kabarcık sıralama algoritması ile sayıları sıralayan bir kod buldum.kod şu;
Dim deger Dim sayi, ara, z, y, art As Integer For i = 1 To 10 Randomize() deger = Int((100 * Rnd()) + 1) ListBox1.Items.Add(deger) Next For s = 0 To 9 ListBox2.Items.Add(ListBox1.Items(s)) Next For i = 0 To 8 For x = 0 To 8 z = ListBox1.Items(x) art = x + 1 y = ListBox1.Items(art) If z > y Then ara = ListBox1.Items(x) ListBox1.Items(x) = ListBox1.Items(x + 1) ListBox1.Items(x + 1) = ara End If Next Next
bu kendi sayı üretiyor.ben bunu random olayını kaldırıp kullanıcının girmek istediği sayıyı kendi belirleyip o sayıları okutup sıralayacak şekilde değiştirdim.
fakat girilen sayıları önce list1e atıyor, daha sonra o sayıları list2ye atıp algoritmaya göre sıralanmışını list1de gösteriyor.
ben girilen sayıları list1de tutup giriş bittikten sonra list2ye sıralanmışını göstertmek istedim.ilk dediğimi yaptım fakat sıralanmış hallerini list2ye atayamadım.
up....
Sırf imzandaki yazından dolayı bu cevabı veriyorum yoksa kontra bir insan değilim. Bubble sort la visual studio nun ne alakası var saçma sapan konu açmayalım
quote:
Orijinalden alıntı: 4kalan
Sırf imzandaki yazından dolayı bu cevabı veriyorum yoksa kontra bir insan değilim. Bubble sort la visual studio nun ne alakası var saçma sapan konu açmayalım
4kalan
kullanıcısına yanıt
vb'de herhangi bi sorting alg. ile girilen sayıları sıralamak istiyorum,bende bubble sort seçtim, dediğinizi anlamadım
bubble sort kullanma mecburiyetiniz var mı ? daha iyi sıralama yöntemleri mevcuttur