Şimdi Ara

Visual Basic Hakkında Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir program yazıyorumda 3-4 sorum olacak.Sorularımın hepsine cevap almayı beklemiyorum.Zaten bu mucize olurdu :) Sıra ile başlayayım.--Visual BASİC 6.0 için soruyorum. Biraz fazla olmuş olabilir ama asıl amaç 4. soru diğerleride aradan çıksın istedim

1)Konuyla pek alakası yok ama Google Chrome'de internet sitesinden gelen iletileri nasıl kapatabiliriz(Örn: Bu sayfadan ayrılmak istediğinize emin misiniz?)

2-)Timer in intervalini 65.000 yukarı nasıl yapacağım visual basic 6.0 kullandığım için galiba limit var bunu nasıl değiştirebilirim?(Bu sorunun cevabı birçok sitede var ama ya yanlış anlatılmış yada fazlasıyla kapalı anlatım içeriyor.)

3-) Formda bir text box yada onun gibi birşey olacak programı kullanan kişi formdaki text boxa herhangi bir sayısal değer yazacak bu sayısal değer mesela 50 , 50 dk dolacak ve 50 dk olunca belirlediğim buton aktif olacak. Aktif olacak derken kendine tıklayacak.

4-)EN ÖNEMLİSİ

Projemin içinde web browser de kullanıyorum en başta yazdığım soru bu içindi.Ben butona tıklayınca web sayfasından ileti geliyor tamam ya da iptal gibi.Şimdi öyle bir şey yapmak istiyorumki ben butona bastığım zaman otomatik olarak gelen ileti için {ENTER} e bassın daha sonra 3 kere F5 ondan sonrada {BACKSPACE} e basmasını istiyorum.Arkadaşlar en önemlisi bu benim için bunun cevabını bilenler biraz yani bayağı basit ve anlaşılması kolay bir şekilde yazarlarsa sevinirim.(F5 3 kere sayfayı yenilemek için, BACKSPACE önceki sayfaya dönmek için)

5-)Bir siteye otomatik giriş yapılabilir mi?Otomatik giriş derken program aracılığıyla siteye giriş bunu nasıl yapabilirim.Birçok foruma baktım ama VB6 için henüz doğru düzgün birşey bulabilmiş değilim.

6-) Bu sorunun cevabını alamayacağımı biliyorum fakat yine de bir umut soruyorum.VB6 da projemde bulunan Web browserda gelen ekranda sayfanın kaynak kodunu çekip oradan birkaç bilgiyi formumdaki label e yada textbox a eklemek istiyorum.

7-)Bu biraz uçuk bir istek olacak ama yazdığım program başlangıcında küçük dikdörtgen bir ekran gelsin ve yükleniyor yazısı yazsın.Bunu nasıl yapabilirim.

8-)bir butondaki her kodu 2-3 sn arayla peş peşe nasıl çalıştırabilirim(VB6'da).(Örn: 1.Saniye Google 3.Saniye Yahoo 5.Saniye Mynet) ?

2 gündür forumdan bilgisi olan arkadaslarla mesajlaşıyorum henüz çok fazla bir şey anlamış değişim O yüzden konu açtım.Aklımda biriken sorulara cevap almak istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür etmek istiyoru.Cevabı olan arkadaşlar hangi soruyu cevaplandırdıklarını söylelerse çok makbule geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyavuz25 -- 19 Temmuz 2013; 1:02:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: greencraft

evet biraz fazla olmuş olabilir ama hepsine cevap alabilmek için yazmadım yoksa asıl amaç 4.soru :)

YARDIM EDEBİLECEK YOK MU?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreyavuz25 -- 19 Temmuz 2013; 2:25:12 >
  • dim sayac as byte
    dim sure as byte
    sayac = 0
    sure = 10 'dk cinsinden timer kac dk calisacak?
    timer1.interval = 60000 '1 dk

private sub timer1_timer()
    if sayac = sure then
    msgbox sure & " dk oldu"
    timer1.enable = false
    else
    sayac = sayac + 1
    end if
    end sub
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.