yeni aldigim laptopwindows vista yuklu. Vista her ne kadar xp ile benzerlik gostersede hemen hemen her konuda sorun cikartiyor. Bilgisyar bombos olmasina ragmen cok gec acilip kapaniyor. En basit islemleri bile yaptirmam mumkun olmadi. Yurt disinda oldugum icin danisabilecegim fazla kimse yok. Yanimda getirdigim turkce xp`yi vista yerine kurmam mumkunmudur ? bu konuda yardimci olacak arkadaslara cok tesekkur ediyorum
tabıkı mumkun ama daha once kurmamıssan kurulumu sen yapma bıde kurmadan once xp drıverlerını ındırmey unutma kı sooradan problem ysarsın onemlı bır not daha bır cok pc markası ısletım sıstemını degıstırdıgın zaman garantıden cıkıyor bence arastır ona gore degıstır
Laptop ile bu işlemi yapmak için bir harici disket sürücüye ihtiyacın olacak,Xp boot yüklü olan bu disket sürücüyü USB den bağla..normal cd den önyükleme için bir tuşa bas,kurulum başladığında F6 yı tuşla hemen,3.parti bir SCSI veya Raid kuracakmışsın gibi...Sonrasında yönergeleri izle,çok zor değil..Bunu yapmazsan harddiski görmez..
sp2 olan bir xp cdsi ile kurulum yaparsanız herhangi bir sorun olmaz, sp2 olmayan xp kurulum cdlerinde sata driverlarından kaynaklanan hdd yi bulamama sorunları çıkıyor, ben üzerinde vista yüklü olan bir çok notebooğa xp kurdum herhangi bir sorunla karşılaşmadım, yanlız format sırasında recovery bölümünü silerseniz vistaya geri dönüş yapamazsınız aklınızda bulunsun, birde yukarıda arkadaşın dediği gibi xp driverlarını önceden indirirseniz format sonrasında işleriniz kolaylaşır
KARDEŞ, biz vistaya format atıp xp yi kurduk. Hiç sorun çıkmadı. Burada bir sürü şeyden bahsediyorlardı. Bizde de SP2 olan XP cd.si vardı. Hiçbir sorun çıkmadı yani.