Şimdi Ara

Volkswagen dizel skandalında uzlaşma için ABD'de $15 milyar harcayacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hak, hukuk, adalet. Ne guzel kavramlar. Artik ulkemizde yasatilmayan. Ne hukumete, ne siyasi partilere, ne polise, ne askere, ne mahkemelere. Hicbirine inancim kalmadi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuago

    quote:

    Orijinalden alıntı: cenkakay08bazı yerlerde hala hukukun olması güzel.
    bazı yerlerde hala hukukun olduğunu sananların olması ne güzel :)


    geldi yine amariga aslında çok kötü diyen anadolu çomarları. sen ülkende sıraya isim yazdırmaya devam et.

  • Arkadaşlar burada konu herkesin sandığı gibi değil. ABD'nde adam vur birilerini dolandır rüşvet ver bir şekilde cezai indirim falan ufak sıyrıklarla yırtarsın ama vergi kaçırmaya gelince adamın iflahını keserler.Zamanında Al capon bile mafya meselesinden tutuklanamazken adamı vergi kaçırmaktan direkt içeri tıktılar.

    Ne alaka diyeceksiniz ki oda şu alaka.ABD'nde vergi emisyon oranları üzerinden hesaplanıyor.Sen arabayı satarken şu kadar emisyon yayıyor şu şu normlara uygun diye satıp vergiyi ona göre verirken aslında emisyon oranlarının fahiş olmasından dolayı vermen gereken vergiyi vermiyorsun.Orasıda ABD ortalığı duman et ama vergi kaçırma.Bu yüzden kazık gibi ceza yiyor.

    Ayrıca bu anlaşma nedeni ile araç sahiplerine ödenecek tutarı kabul etmeyip (10 bin dolar) kişisel dava açma hakkı var.Avukatlar kan konusu alırsa 15 milyar dolar falanla kurtarmaz Volskwagen.

    Bazı arkadaşlarda sadece ABD ceza kesiyor oda Almanya'ya ders vermek falan derken konuyu nasıl değerlendiriyorlar bilmyorum ama yazılımı yazan BOSCH ve araçlaya yükleyen volskwagen alman firması.ABD mi Bosch'a sen yazılım yaz Volskwagende yüklesin diye dayattı? Adamlar yediririz diye bir işe kalkıştılar ama orası Türkiye gibi olmayınca skalndal patladı.Kimsenin kimseye garezi yok bildiğin yaptığının cezasını çekiyor şimdi Volskwagen.

    Son olarak Almanya dahil bir kaç ülkede soruşturma devam ediyor.Genel eğilim (benim anladığım) ABD'nin tutumunu görmekti Almanya dışında kalan ülkelerde.Şimdi yargıçlar onaylarsa ABD'nin ne yapacağı belli olmuş olacak ve gerisi zamanla gelecektir. Muhtemel Almanya bile firmaya ceza kesecek.Bir kaç ülkede bu araçların modifiyesini isteyecektir.Yani anlayacağınız daha maç bitmedi.Volskwagen bie kaç ülkeden bie kaç gol daha yer.





  • adamlarin turkiyedeki 6 aylik satis parasi. tinlamazlar yani. biraz daha zamlanlar. mesela poloyu 100 bine satarlar. alacak enayi cok nasil olsa.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.