Şimdi Ara

Visual Basic rastgele textboxa sayı atama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16 tane textbox'ım var ben bunlardan rastgele seçilmiş 3 üne random sayı atamak istiyorum (misal 1,7,9.textboxlara sayı rastgele yazılmışken diğer çalıştırmamda 5,10,16 textboxlara yazılsın) nasıl yapabilirim şöyle bir kullanım yolu yokmudur textbox1 yazmak yerine textbox(rast)

• c# ise random kütüphanesi var araştır
  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    visual basic ingilizcem kıt olduğu için buraya sordum hocam yoksa elbet düzgün ingilizce aramayla cevaba bir şekilde ulaşabilirdim araştırmalarım sonucu birşeye varamadığım için konu açtım zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: camel paketindeki camel

visual basic ingilizcem kıt olduğu için buraya sordum hocam yoksa elbet düzgün ingilizce aramayla cevaba bir şekilde ulaşabilirdim araştırmalarım sonucu birşeye varamadığım için konu açtım zaten
    docs.microsoft.com
    VBMath.Randomize Yöntem (Microsoft.VisualBasic)
    https://docs.microsoft.com/tr-tr/dotnet/api/microsoft.visualbasic.vbmath.randomize?view=netcore-3.1

www.google.com
    visual basic random - Google'da Ara
    https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=+visual+basic++random+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokoko_TR -- 28 Nisan 2020; 14:17:44 >

hocam neyi anlatmaya çalışıyorsunuz onları aratmayacak kadar aptal değilim afedersiniz randomun nasıl kullanıldığını biliyorum arattığımı ve aradığım şeyi bulmadığımı söyledim
  • quote:

hocam neyi anlatmaya çalışıyorsunuz onları aratmayacak kadar aptal değilim afedersiniz randomun nasıl kullanıldığını biliyorum arattığımı ve aradığım şeyi bulmadığımı söyledim
    tamam peki kusurabakma yardım etmeye çalıştım sen sora sora ögrenirsin öylesi daha iyi
    sora sora öğrenmeyeceksem nasıl öğrenicem acaba biri kafama peri tozu üfleyecek bütün bilgiler kafama mı yüklenecek farkındaysan kod istemedim sadece nasil yapılabileceğini sordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Visual basic satır atlama
    5 yıl önce açıldı
    Css ile buton sıralama
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sora sora öğrenmeyeceksem nasıl öğrenicem acaba biri kafama peri tozu üfleyecek bütün bilgiler kafama mı yüklenecek farkındaysan kod istemedim sadece nasil yapılabileceğini sordum
    nasıl yapılır demişin bende random ile yapabilirsin dedim seni tatmin etmedi türkçe kaynaklarda var link attım.. ama sen hala embesil gibi muhalafet ediyorsun entresan bi tipsin sana burda kimse yardım etmez
    hocam mesajımda "textbox1 yazmak yerine textbox(rast) " yerime diye bir kısım var zaten random ile birşeyler denediğimi anlatmaya çalışmışım embesil demenizde üzdü açıkcası yardım istiyorum diye hakarette yedim neyse yinede sağolun random dersleri attığınız için
  • quote:

hocam mesajımda "textbox1 yazmak yerine textbox(rast) " yerime diye bir kısım var zaten random ile birşeyler denediğimi anlatmaya çalışmışım embesil demenizde üzdü açıkcası yardım istiyorum diye hakarette yedim neyse yinede sağolun random dersleri attığınız için
    sen bana randomu denedim demedin ki kardeş randomu denedim beceremedim desen ben veya başka biri elinde örnek varsa atardı ama şunu unutma kimse senin yerine kod yazıp vermez sen mantıgını çaıştıracaksın random ile yapılabilir öyleyse ugraşacaksın..yada teşekkür edip armudun pişip agzına gelmesi için diger üyeleri bekleyeceksin
    hocam üslubunuz çok agresif lütfen teşekkürde ettim uzatmayalım. Random ile sayı üretmede birşey yok 3 sayısı çıktıysa randomda 3.textbox 16 çıktıysa 16.textboxta sayı gözüksün istiyordum zaten bunu ifle yaparım ama 16 tanede if koymak saçma olur. Kısa yolu varmıdır diye soruyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 28 Nisan 2020; 15:46:15 >
  • camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt
    Vb bilmiyorum ama textbox array listi oluştur. Sırasıyla ekle numaralarına göre sonra çağır. Örn listTextbox[randomSayi].text = ""
    Vb ye göre düzenle.

Edit: Şurada vb üzerinde bir örnek var;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax Erol -- 28 Nisan 2020; 17:35:28 >

• Çok teşekkürler hocam bu sitede de aramıştım ama demekki eksik arama yapmışım işime yaradı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 28 Nisan 2020; 19:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.