Şimdi Ara

Vokal Hakkında Bir Kaç Soru ve Vokalde Nota Tutturma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mesela bir şarkıya başlarken sözün ilk kelimesi "e" harfi ile başlıyor. ben bu "e" yi biraz ince söylediğim zaman müziğe uyuyor. ama "e" yi biraz daha tok,kalın bir tonda söylediğim zaman müziğin üstüne hiç gitmiyor. yada aynı şarkıda "a" harfini biraz uzatarak okumam lazım, "a" yı kalın bir tonda uzatarak okuduğum zaman müziğe çok iyi gidiyor ama ince bir tonda okuduğum zaman ise müziğe oturmuyor. bu sesli harfleri doğru tonlarda söylemeye, yani harfleri doğru seslerde (ses tonlarında) çıkarmaya ne deniyor ? bunun bir terimi varmıdır ? çünkü en çok sıkıntı çektiğim noktalardan biri bu şarkı söylerken.
    parçaya göre çıkarmam gereken notayı nasıl bulabilirim ? hangi enstrümental parçanın üstüne hangi nota aralıklarındaki vokal gider, bunu nasıl tespit edebilirim ?

ikinci sorum ise şu

şarkı söylerken içinde "a" harfi geçen bir kelime var ve şarkının o kısmına geldiğim zaman "a" yı aynı notada tutamıyorum. çok kısa bir an kulağa güzel geliyor ama hemen belli bir süre sonra o "a" farklı notalara düşüyor yani ya daha kalın bir a yada daha bir ince a oluyor ve nota dengesizliği oluşuyor. bu harfi uzatarak okumam gerekiyor ve "a" yı aynı notada,aynı tonda uzatamıyorum, sürdüremiyorum. ne yapabilirim ?

• Hangi skalada olması önemli? Müzik teorisini bilmiyorsun galiba?
  • karanlıklar_lordu kullanıcısına yanıt
    aynen. mesela bir parçaya göre hangi "ton" aralıklarında notaları çıkarmam lazım vokalden ? sormaya çalıştığım şey skala herhalde. ve müzik teorisi bilmiyorum evet
  • Biraz çalışarak yapabilirsin! :=)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.