Şimdi Ara

Vivobook S15 - S510UQ Aşırı İşlemci Isınması (90 Derece) Ve Sürekli Fps düşüşleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 1.5 yıldır kullandığım s510uq model kodlu bilgisayarım aldığım günden beri bana fps problemi yaşatıyor. Oyunlarda 10 saniyeliğine fpsi %75 düşürüyor ve bunu her 30 saniyede bir yapıyor - Ya da işlemci 85 derecenin üstüne çıktığı zamanda - evet daha doğrusu bunu sıcaklıktan yapıyor. Garantiye görderme zamanım zaten geldi fanlar traktör gibi çalışıyor disk problemi her zaman var. 5400 rpm hddden pek bir şey beklenmez ama bu kadarda kasmak olmaz arkadaş.

    Donanımsal olarak garantiye göndermek veya soğutucu almak dışında yazılımsal olarak bana işlemci ısımı 80 derecenin altında tutabileceğim bir yöntem söyleyebilecek var mı?
    Ya da tavsiyeleriniz nelerdir? Aynı problemi yaşayanlar mutlaka vardır. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

    Bu arada bu ısınmayı her türlü şeyde yapıyor ( Google Earthte bile ) Isınınca haliyle gücü kesiyor acayip bir şekilde pc kasılıyor.

    Vivobook S15 - S510UQ Aşırı İşlemci Isınması (90 Derece) Ve Sürekli Fps düşüşleri


    Sistem Özellikleri ;
    12 GB Ram
    İntel i5-7200u 3.1 Ghz
    1tb 5400rpm hdd
    940mx Ekran kartı ( 2 Gb )





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert535 -- 10 Haziran 2019; 18:12:9 >







  • Fan temizliği ve termal macun yenilemesi muhtemelen ısınma sorununuzu azaltacaktır. Intel XTU kurarak undervolt işlemi yapmayı deneyebilir ve ısınmayı azaltabilirsiniz. Bende undervolt işlemi çok fayda sağlamayınca çarpanları düşürdüm ve işlemciyi maksimum turbo boost hızının altında çalışmaya ayarladım. Throttling yapmadığı için de sıkıntı çıkarmıyor.

    Bilgisayarım farklı ama işlemler benzer olduğu için kısa bir araştırma yaparak uygulayabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcgoktug

    Fan temizliği ve termal macun yenilemesi muhtemelen ısınma sorununuzu azaltacaktır. Intel XTU kurarak undervolt işlemi yapmayı deneyebilir ve ısınmayı azaltabilirsiniz. Bende undervolt işlemi çok fayda sağlamayınca çarpanları düşürdüm ve işlemciyi maksimum turbo boost hızının altında çalışmaya ayarladım. Throttling yapmadığı için de sıkıntı çıkarmıyor.

    Bilgisayarım farklı ama işlemler benzer olduğu için kısa bir araştırma yaparak uygulayabilirsiniz.
    Hocam i5 7300hq'da -120 mv yapınca ortalama sıcaklık 65'ten 53'e indi. Üstelik işlemci -180'e kadar çalışıyordu stabil olsun diye -120'e bıraktım. İntel nedense işlemcilerine gereğinden çok fazla voltaj veriyor.

    İkinci bir çözüm de Windows güç ayarlarından minimum işlemci yuzdesini ayarlamak. %100 yaparsanız turbo daima çalışıyor ama %90 altında gerekmedikçe normal çalışıyor işlemci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Minimum işlemci yuzdesini ayarlamak turbo ayarını bozuyor. Intel XTU ile çarpan düşürmek daha performanslı ve stabil oluyor. Mesela benim işlemcim tek çekirdekte 3,5Ghz, 4 çekirdekte 3.3Ghz'di. 3,4 ve 3,2Ghz'e sabitledim, fazla boost yapmıyor ve 70-80 derece ile çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.