Şimdi Ara

visual basic ustaları.. yardım edermisiniz. bi konuda takıldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar resimde çizdiğim yerin resmini değiştrimek için ne yapabilirim hoca aramış bulamamış bulabilirsem 100 verecek pembe olan yer değil ok la gösterdiğim gri yer yardım ederseniz sevinirim kolay gelsin teşekkürler

• orda işaretlediğin hangi nesne grid mi picture box mı??
  • datagrid sanırsam... datagrid'in arkaplanına resim konulabiliyormu hiç bilmiyorum tabi programlada imkansız diye bişey yoktur.... umarım bulursun ve kaparsın 100ü.
  • sanırım datagridin üzerine resim yerleştirmek istiyosun benim anladığım o
    datagirid in transparan özelliği varmıydı hatırlayamadım ama varsa onu yapıp altına picure box koyabilirsin

ama dediğini tam anlayamamış olanbilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ethan hunt

sanırım datagridin üzerine resim yerleştirmek istiyosun benim anladığım o
    datagirid in transparan özelliği varmıydı hatırlayamadım ama varsa onu yapıp altına picure box koyabilirsin

ama dediğini tam anlayamamış olanbilirim

datagrid i siyahla boyadığım yerin rengini değişmem gerek
  • data grid'in arka planını siyah yaptıktan sonra formun transpancy key özelliğinide siyah yap sonra form'un arka planını bi resim yap photoshopla
    form'un boyutlarında bi resim oluştur istediğin resmi tam olraya geleek şekilde ayarla sanırım olur o zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: peacefire

data grid'in arka planını siyah yaptıktan sonra formun transpancy key özelliğinide siyah yap sonra form'un arka planını bi resim yap photoshopla
    form'un boyutlarında bi resim oluştur istediğin resmi tam olraya geleek şekilde ayarla sanırım olur o zaman

direk olarak menü ayarlarından yada kod ile yapılma ihtimali yokmu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben vb değilde c# kullanıyorum vs2005'deki datagridwiev'e baktım ama öyle arka plan resmini değiştirme gibi bi özellik görmedim...
    arka plana sadece reng seçilebiliyor....
    vs2005'deki datagridwiev diğerlerinden daha gelişmiş olduğu için eğer bunda yoksa eski versiyonlarında da olmayacağını sanıyorum...
    yada ben bulamadım :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: peacefire

ben vb değilde c# kullanıyorum vs2005'deki datagridwiev'e baktım ama öyle arka plan resmini değiştirme gibi bi özellik görmedim...
    arka plana sadece reng seçilebiliyor....
    vs2005'deki datagridwiev diğerlerinden daha gelişmiş olduğu için eğer bunda yoksa eski versiyonlarında da olmayacağını sanıyorum...
    yada ben bulamadım :)

teşekkürler gitti desenize 100 vb data gride

• Sende hemen pes etme. Datagrid formatlamayı ögren kendi datagrid sınıfını hazırla, sonra bizimle paylaş :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydinunlu

Sende hemen pes etme. Datagrid formatlamayı ögren kendi datagrid sınıfını hazırla, sonra bizimle paylaş :)

pes ettim sayılır olmuyor çünkü zaten 100 hakkımda gitti ama amaç öğrenmek ilerde lazım olabilir.
  • Ya ben mi biliyom bildiğim mi yanlış cevap gelmedi basit dill mi data view sölediğin yer background olarak geçiyo formda data view koyunca üzerine tıklıyken properties e bak orda backgroun var orada renk seçeneği var yanında oradan değişiyo benmi yanlış anladım soruyu acaba??
  • arkdaş arka plan rengini demiyor ama rengini değiştirmeyi biliyoruz bizde.
    arkdaşın yapmak istediği arkaplane resim koymak. ben baktım öyle bişey göremedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Habbit

Ya ben mi biliyom bildiğim mi yanlış cevap gelmedi basit dill mi data view sölediğin yer background olarak geçiyo formda data view koyunca üzerine tıklıyken properties e bak orda backgroun var orada renk seçeneği var yanında oradan değişiyo benmi yanlış anladım soruyu acaba??

dostum yanlış anlamışsın background değişiyor ama bana datagrid in backgroundu lazım o yüzden olmadı. yinede teeşkkürler kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.