Şimdi Ara

Visual Studio .Net`e Gecis !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar muhendisligi ogrenim dalinda ogrenim gormekteyim, 1 yillik staj yapicam. Genel olarak Java/JSP tabanli olarak ogrenim gorduk, bir cok projede yer aldim, kisacasi Java sular seller gibi diyebilirim.

Simdi staj yapicagim firma Visual Studio .NET ve ASP ile ilgili projeler yurutuyor, benim bu ikisinde bilgim bir hayli az? Bu konularda deneyimli arkadaslara bir sorum var ?

- Visual Studio. NET ogrenmesi kolay midir ?
    - Benim standartimda biri icin bu yeni dile adapte olmak ne kadar sure alir sizce ?

Ilginize tesekkur ederim.

Beni bir dağda buldular    Benim adım dertli dolap    Suyum aşağıdan alırım
    Kolum kanadım kırdılar    Suyum akar yalap yalap    Alır yukarı dökerim      
    Dolaba layık gördüler       Böyle emreylemiş çalap     Ben mevlayı zikrederim
    Onun için inilerim.            Onun için inilerim.            Onun için inilerim.       
    Hannan Allah, Mennan Allah, Her dertlere derman Allah.
    Yunus Emre
  • Tabi programlama değilde programlama öğrenmeyi öğrendiysen

Su ana kadar, ciddi bir is ortaminda calismadim. Hazirladigim projeler (Kisisel veya grup projeleri) hep okul icindi. Bu yuzden merak ettim birazda stajda zorlanirmiyim diye. Birde firma genelde, web tabanli projeler uzerinde calisiyor, kaldiki biraz benim zayif oldugum noktadir!

Ben genel olarak, simulator, otomatik zaman tablosu duzenleyicisi, basit bir kac web sitesi, vbvb tarzinda projelerde calistim. Bu firma genelde Client - Server iliskisi yuksek olan web projeleri uretiyor, isin icine SQL falanda girdi. Bakalim baslayalim gorucez neler olucak.
  • pek zorluk çekeceğini sanmıyorum. önemli olan şey programlama mantığıdır. diller birbirine yakın derecededir birinden diğerine geçişin zor olacağını düşünme sakın. adapte olman çok uzun sürmeyecektir. bu ne kadar istekli olduguna ve verimli çalışmana bağlı.
  • Programlama mantigi konusunda sorun yasiyacagimi sanmiyorum. Ben genel olarak, algoritmalar, data yapilari, simulator mantigi, akilli programlar (yapay zeka baslangici) vbvb tarzinda programlar uzerinde yogunlastim. Databaseler, SQL, XML, Web Teknolojileri, Serverlar uzerindede egitim gorduk ama pek uzerinde durmadim. Simdi kaldiki uzerinde durmadigim tum hersey stajin ana konusu .

Birde ben yurt disinda ogrenim goruyorum (Ingiltere) burdaki egitim cok farkli turkiyeden, Burda inanilmaz bir Java acligi var, bu yuzden universiteler hep Java odakli. Ama is izni olmadigi icin Turkiye`de staj yapmaya karar verdim, hani deneyim deneyimdir acisindan.
    Daha Fazla Göster
  • Visual Studio bir ara yüzdür ve kullanımı C# ve Asp.NET ile proje geliştirmeye yönelik tasarlanmıştır... Dillere gelince ise eğer programlamayla uzak tan yakından haşır neşir olduysan mantıkları hep aynıdır... Veri al, kaydet, göster... Ben zorlanacağını sanmıyorum, kolay gelsin

Orijinalden alıntı: oxax

Visual Studio bir ara yüzdür ve kullanımı C# ve Asp.NET ile proje geliştirmeye yönelik tasarlanmıştır... Dillere gelince ise eğer programlamayla uzak tan yakından haşır neşir olduysan mantıkları hep aynıdır... Veri al, kaydet, göster... Ben zorlanacağını sanmıyorum, kolay gelsin

Visual Studio bir Integrated Development Enviroment dır, yani bir IDE dir. Visual studio toplu bir proje geliştirme/yönetme mantığı için tasarlanmıştır. Özellikle C# ve ASP.NET için tasarlanmamıştır, VB.NET, C#, F#, J#, PHP.NET, C++, C, dillerinin hepsi ile çalışabilir.

Belirteyim dedim.

Orijinalden alıntı: poyzn

client server ilişkisi yüksek projeler derken çok merak ettim neyi kastettiğinizi :)

Onu derken, sunu kasit ettim: Mesela sirket database sagliyor firmalara, firmalara onlar icin yaratilan ozel ve degisik arayuzlerle (her firma icin ayri) bu database baglaniyor. Firmalarin istekleri zaman icersinde degisebiliyor, buna gore databasede arayuzde yeterli derecede esnek olmali.

istisna olarak eline küçük bir şey verebilirler. apartman yöneticiliği için bir şey yap falan gibi. fakat ik ortadan kaybolunca eski tas eski hamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuduk -- 26 Temmuz 2010; 13:23:50 >

Aslinda bu staj isi biraz zoraki oldu. Normalde universite hayatima Ingiltere`de devam ediyorum, ama su siralar, mali kriz beni vurdu, universite 1 yillik staj hakki taniyor, Turkiye`ye donme ve staj yapma zorunlulugum var, 1 yil kafami toparlamak icin. O derece ilgilenmiyorum su an icin stajin icerigi ile, onumde cok daha onemli mevzular var halletmem gereken!

Kendimi bir toparliyim maddi/manevi, onum acik sonrasinda!
  • Son 1 haftadir, Visual Studio 2008 ile hasir nesir oluyorum. Eclipse ve Netbeans uzun sure kullanditan sonra, VS2008 cennet gibi geldi . Ne kadar rahat kullanimi. Ayrica okulda JSP tabanli egitim aldik, simdi ASP.NET ile ugrasiyorum. Sunu diyebilirimki ASP.NET bence JSP`den cok daha rahat kullanilip ogrenilebiliyor. Javayi seviyorum ama ASP.NET ve C# cok hosuma gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 2 Ağustos 2010; 12:53:13 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.