Şimdi oyunu indirdiğinizi ve kayıt olduğunuzu düşünüyorum ilk oyununuzsa eğer öncelikle antreman bölümünü tamamlamalısınız. Antremanda şampiyonların yeteneklerini, summoner yeteneklerini kullanmayı öğrenebilirsiniz.
Oyunda 4 farklı oyun çeşidi var: Ranked Game: 30 level olduğumuzda oynanabilen ve belirli bir rating sisteminde oynadığımız sıralama oyunları diyebiliriz. Normal Game: Bu oyunları istediğiniz levelde oynayabilirsiniz. Co-op vs Ai Game: Bunlar lol botlarına karşı oynadığımız oyunu öğrenmemize yarayan oyun çeşidi. Custom Game: Diğer oyuncularla anlaşmalı veya botlara karşı oynayabileceğimiz oyun çeşidi. Dominion Game: Anlatılmaz yaşanır. ^^
Oyuna başladık şampiyon seçmemiz gereken şöyle bir ekran gelecek;
Burda o hafta için ücretsiz olan şampiyonalrdan birini seçip özelliklerini görebiliriz.
Şampiyonumuzu seçtikten sonra alt kısımdaki summoner spellerimizi seçebiliriz.
Ve son kısım masteries ve rune kısmını ayarladıktan sonra lock in diyebiliriz.(Ben 10 level olamadan rune almanızı pek önermiyorum ama deneyebilirsiniz.)
Alttaki gibi bir ekranla başlayacağız oyuna ve ordaki satıcı gibi duran adama tıklayarak item alabiliriz. Ardından antremanda gördüğümüz gibi şampiyonumuzun yeteneğini açıp oyuna başlayabiliriz. Eğer 5v5(Summoner's Rift) te oynuyorsanız, genel olarak jungler yoksa 2 kişi üst yola 1 kişi ortaya ve 2 kişi alt yola gider.
Söylemeyi unuttum bir de oyun içinde çalılıklar görüceksiniz bunlar da saklandığınızda düşman çalının içine girene kadar sizi göremez. Kısaca görünmez olursunuz.
Ve amacınız kuleleri yıktıktan sonra karsı tarafın ana binasını yani nexus binasını yıkmak.