Şimdi Ara

Vodafone Kontratlı HTC Desire PDA >> Custom Rom Yükleme İşlemi.... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
2
Favori
33.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA

    Selamlar

    Kendi deneyimlerimden yola çıkarak olayı mümkün olduğunca basitleştirerek custom rom yükleme işini dilim döndüğünce açıklamak istiyorum. Böylece cihazdaki gereksiz kısıtlamaların önüne geçmiş olacağız.

    NOT: Bu işlem cihazınızı garanti dışı bırakabilir. Cihazınızı bozabilir. Riskli bir işlemdir. Ben kendi tecrübelerimi paylaşacağım. Bu işlemi uygulayın veya uygulamayın diye birşey diyemem, sorumluluk size aittir. Herhangi bir arıza durumlarında sorumluluk kabul etmiyorum...

    Desire kullanacak arkadaşlara birkaç tavsiye. Desire aldığınızda içerisinden SD kart çıkıyor. 4 gb lık Samsung olması lazım. Yalnız bu Class2 bir SD Kart olduğu için yazma ve okuma hızları düşük. Eğer cihazımızı verimli bir şekilde kullacaksak en azından 8 Gb Class 6 bir SD Kart almanızı öneririm.


    CUSTOM ROM YÜKLEME ÖNCESİ HAZIRLIK İŞLEMLERİ

    1. Cihaz SD kart içindeki bilgileri Bilgisayarınıza yedekleyin..... ÖNEMLİ
    2. Gerekli uygulamaları bilgisayarımıza yükleyelim

    a: Özel ayarlanmış Android USB driver. Bu dosyaları indirdikten sonra bir yere açın lazım olacak.
    b: Cihazın Root ve Recovery işlemlerini yapmamız sağlayan bir nevi Jailbreak yapan uygulama. UNREVOKED

    3. Cihazı bilgisayara tanıtma...

    Bu işlem öncesinde bilgisayarda HTC Sync açıksa kapatın. Veya silin sonra tekrar yüklersiniz.

    Bu işlemi yapmak için PDA mızı HBOOT menüsüne almamız gerekmektedir. Bunun için cihazı kapattıktan sonra veya kapalı bir cihazı SES KISMA TUŞU na basılı tutarak açmalıyız.
     Vodafone Kontratlı HTC Desire PDA >> Custom Rom Yükleme İşlemi....
    gibi bir menü gelecek. Bir takım yazılar yazacak sonra duracak.
    Bu ekrandayken cihazı USB kablosu ile bilgisayara bağlıyoruz.

    Bilgisayarın Aygıt Yöneticisi içerisinde Diğer Cihazlar da Android 1.0 göreceksiniz. Driveri güncelle diyerek daha önce yüklediğimiz özel ayarlı Android USB driveri yüklüyoruz.
    Desire PDA mızı Windows a tanıtmış olduk.

    4. Cihazın bilgisayarla bağlantısını kesin ve normal şekilde başlatın. (En kolayı pilini çıkarın normal olarak başlatın.)
    PDA mız tamamen açıldıktan sonra birkaç ayar yapmamız gerekiyor.
    Menü tuşu Ayarlar/Uygulamalar/Geliştirme içerisindeki USB hata ayıklama yı aktif hale getirin.
    Bu işlemden sonra cihazı USB ile bilgisayara bağlıyoruz. Bize nasıl bağlantı kurmak istediğimizi soracak. Yalnızca Şarj et seçiyoruz.

    ŞİMDİ DANANIN KUYRUĞUNUN KOPTUĞU YERE GELDİK. Bu işlemden sonrası risktir...

    5. Bilgisayara indirdiğimiz Reflash package.exe dosyasını Yönetici Olarak Çalıştır ile çalıştırıyoruz.
     Vodafone Kontratlı HTC Desire PDA >> Custom Rom Yükleme İşlemi....
    Böyle bir görüntü gelmesi lazım. Sonra program size işlemi yapmak isteyip istemediğinizi soracak Agree diyor ve arkamıza yaslanıyoruz.
    Cihaz bir takım işlemler yapacak ve işlemler bitene kadar hiçbirşeye dokunmayacağız. Taa ki Done yazısını görene kadar.
    Done yazısını gördüyseniz hayırlı olsun root işlemini başarıyla yapmışsınız demektir.

    Henüz cihaza tam olarak birşey yapmadık. Root işlemini gerçekleştirmiş olduk. Bu işlemden sonra Custom rom yükleme işlemine geçeceğiz.

    CUSTOM ROM EDİNİYORUZ.


    Üç tip rom önerebilirim.

    a. [ROM-AOSP FRG83] Oxygen v1.0.3 (Cleanest, fastest ROM on the block *51MB!*)
    Bu rom HTC Sense arayüzünden arındırılmış ve oldukça az yer kaplayan hızlı bir romdur.
    b. [CDMA] [ROM] MIUI 0.12.11.0 for Desire CDMA [13 Dec 2010 update] Bu ise çinlilerin geliştirdiği arayüz olarak iphone çok benzeyen bir romdur. Oxygen romdan biraz daha doludur.
    c. [FroYo Sense] LeeDrOiD V2.3b (17/12 l Official l OC&UV l FAST l STABLE l WWE) orijinal roma çok yakın HTC Sense arayüzlü ve Türkçe destekli romdur.

    Bu romlardan birisini seçersiniz. Ben Türkçe desteğinin olması ve dolu dolu olması sebebiyle LeeDroid i tercih ettim.
    Bunlar custom romlar. Bir de bu romlara uygun Radio Rom yüklemeliyiz.

    a: Desire Index - Everything Desire is here! [UPDATED: 11/12] [ReflexTSense HD, DezireZ] bu adresten Latest Radio yu yüklersiniz.


    Şimdi iki tip custom rom yükleme işi var. İlki suya sabuna dokunulmayan cins. Bilgisayarınıza indirdiğiniz custom rom ve rodio romu zip li hallerinden açmayarak SD kart içine atıyorsunuz. Cihazla gelen SD Kartı kullanmak istiyorsanız bu tip yükleme size göre. Fakat bir dezavantajı var. Belli bir kullanımdan sonra cihaz hafızası doluyor ve habire can sıkan Bellek Azaldı uyarıları ile karşılaşıyorsunuz. Tabi az program yüklerseniz başka.
    Diğeri cihazı tepe tepe kullanmanızı sağlıyor. Fakat bu tür bir custom rom yükleme işine girecekseniz en azından 8 Gb Class 6 bir SD Kartı takmanız lazım. Diğer türlü sizi uyuz edecek. O zaman bu cihazı almanızın esprisi kalmayacak. Böyle yapacağınıza ikinci el bir HD2 bulup üzerinde Android ile kullanmak daha mantıklı. Aynı zamanda cihazın içinde gelen SD kart üzerine HD video kaydı yaparken de SD kart hızından kaynaklanan donmalar yaşayacaksınız.
    merhaba hocam. dediğiniz işlemleri yaptım. root yapıp, leodroid romunu ve dediğiniz radio romu yükledim. bazı ek programlar geldi listreye android market e benzer bi market eklendi, gayet güzel.. ama hala telefonun her özelliğini kullanamıyorum. mesela dosyaları sd karta taşıma butonu uygulama yöneticisi kısmında hala inaktif, klasörleri istediğim gibi adlandıramıyorum. romu yükledik root yaptık peki bunlardan nasıl faydalanıcaz biraz aydınlatırsanız beni memnun olurum. tlfonun htc desire modeli, teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozcankevser

    OzeNHocA
    Alakan ilginden dolayı teşekkür ederim.android 1.0 yükledim ve Unrevoked çalıştırdım dediğin gibi cihaz birkaç kere bilgisayara bağlanıp kopma sesi verdi birkere kapandı açıldı beyaz htc sayfasında takıldı kaldı ve Unrevoked ekranında (we didnt root this happens sometimes.please restart and try again)yazısı kaldı.Bende pili çıkartıp cihazı açtım . işlemi tekrarladım yine aynısı oldu.benim cihazda (s_on) yazıyor.Daha önce root olmuş bir cihaz ama ben yapmadım.ve (s_on) (s_off) olabilir daha önce karıştırırken ben (ON )ya yapmış olabilirim fakat tam hatırlamıyorum.bendeki root menüsü eski herhaldeki sd karta yer açamıyorum o yüzden yeni versiyon yüklemek istiyorum. saygılar.

    S-Off veya S-On işlemini fazla kafanıza takmayın. Bendeki cihaz da S-On konumunda ve gayet güzel çalışıyor.

    Daha önce unrevoked ile root işlemi yapılmışsa, yeni versiyonunu yüklemek için başka bir yol daha var.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=839640 recovery-clockwork-2.5.1.8-bravo *.zip li olanı SD kartınıza yükleyip zip from sd kart seçeneği ile güncelleştirebilirsiniz.
    img olanını yüklemek isterseniz cihazınızı bilgisayara bağlamadan reflash packgage programını açıp file menüsünden custom recovery seçer recovery-clockwork-2.5.1.8-bravo img versiyonunu tanıtırsınız. Daha sonra cihazı bağlayıp root işlemini yaparsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 23 Aralık 2010; 11:03:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonsilla

    quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA
    ---


    merhaba hocam. dediğiniz işlemleri yaptım. root yapıp, leodroid romunu ve dediğiniz radio romu yükledim. bazı ek programlar geldi listreye android market e benzer bi market eklendi, gayet güzel.. ama hala telefonun her özelliğini kullanamıyorum. mesela dosyaları sd karta taşıma butonu uygulama yöneticisi kısmında hala inaktif, klasörleri istediğim gibi adlandıramıyorum. romu yükledik root yaptık peki bunlardan nasıl faydalanıcaz biraz aydınlatırsanız beni memnun olurum. tlfonun htc desire modeli, teşekkürler..



    Eğer LeeDroid SD+ modelini yüklediyseniz yani SD karta ex3 partition açıp yükleme yaptıysanız, bu işlemden sonra programları SD karta taşıma işlemi yapmanıza gerek yok. Sonradan yükleyeceğiniz uygulamalar zaten SD kart üzerinde ext3 partitionda cihazın dahili belleğindeymiş gibi çalışacaklar.
    Custom rom yüklemedeki amaç zaten Android Market e erişebilmek. Markete erişim sağlamışsanız zaten hemen her özelliğin ayrı bir uygulaması mevcut.
    Bunların dışında yapmak isteyip de yapamadınız şeyler nelerdir biraz daha açarsanız, yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 23 Aralık 2010; 11:11:04 >




  • ANDROİD İÇİN BİRKAÇ FAYDALI PROGRAM

    Advanced Task Killer : Arka planda çalışan uygulamaları tek tıkla kapatmak için. Hangi programların çalışıp çalışmayacağını belirleyebiliyorsunuz.
    AndroZip : Adından da belli. Sıkıştırılmış dosyaları açmak için.
    Barkod Tarayıcı : Her türlü barkodu okuyabilen kullanışlı program. Aynı zamanda programların QR kodlarını da okuyabiliyor.
    Blacklist : Karaliste programı. Size ulaşmasını istemediğiniz kişileri engellemek için birebir.
    Bubble : Su terazisi
    Cache Mate : Sistemdeki temp dosyalarını silmek için birebir.
    ConvertPad : Her türlü ölçü, uzunluk vb birimleri birbirine çeviriyor.
    DropBox : Senkronizasyon yazılımı. Bilgilerinize heryerden ulaşmanızı sağlıyor.
    Es File Explorer : Android için başarılı bir dosya gezgini.
    Evernote : küçük notlarınızı, bağlantılarınızı ve etiketlerinizi, derli toplu hale getirip, bir arada tutmanıza olanak sağlayan faydalı bir yazılımdır.
    iPConfig : ipnumaranızı görmek için.
    Lookout : Ücretsiz versiyonu da yeterli olan, bir nevi antivirüs yazılımı.
    Market History Delete : Android Market teki aramalarınızın kaydını siliyor.
    Para Piyasa : TCMB üzerindeki döviz fiyaltarı.
    TalkToMe Keyboard (http://www.ctrlpda.com/showthread.php?tid=21746) Siz türkçe konuşun o yazsın. Mesaj yazmak için birebir. Gayet tutarlı sonuçlar veriyor.
    Think Free Office Mobile Wiever : Romun kendi içinde bululan Quick office den daha başarılı bulduğum yazılım. Özellikle office 2007 sonrası office dökümanlarını kayıpsız açabilirsiniz.
    Titanium Backup : PDA nızda yüklediğiniz uygulamaları yedeklemek için biçilmiş kaftan. Ücretli versiyonunu yüklerseniz daha üst düzey yedekleme imkanı da sunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 23 Aralık 2010; 12:12:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA
    ANDROİD İÇİN BİRKAÇ FAYDALI PROGRAM

    Advanced Task Killer : Arka planda çalışan uygulamaları tek tıkla kapatmak için. Hangi programların çalışıp çalışmayacağını belirleyebiliyorsunuz.
    AndroZip : Adından da belli. Sıkıştırılmış dosyaları açmak için.
    Barkod Tarayıcı : Her türlü barkodu okuyabilen kullanışlı program. Aynı zamanda programların QR kodlarını da okuyabiliyor.
    Blacklist : Karaliste programı. Size ulaşmasını istemediğiniz kişileri engellemek için birebir.
    Bubble : Su terazisi
    Cache Mate : Sistemdeki temp dosyalarını silmek için birebir.
    ConvertPad : Her türlü ölçü, uzunluk vb birimleri birbirine çeviriyor.
    DropBox : Senkronizasyon yazılımı. Bilgilerinize heryerden ulaşmanızı sağlıyor.
    Es File Explorer : Android için başarılı bir dosya gezgini.
    Evernote : küçük notlarınızı, bağlantılarınızı ve etiketlerinizi, derli toplu hale getirip, bir arada tutmanıza olanak sağlayan faydalı bir yazılımdır.
    iPConfig : ipnumaranızı görmek için.
    Lookout : Ücretsiz versiyonu da yeterli olan, bir nevi antivirüs yazılımı.
    Market History Delete : Android Market teki aramalarınızın kaydını siliyor.
    Para Piyasa : TCMB üzerindeki döviz fiyaltarı.
    TalkToMe Keyboard (http://www.ctrlpda.com/showthread.php?tid=21746) Siz türkçe konuşun o yazsın. Mesaj yazmak için birebir. Gayet tutarlı sonuçlar veriyor.
    Think Free Office Mobile Wiever : Romun kendi içinde bululan Quick office den daha başarılı bulduğum yazılım. Özellikle office 2007 sonrası office dökümanlarını kayıpsız açabilirsiniz.
    Titanium Backup : PDA nızda yüklediğiniz uygulamaları yedeklemek için biçilmiş kaftan. Ücretli versiyonunu yüklerseniz daha üst düzey yedekleme imkanı da sunuyor.

    Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA

    quote:

    Orijinalden alıntı: tonsilla

    quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA
    ---


    merhaba hocam. dediğiniz işlemleri yaptım. root yapıp, leodroid romunu ve dediğiniz radio romu yükledim. bazı ek programlar geldi listreye android market e benzer bi market eklendi, gayet güzel.. ama hala telefonun her özelliğini kullanamıyorum. mesela dosyaları sd karta taşıma butonu uygulama yöneticisi kısmında hala inaktif, klasörleri istediğim gibi adlandıramıyorum. romu yükledik root yaptık peki bunlardan nasıl faydalanıcaz biraz aydınlatırsanız beni memnun olurum. tlfonun htc desire modeli, teşekkürler..



    Eğer LeeDroid SD+ modelini yüklediyseniz yani SD karta ex3 partition açıp yükleme yaptıysanız, bu işlemden sonra programları SD karta taşıma işlemi yapmanıza gerek yok. Sonradan yükleyeceğiniz uygulamalar zaten SD kart üzerinde ext3 partitionda cihazın dahili belleğindeymiş gibi çalışacaklar.
    Custom rom yüklemedeki amaç zaten Android Market e erişebilmek. Markete erişim sağlamışsanız zaten hemen her özelliğin ayrı bir uygulaması mevcut.
    Bunların dışında yapmak isteyip de yapamadınız şeyler nelerdir biraz daha açarsanız, yardımcı olmaya çalışırım.


    hocam verdiğiniz linkte 2 ayrı rom vardı. ben telefonu üzerinde gelen sd kartla kullandığım için NO_ASD2 olanını yükledim, doğru mu yaptım bilmiyorum. sanırım sizin dediğiniz diğeriydii, çünkü bende sd karta yüklemiyor uygulamaları. peki bu rom varken o romu tekrar yükleyebiliyo muyum, daha doğrusu bunun yerine? yüklerken yine aynı adımları mı izleyeceğim? yani bu romu wipe edip sonra tekrardan sd+ modeli kurmak gibi?? tekrar root yapmak gerekecek mi bun romu yüklemeden önce, yoksa root bir defaya mahsus bir olaymı? çok soru sordum ama ilk defa yapıyorum bu root ve rom yükleme olayını




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA

    quote:

    Orijinalden alıntı: burokoli

    Hocam merhaba öncelikle ben Leodroid Romu kuracaktım iyi demişlerdi.Clockware mod da Patition yok menüde.Bende install zip from sd kart dedim rom ve radio yu seçtim garip bir süreçten sonra kurdu gibi oldu ama şimdi pini giriyorum telefonu tam açacak yok olmuyor force close veriyor hata veriyor sürekli!! şimdi ben ne yapıcam telefonda açılmıyor. Rom yüklemek şart mı ? benim HTC nin romundaki tek sıkıntım herşeyi sd karta taşıyamamaktı.Hangi rom en iyisi ve nasıl yüklücem hepsini sd karta taşıyabileceğim şekilde lütfen acil yardım..


    Muhtemelen sizde clockwork recovery aktif olmuştur. Menüleri benim yukarıda sıraladıklarımdan farklı şekilde olabilir.

    - Reboot system now
    - apply sdcard.update.zip
    - wipe data/factory reset
    - wipe cache partition
    - install zip from sdcard
    - backup and restore
    - mounts and storage
    - advanced

    Bu menüye göre açıklayacak olursak;

    BİLGİSAYARA YEDEK ALMAYI UNUTMAYIN

    advanced menüsü içerisinde Partition SD kart seçeneğini göreceksiniz.
    Partition işlemlerini yaptıktan sonra wipe data/factory reset işlemini yaparsınız
    sonra yine advanced menüsü içerisindeki wipe dalvik cache işlemini gerçekleştirirsiniz (böylece eski roma ait ne var ne yok tüm ayarlar dosyalar silinir.)
    ROM yükleme işlemini ise install zip from sdcard seçerek yapabilirsiniz.


    arkadaş bende yukarıdaki menünün aynısı var ama advanced bölümünde de Partiation SD kart seçeneği yok 5 saattir uğraşıyorum bulamadım çaresini.
    LeeDrOid yükledim rom cok güzede hafıza yetmiyor. var mı bildiğin bir çözümü. şiştim valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taskinacar -- 23 Aralık 2010; 15:38:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonsilla


    quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA

    quote:

    Orijinalden alıntı: tonsilla

    quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA
    ---


    merhaba hocam. dediğiniz işlemleri yaptım. root yapıp, leodroid romunu ve dediğiniz radio romu yükledim. bazı ek programlar geldi listreye android market e benzer bi market eklendi, gayet güzel.. ama hala telefonun her özelliğini kullanamıyorum. mesela dosyaları sd karta taşıma butonu uygulama yöneticisi kısmında hala inaktif, klasörleri istediğim gibi adlandıramıyorum. romu yükledik root yaptık peki bunlardan nasıl faydalanıcaz biraz aydınlatırsanız beni memnun olurum. tlfonun htc desire modeli, teşekkürler..



    Eğer LeeDroid SD+ modelini yüklediyseniz yani SD karta ex3 partition açıp yükleme yaptıysanız, bu işlemden sonra programları SD karta taşıma işlemi yapmanıza gerek yok. Sonradan yükleyeceğiniz uygulamalar zaten SD kart üzerinde ext3 partitionda cihazın dahili belleğindeymiş gibi çalışacaklar.
    Custom rom yüklemedeki amaç zaten Android Market e erişebilmek. Markete erişim sağlamışsanız zaten hemen her özelliğin ayrı bir uygulaması mevcut.
    Bunların dışında yapmak isteyip de yapamadınız şeyler nelerdir biraz daha açarsanız, yardımcı olmaya çalışırım.


    hocam verdiğiniz linkte 2 ayrı rom vardı. ben telefonu üzerinde gelen sd kartla kullandığım için NO_ASD2 olanını yükledim, doğru mu yaptım bilmiyorum. sanırım sizin dediğiniz diğeriydii, çünkü bende sd karta yüklemiyor uygulamaları. peki bu rom varken o romu tekrar yükleyebiliyo muyum, daha doğrusu bunun yerine? yüklerken yine aynı adımları mı izleyeceğim? yani bu romu wipe edip sonra tekrardan sd+ modeli kurmak gibi?? tekrar root yapmak gerekecek mi bun romu yüklemeden önce, yoksa root bir defaya mahsus bir olaymı? çok soru sordum ama ilk defa yapıyorum bu root ve rom yükleme olayını


    Root işlemi bir kereye mahsustur. İsterseniz yüklediğiniz rom içindeki Rom Manager vasıtasıyla da partition oluşturabilirsiniz.
    Normal yolla yapmak isterseniz. Önce SD kartınızı yedekleyerek, telefonu HBOOT menüde açıp Recovery moduna geçecek sonra Partition SD ile partition oluştaracaksınız. Muhtemelen bu işlem tüm kartınızdaki verileri silecektir. Partiton işleminden sonra telefonu normal açarak kart içine romun SD+ *.zip dosyasını kopyalarsınız.
    Tekrar HBOOT menü, Recovery Mod yaparak wipe işlemlerinden sonra Zip from sdcard ile romu yüklersiniz.
    Romun yüklenmesinden sonra kuracağınız bütün uygulamalar otomatik olarak sd karttaki linux partitionlu bölümde saklanacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taskinacar

    quote:

    Orijinalden alıntı: OzeNHocA

    quote:

    Orijinalden alıntı: burokoli

    Hocam merhaba öncelikle ben Leodroid Romu kuracaktım iyi demişlerdi.Clockware mod da Patition yok menüde.Bende install zip from sd kart dedim rom ve radio yu seçtim garip bir süreçten sonra kurdu gibi oldu ama şimdi pini giriyorum telefonu tam açacak yok olmuyor force close veriyor hata veriyor sürekli!! şimdi ben ne yapıcam telefonda açılmıyor. Rom yüklemek şart mı ? benim HTC nin romundaki tek sıkıntım herşeyi sd karta taşıyamamaktı.Hangi rom en iyisi ve nasıl yüklücem hepsini sd karta taşıyabileceğim şekilde lütfen acil yardım..


    Muhtemelen sizde clockwork recovery aktif olmuştur. Menüleri benim yukarıda sıraladıklarımdan farklı şekilde olabilir.

    - Reboot system now
    - apply sdcard.update.zip
    - wipe data/factory reset
    - wipe cache partition
    - install zip from sdcard
    - backup and restore
    - mounts and storage
    - advanced

    Bu menüye göre açıklayacak olursak;

    BİLGİSAYARA YEDEK ALMAYI UNUTMAYIN

    advanced menüsü içerisinde Partition SD kart seçeneğini göreceksiniz.
    Partition işlemlerini yaptıktan sonra wipe data/factory reset işlemini yaparsınız
    sonra yine advanced menüsü içerisindeki wipe dalvik cache işlemini gerçekleştirirsiniz (böylece eski roma ait ne var ne yok tüm ayarlar dosyalar silinir.)
    ROM yükleme işlemini ise install zip from sdcard seçerek yapabilirsiniz.


    arkadaş bende yukarıdaki menünün aynısı var ama advanced bölümünde de Partiation SD kart seçeneği yok 5 saattir uğraşıyorum bulamadım çaresini.
    LeeDrOid yükledim rom cok güzede hafıza yetmiyor. var mı bildiğin bir çözümü. şiştim valla


    LeeDroid yüklediyseniz sistem içindeki Rom Manager vasitasıyla da partition oluşturabilirsiniz. Rom Manager içinde Utilities altında Partition SD Card göreceksiniz. Bir de böyle yapmayı deneyin.




  • ozen hocam ne yaptıysam recovery modda öyle bir seçenek yok hatta sonradan verdiğinin recovery mod güncellemesiyle sd psrtition bölümü advanced kısmında çıkıyor 2 tane seçeneği seçiyorum(ilkini 1024 mb ikincisini ise 0 seçiyorum) formatlandıktan sonra ise ext2 to ext 3 die bir seçenek çıkmıyor maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpozge

    ozen hocam ne yaptıysam recovery modda öyle bir seçenek yok hatta sonradan verdiğinin recovery mod güncellemesiyle sd psrtition bölümü advanced kısmında çıkıyor 2 tane seçeneği seçiyorum(ilkini 1024 mb ikincisini ise 0 seçiyorum) formatlandıktan sonra ise ext2 to ext 3 die bir seçenek çıkmıyor maalesef.


    Herhalde benim recovery mod olayım değişikti.

    Size bir başka yöntem daha önerebilirim.
    http://download.cnet.com/Partition-Wizard-Home-Edition/3000-2094_4-10962200.html?tag=mncol;5 burada partition programı var.
    SD kartı Disk Sürücüsü olarak bağlayın. Partition programı ile Fat32 lik bölümü küçültüp 768 mb lik bir ext3 partition açıp formatlayın. Bu işlem de aynı kapıya çıkar.

    Bendeki recovery şu şekilde görünüyordu. Şimdi bunu tekrar bulmaya çalışıyorum.
     Vodafone Kontratlı HTC Desire PDA >> Custom Rom Yükleme İşlemi....




  • Evet sonunda buldum....
    Ben farklı bir img kullanmışım.

    Alpozge sizi azminizden ötürü kutluyorum...
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=839621

    Size hatırlarsanız reflash package.exe ile recovery-clockwork-2.5.1.8-bravo img dosyası yükletmiştim. Şimdi aynı şekilde
    quote:


    Latest version :
    recovery-RA-desire-v2.0.0.img
    - MD5Sum: 4d6d17dcddc632579dcf88af6fbde0e1

    "Themed" versions :
    Only the background and colors are changes compared to the default one.
    CyanogenMOD version : recovery-RA-desire-v2.0.0-CM.img - MD5Sum: 835b2f180869b00116d1e5b9a430ed4d


    linkte açılan sayfada alıntı yaptığım yerlerdeki kırmızı işaretlediğim img dosyalardan herhangi biri işinizi görecektir...

    Umalım da bu sefer olsun...

    Bu arada gerekli değişiklikleri ilk mesajlarıma da ekledim.... Şimdi kendim de clockwork recovery yerine RA-recovery yükleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 23 Aralık 2010; 19:04:11 >




  • recoveriy menüsü çöktücihaz tuşlara basıp karttan rom yüklediğimiz menü çöktü sadece filashladığımızdaki ilk menü var ondansonraki menüler yok oralara geçmiyor.ne yapacoğımı şaşırdım.cihaz açılıyor menülerde dolaşabiliyorum.ama recoveriy menüsü çöktüğü için rom yükleme işlemi yapamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozcankevser

    recoveriy menüsü çöktücihaz tuşlara basıp karttan rom yüklediğimiz menü çöktü sadece filashladığımızdaki ilk menü var ondansonraki menüler yok oralara geçmiyor.ne yapacoğımı şaşırdım.cihaz açılıyor menülerde dolaşabiliyorum.ama recoveriy menüsü çöktüğü için rom yükleme işlemi yapamıyorum


    cihazı normal açıp. tekrar unrevoked işlemi yapın.
  • belki ondefa yaptım.unrevoked programı birinde zemin beyaz birinde gri.beyaz zeminli olan unrevoked programında işlem bitmiyor fakat gri zeminli,unrevoked programında done yazıyor.gri zeminli olanı yükledikten sonra çöktü.işin açıkcası bende kafayı iyice karıştırdım
  • Hocam ben size teşekkür ederim asıl bu kadar anlatımdan sonra. dediğiniz .img yi yükledikten sonra Partition sdcard menusü çıktı ve herşey anlattığınızla aynı şuan.Çok teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozcankevser

    belki ondefa yaptım.unrevoked programı birinde zemin beyaz birinde gri.beyaz zeminli olan unrevoked programında işlem bitmiyor fakat gri zeminli,unrevoked programında done yazıyor.gri zeminli olanı yükledikten sonra çöktü.işin açıkcası bende kafayı iyice karıştırdım


    android içinde Rom Manager uygulaması olacak bir de oradan deneyin. Flash ClockworkMod Recovery olacak.
  • hocam şurayı anlamadım(Yönetici Olarak Çalıştır ile çalıştırıyoruz)acaba bundan eksik kalabilirmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpozge

    Hocam ben size teşekkür ederim asıl bu kadar anlatımdan sonra. dediğiniz .img yi yükledikten sonra Partition sdcard menusü çıktı ve herşey anlattığınızla aynı şuan.Çok teşekkürler


    Valla sen kendini kurtardın da ben bi türlü yükleyemiyorum geri. Clockwork recovery çok inatçı.
  • sizden az önce denedim onda yüklendi gibi gösteriyor ama öylebişey yok
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.