derece amorti edilemediğini görürsün

Merhaba ;
    Daha oncekı mesajıma bakarsanız arac sahıbının aracı sureklı ust devırlerde sıkıstırarak kullandıgını belırtmıstım, bu sebeble yakıt tuketımı sızın tuketımınıze nazaran daha yuksek fakat onumuzdekı hafta aılesıyle uzun yola cıkacaklarını ve sakın kullanımda ne tukettıgını bıldırecek ;sızınle bu verılerı paylasırım tekrar yorumlarız.Selamlar...

size yakınım zaten taktırırsam sıze gelcem golfun verılerını hala vermedınız? bıde toplam maliyeti nedir ruhsata işletmek dahil bide cvbı faruk ısımlı uyeye yazdım konuyu okumadan cvp verdıgımı soylemıste?

• Merthaba ,

Golfun sahibi( bu arada diğer aracı X6) kontrole geldi ; araç sahibi Çorum'a 70 km olan Sungurlu ilçesinde ikamet ediyor.Yakıt verilerini sorduğumda uzun yolda ortalama 20 krş tükettiğini söyledi (benzin tüketimini dikkate almamış) Sürüş şeklini sorduğumda Sungurlu'dan Çorum'a 20 dakika civarında geldiğini söyleyince yine bizim hesap işi olmadı.Uzun yolda sürekli çok hızlı kullandığından bahsetti.Yukarda yazdım Skodanın sahibi bu sefer üst limitleri zorlamadan kullanacak ve bana bilgi verecek ,tekrar paylaşırım. Montaj fiyatı 2.750 ( kur farkından dolayı yapılan zammı yansıtmadık)
  • quote:

Merthaba ,

Golfun sahibi( bu arada diğer aracı X6) kontrole geldi ; araç sahibi Çorum'a 70 km olan Sungurlu ilçesinde ikamet ediyor.Yakıt verilerini sorduğumda uzun yolda ortalama 20 krş tükettiğini söyledi (benzin tüketimini dikkate almamış) Sürüş şeklini sorduğumda Sungurlu'dan Çorum'a 20 dakika civarında geldiğini söyleyince yine bizim hesap işi olmadı.Uzun yolda sürekli çok hızlı kullandığından bahsetti.Yukarda yazdım Skodanın sahibi bu sefer üst limitleri zorlamadan kullanacak ve bana bilgi verecek ,tekrar paylaşırım. Montaj fiyatı 2.750 ( kur farkından dolayı yapılan zammı yansıtmadık)

Yol= hız* zamandan
    70= ?*20/60
    ?=210km/h. Ben bu lafa inanmam kbakma Türkiye'de 20 dk boyunca 210 la hangi yolda nere gidiliyor:)

• quote:

quote:

quote:

1.4 TSI BTM 150ps 2011 tiguan 4x2 LPG dönüşümü yaptınımı hiç??

veya yapabilirmisiniz?

maliyeti ne olur?

1.4 tsi tiguana dönüşüm yaptım ve referans telefonunu bile verebilirim,
    Bulunduğunuz il neresidir. belirtirseniz yönlendirme yapabilirim. Saygılar

ordu ilindeyim. tel nosunu özelden atarsanız sevinirim.

veya

yakıt değerleri ve performans konusunda bilginiz var ise burdan bekliyorum.

hayır yakıt değerleri konusunda bilgim yok henüz 10.000 bakımına gelmedi bir sorunu olsaydı gelirdi zaten :)
    Tahminim 10 - 12 lt aralığında tüketeceğidir. Kullanıma göre değişir. (Tiguan ağır bir araç)
    Binek TSI ler 8-10 lt aralığında tükettiklerinden bahsediyorlardı.
    Mesai saatleri içerisinde 0262 239 46 30 dan telefon bilgisini alabilirsiniz.
    İyi pazarlar.

• quote:

quote:

Merthaba ,

Yol= hız* zamandan
    70= ?*20/60
    ?=210km/h. Ben bu lafa inanmam kbakma Türkiye'de 20 dk boyunca 210 la hangi yolda nere gidiliyor:)

Merhaba ;

Bakın sayın hocam kımseye bsy ınandırmaya calısmıyorum.Ben de hesap yapmasını bılıyorum tabı kı o surede okadar yol yapılmaz.(Turk ınsanının araba kullanırken hız yapmayı marıfet saydıgını hepımız bılıyoruz) Arac sahıbı yarım saatte gelmıstır 20 dakıka demıstır , ne cevap verseydım? Hayır bu surede gelemezsın kardesım ucak mı bu deseydım!Benım burda anlatmak ıstedıgım musterımın aracını hep yuksek devır ve hızda kullandıgı ve bunu anlamak zor degıl.selamlar...

• Orijinalden alıntı: hard_hacker

size yakınım zaten taktırırsam sıze gelcem golfun verılerını hala vermedınız? bıde toplam maliyeti nedir ruhsata işletmek dahil bide cvbı faruk ısımlı uyeye yazdım konuyu okumadan cvp verdıgımı soylemıste?

Şu sizin verilere belki ben yardımcı olabilirim:)

2009 yılında taktığımız 1.6 FSI 2006 model Golf'ün yakıt tüketim verileri:
    Eskişehir - İzmir yolu arası 430 km, müşterimiz iki deposunuda full yapıp yola koyulmuş ve vardığında tekrar iki deposunuda full yaptığında;

35Lt LPG
    3,7Lt Benzin alabilmiş
    .

Yani şu anki fiyatlarla;
    35x2,1=73,5TL
    3,7x4,1=15,17TL

Toplam yaklaşık 88.00 TL ile 430 km yol kat etmiş bulunmakta bu şu an elimizdeki en net ve güvenilir veri.

Buradaki tasarrufunuzu hesaplayacak olan yine sizsiniz veriler ortada karar vermek size kalmış.
    Saygılar...

• Trabzondan gelen 1.6 FSI müşterimizin yakıt verileri 80 tl lik lpg ile tam 524 km.Minumum hız 100 km/h maksımum hız 120 km/h
  • arkadaşlar kusura bakmayın jetta fsi aracıma romano lpg montajı yaptırdıktan sonra çok fazla deneme şansım olmadı. ilk verileri paylaşıyorum.

malatya ş.içi( depolar dolduruldu)

yapılan yol :97 km

lpg tüketimi: 14 tl

benzin : 7 tl

yaklaşık 23 krş'a geliyor. bu ne kadar sağlıklı oldu bilemiyorum, ancak uzun mesafe yol aldıktan sonra daha net olacaktır diye düşünüyorum.
  • VOLKSWAGEN JETTA 1.6 FSİ 115 BG COMFORTLİNE DEĞERLERİ
    BUGÜNE KADAR TOLAM 3500 KM YAPTIM
    Ş.İÇİ :520 KM
    LPG :43 lt
    BENZİN :3,2 lt
    krş/km :0,191 krş

Ş.ARASI :540 KM
    LPG :40 lt
    BENZİN :2,7 lt
    krş/km :0,169 krş

Benzin 4,2 tl
    lpg 2,0 tl den hasaplanmıştır.(k.maraş 10/03/2011 satış değerleri)
  • Sanayide arakadaşımın FSI aracı için yaptığımız araştırmada bu sistemlerin hangi şartlarda benzinde çalıştığı sorusuna aldığımız cevaplar şu şekilde BRC ve Romano takan ustalarımız teyit ederlerse sevinirim.
    BRC motor 40 dereceye gelene kadar benzin ile çalışıyor. Daha sonra lpg ye geçiyor.Devir düşerken 2000 devir civarında yarım sn benzin püskürtüyor bırakıyor rolantiye düştüğü zaman yaklaşık 3 sn benzinde çalışıyor tekrar otomatik olarak lpg ye geçiyor.
    Romano, yine yaklaşık olarak 40 dereceye kadar benzin ile çalışıyor. Daha sonra lpg geçiş yapıyor ve 4000 devirin üzerinde ve rolantide hep benzinde çalışıyor.
  • merhabalar 1.2 tsi leonlar için bu kitlerin uygulanması var mı acaba fsi.lara yapılmıyor diye ben tsi yöneldim ancak şuanda 1.2 tsilerde henüz yomuş sanırım bilgi verirseniz sevinirim bu arada izmirde bunları yapan önerebilceğiniz bir usta varsa onu da öğrenebilirsem sevinirim. teşekkürler
  • arkadaşlar ben 2006 golf 1.6 fsi sahibiyim şu ana kadar aracıma lpg dönüşümü yaptırmak isitordum fakat montaj fiyatı 2.750 tl oldugunu duyunca vazgeçtim, daha birkaç ay önce 2200 fiyat veriyolardı ,insanları bu denli enayi yerine koymaları hiç etik değil biraz tercih edilme oranları artınca bu kadar fiyat arttırdılar bana göre bu parayı hak eden bir şey yok ortada biraz vicdanlı bi fiyat politikası izlemenizi öneririm aptal yerine koymayın artık insanları ...
  • Kimsenin birilerini aptal yerine koymak isteyeceğini zannetmiyorum.
    2 sen öncede 2500TL'ye yaptığımız montajı şu anda aynı fiyata yapıyoruz zaten yapan yerler bi elin parmakları kadar!
    Çok farklı fiyatlar olacağını düşünmemekle birlikte talep arttıkça rekabette artacağından fiyatların düşeceğini düşünüyorum.
    Nasıl normal sıralı kitlerin fiyatları bu fiyatlara kadar düştüyse.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERLPG -- 13 Mart 2011; 0:18:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre5444

arkadaşlar ben 2006 golf 1.6 fsi sahibiyim şu ana kadar aracıma lpg dönüşümü yaptırmak isitordum fakat montaj fiyatı 2.750 tl oldugunu duyunca vazgeçtim, daha birkaç ay önce 2200 fiyat veriyolardı ,insanları bu denli enayi yerine koymaları hiç etik değil biraz tercih edilme oranları artınca bu kadar fiyat arttırdılar bana göre bu parayı hak eden bir şey yok ortada biraz vicdanlı bi fiyat politikası izlemenizi öneririm aptal yerine koymayın artık insanları ...

Hangi ilde yaşıyorsunuz ?
  • arkadaşlar ş.dışı verileri paylaşayım;

yol: 180km
    lpg: 27 tl
    benzin: 11 tl
    (lpg;2.13, benzin; 4.1)

ortalam 21 krş gibi. 90 km gidilip ertesi gün tekrar geri dönüldü, yaklaşık 15 km'side ş.içi hava sıcaklığı ortalama 16 derece ve ortalama 90-100 ile gidildi.
    Yol inişli çikişlı olduğundan rampa aşağı yüksek viteste tutup 2000 devirin altına düşmemeye çalıştım. Merak ettim bu şekilde gaz mı yoksa benzinmi tüketirim? Bana benzin fazla yakmışım gibi geliyor.
  • Merhaba ;

Skoda TSI araca yaptığımız BRC SDI kitinin yakıt verilerini paylaşmaya devam ediyorum.Şehir İçi Yakıt Tüketimi ;

1.depo LPG : 70 TL ŞEHİR İÇİ YAPILAN YOL : 805 KM
    2.depo LPG : 75 TL
    Benzin Tüketimi : 65 TL
    Toplam Yakıt :210 TL
  • quote:

Merhaba ;

Skoda TSI araca yaptığımız BRC SDI kitinin yakıt verilerini paylaşmaya devam ediyorum.Şehir İçi Yakıt Tüketimi ;

1.depo LPG : 70 TL ŞEHİR İÇİ YAPILAN YOL : 805 KM
    2.depo LPG : 75 TL
    Benzin Tüketimi : 65 TL
    Toplam Yakıt :210 TL

Km de 0,26 yakmış yanlış anlamadıysam yani anladığım 210 tl ile 805 km yol yapmış? Bende dün yaptıgım yolu ve veriyi soyliyim 730km yol yaptım 188tl benzin aldım km de 0,25 yakmış arabam hızım 115sabit hız biri bana bu isin matematiğini anlatsın tuplu aracın nasıl ekonomisi olmuyor ben benzinle daha az yakmisim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada aynı yolu bir aynonce 100 km hızla 0,20 - 0,21 arası yakmıştı aracım bu sefer agresif kullanmamın sebebide var fazla yakmasının sehir icinde ki trafik nasıl bunuda soyleyebilirmisiniz? Kullanım şeklide çok önemli tabi
  • Bu işin matematiği şu ;

Siz uzun yolda bu yakıtı yakıyorsunuz ,benim verdiğim değerler şehir içi trafiğine ait.Araç sahibi oldukça memnun ;yaşadığı yerin trafiği ,kendisinin araç kullanma stili gibi etkenleri göze aldığımızda benzine göre tasarruf sağlıyor.
    Bir de şunu anlamıyorum ; benim arbam benzinde şunu yakıyor senin araban lpg de bunu yakmış ,nerde tasarruf ? Sizin aracınızın yakıt değerleri bilimsel yakıt verileri mi ? Ölçümleri sizin aracınıza göre mi yorumlayacağız.Ozaman ben de size bir örnek vereyim. Haftasonu lpg fuarına 3 kişi benzinli VOLKSWAGEN Scirocco ile gidip geldik 1450 km uzun yolda 650 tl benzin harcadık !!! Hava yolu yerıne yer uçağı gibi bir araçla gittik ,uzun yolda 0.44 krş tüketti. Sizin araç ise 0.21 yakarken acaba bu nasıl oldu ???
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.