Şimdi Ara

vista yı kaldırıp xp yüklesem mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Satellite A305D-S6851 (3 GB) TOSHIBA DÜNYASI

İŞLEMCİ: AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile Technology RM-70 2.0 GHz
    RAM: 3GB DDR2 667 Mhz. (Max. 4 GB) Ram
    HDD: 250 GB SATA HDD 5400 Rpm
    OPTİK SÜRÜCÜ: DVD-RW Double Layer
    EKRAN KARTI: ATI RADEON 3100 Max. 1407MB Ekran Kartı
    EKRAN INC: 15.4 inch WXGA display (1280x800) with TruBrite®TFT LCD

arkadaşlar yukardaki bilgisayardan vista home premium u kaldırıp XP yüklememin sakıncası var mı?
    ayrıca oyun oynamıyorum. internet, mizik, film ve ofis programları kullanıyorum sadece. vistayı kaldırmak isteme nedenim açılırken çok bekletiyor ayrıca eskisini tanıyorum. tavsiyelerde bulunursanız sevinirim...

• Bahsettiğin özellikteki bir laptopun başlangıçta rahatsızlık verecek kadar geç açılması mümkün deil. Başlangıçta yüklenen gereksiz programları kapatman sorununu çözer. forumda "msconfig" olarak aratırsan nasıl yapıldığını bulursun. Vista ve XP den gözüne hangisi hoş geliyorsa onu tercih edebilirsin. Hız problemin bu konfrigasyonda bir laptopta, ve bahsettiğin şekilde bir kullanımda olmaz.
  • xp ye çevireceksende önce notebookuna uygun olan driverları bulamn gerek bulduğun zaman falsh bellek yardımıyla deriverlerı içine at ve format attıkdan sorada driverları yükle bazı driverlarıda bulamayabilirsin bu işlem gerçekden çok uğraştırıo çünki aynı şei bende yaptımbunları yaparken yardım almanı tavsiye edrim
  • Vista'nın normalde açılış süresi 40 saniyeye kadar normaldir. eğer youtube'da biraz araştırırsanız, 4 çekirdekli masaüstü bilgisayarlarla boot yarışlarını görebilirsiniz.. Hatta ready boost gibi özellikleri de kullanarak ne kadar hızlandırabileceklerini falan kanıtlamaya çalışmış kimileri..

Benim ise size söyleyebileceğim en büyük tavsiye, bir arkadaşın dediği gibi msconfig ile girişteki gereksiz programları etkisiz hale getirin, bunu Windows Defender ile de kolayca yapabilirsiniz..

Diğer konu ise, bizzat kendim denedim.. Vista güç seçeneklerinden hangisi ile kapatılıyorsa, o şekilde açılıyor. Örneğin benim bilgisayarımda güç tasarrufu modunda işlemci %15'i geçemez.. Eğer o şekilde kapatırsam.. Açılış 50 saniye sürüyor.. Ama yüksek performans'da kapatırsam, açılış 27 saniye falan sürüyor.

XP'de ise ilk formatlı haliyle, 8 saniyede açılıyor, ama gerekli programlar (Virüs programları, update'ler, bazı çizim ve ofis prograları, codecler, driver'lar) yüklendiğinde, daha doğrusu vista seviyesine getirdiğinde yine aynı hesap oluyor..

Ayrıca Mutlaka Service Pack 1 e geçin.. O zaman şöyle özetleyelim..

1. Bilgisayarın açılışta "yüksek performans" modunda olduğundan emin olun..

2. Msconfig yada Defender ile açılıştaki gereksiz programları kaldırın

3. Service Pack 1'e geçin

4. Panda, Norton (360 ve sonrası ürünler yavaşlatmaz), McAfee gibi virüs programlarını kullanıyorsanız, başka bir program yüklemeniz önerilir.. Pc Net dergisinde en yavaş virüs programları bunlar çıkmıştı..

5. Vista ilk 2 hafta sürekli yoğun güncellemeler yapar, yavaş açılmanın sebebi bunların kurulması da olabilir.. eğer yaptırmıyorsanız mutlaka güncelleştirmeleri yaptırın..

vista yı kaldırıp xp yüklesem mi?

Denedim masası :D
    DH 2005 Üyesi

• valla ben vistadan xp ye geçtim şu anda rahatım...ama benim bilgisayarım gerçekten de kasıyodu ..yukarıdaki özellikteki bir bilgisayarın çok zorlanacağını zannetmiyorum..driverları bulurken biraz uğraştım...kolay gelsin...
  • Bilgisayarın ne kadar güçlü olursa olsun, Vista'dan XP'ye geçtiğin anda hız farkını hissetmemek olanaksız. Vista ne kadar iyi yapılandırılırsa yapılandırılsın, hiçbir zaman hız yönünden XP ile baş edemiyor. Zaten gelecek kuşak işletim sistemi Win 7'nin temel felsefesi başlangıçta mümkün olduğu kadar az hizmetle devreye girmesi olarak açıklanıyor. Microsoft'un bloglarında (yanlış anımsamıyorsam) Vista kullanan işletim sistemlerinin ortalama açılış zamanı olarak 40 saniye görünüyordu (Win 7 için 15 saniye hedefi var). Diyeceğim sürücülerini bulabilirsen şimdilik XP kur ve Win 7'yi bekle.

Orjinalden alıntı: veleciraptor

Bilgisayarın ne kadar güçlü olursa olsun, Vista'dan XP'ye geçtiğin anda hız farkını hissetmemek olanaksız. Vista ne kadar iyi yapılandırılırsa yapılandırılsın, hiçbir zaman hız yönünden XP ile baş edemiyor. Zaten gelecek kuşak işletim sistemi Win 7'nin temel felsefesi başlangıçta mümkün olduğu kadar az hizmetle devreye girmesi olarak açıklanıyor. Microsoft'un bloglarında (yanlış anımsamıyorsam) Vista kullanan işletim sistemlerinin ortalama açılış zamanı olarak 40 saniye görünüyordu (Win 7 için 15 saniye hedefi var). Diyeceğim sürücülerini bulabilirsen şimdilik XP kur ve Win 7'yi bekle.

Aynen katılıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.