Şimdi Ara

Vista - Xp Arası Ağ Sorunu ( Klasik )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstüm Xp Pro Ethernet üzerinden bağlı Laptop Vista Home Wireless üzerinden bağlı ve 2 side aynı modeme bağlı ama bir türlü birbirlerini görmelerini sağlayamadım vistada yapman gereken herşeyi yaptığımı düşünüyorum ama ne yaptıysam olmuyor.Dosya yedeklemem gerekli ama yapamıyorum.Yaklaşık 2 saati aşkın süre bu konuyu google'da aradım bütün yazılanları yaptım ama genede çözüm bulamadım son çare olarak buraya yazmak geldi aklıma yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

• Öncelikle PC lere elle IP verip aynı ağ geçidi ve gatewayi görmesini sağlayın.Yedekleme yapacağınız PC deki sürücüye paylaşım verin.
    Başlat>Çalıştır sekmesine ;
    \\192.168.1.5 (IP yi öylesine yazdım)
    yazıp entere basın.
  • Hangi parametreleri nasıl uygulayacağım hakkında daha açıklayıcı olabilirmisiiz ?
  • Öncelikle bana PC nizin hangi IP yi aldığını yazarsanız sıra ile anlatayım ancak elle IP vermedende deneyebilirsiniz yukarıda yazdığımı.Bunun için öncelikle sağ altta wireless bağlantınızı simgeleyen monitör simgesine tıklayıp durum sekmesinden laptopunuzun hangi IP yi aldığına bakın.Masaüstü PC nizde de aynı yerde iki monitör simgesi olacak onada laptopdaki IP nizi öğrendiğiniz yöntemi uygulayıp IP sini öğrenin.Daha sonra hangi PC den hangisine bağlanacaksanız bağlanacağınız PC nin IP sini ;
    Başlat>Çalıştır a gelip
    \\192.168.1.10 (bağlanacağınız pc nin ip si ve yine sallıyorum yanda yazdığım IP yi) yazın.
  • Xp : 192.168.2.3
    Vista : 192.168.2.2

Yanlıs bakmadıysam eğer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egee17 -- 13 Temmuz 2009; 2:45:04 >
  • Şuan için dediğiniz yöntemle Vista'dan paylaştığım belgeleri gördüm ama benim xp den vistayı görmem gerek ve bu işlemi yaptığımda ağ yolu bulnumadı diyerek uyarı verdi
  • Vista olan PC ye geçin.Klavyenizdeki sol altta CTRL nin yanındaki Windows tuşuna basarken ve R ye basın.Gelen çalıştır ekranında cmd yazın.Dos ekranı açılacaktır.
    Şimdi altta yazdığımı yazın ;
    ipconfig /all

aşağıdaki resimde kırmızı çerçeve içine aldığım kısım sizin IP nizin yazdığı kısımdır.Örnekteki resimde benim lokal IP mi görüyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vista kurulu PC de Windows tuşu + R ye basıp çalıştırı açın
    services.msc yazın
    Gelen pencerede çalışan servisleri göreceksiniz.Orada "Sunucu" servisini arayın ve çalışıp çalışmadığına bakın.
  • Söylediğim gibi 192.168.2.2 gene deniyorum girmiyor
  • Karşılaştığınız ifade ağ yolu bulunamadı gibi bir şeymi yoksa sizden bir kullanıcı adı ve parola isteyen login ekranımı ? Eğer durum böyleyse Vista'ya şu an masaüstünde kullandığınız PC de açılmış olan ve sizin kullandığınız kullanıcı adının aynısını eklemelisiniz ve mutlaka basitte olsa bir parola vermeniz gerekiyor.Çünkü parolasız olduğunda bağlanmıyor.
    Bu işlemi yapmak içinde Vista kurulu PC de istediğiniz sürücüye önce bir paylaşım verin daha sonra denetim masasında Kullanıcı Hesaplarına tıklayın gelen pencerede "Başka bir hesabı yönet" e tıklayın.Alt kısımda bir "Yeni hesap oluştur" ifadesi göreceksiniz , ona tıklayın.Şimdi gelen pencerede şu an masaüstü bilgisayarda kullandığınız kullanıcı adının aynısını oluşturun ve dediğim gibi mutlaka bir parola verin.Ayrıca bu oluşturduğunuz kullanıcı adının Yönetici olmasına dikkat edin.Yani standart kullanıcı olarak açmayın.
    Tüm bu işlemlerden sonra tekrar bağlanmayı deneyin.Hatta isterseniz her iki PC yide yeniden başlatıp tüm yönergeleri tekrar uygulayın.

• Dediklerinizi uygulayıp 2 pc yede reset attım ardından ilk denememde girdi fakat 2 dk içerisinde koptu şimdi resette atsam gelmiyor neden böyle oldu gene anlamadm.Tam oldu dediğim anda
  • Her iki PC ninde ağa bağlı olduğundan emin olun (her iki pc den internete girerek bunu öğrenebilirsiniz).Bir seçenekde modeminizi kapatıp açmanız olacaktır.Çünkü teoride tüm işlemler doğru.Modem resetinden sonra tekrar kontrol edin.Ağ bağlantılarına girip mevcut kablosuz bağlantıya ve masaüstü pc nizdeki kablolu bağlantıya sağ kilik yapıp "onar" deyin.Bu işlemlerden sonra düzelmesi gerekiyor.Muhtemelen geçici bir sorun yaşadığınızı düşünüyorum.Ayrıca birde kablosuz bağlantınızın sinyal gücünü kontrol edin.
  • Modem Hemen yanımda sinyal gücünde sorun yok.Dediklerinizi tektek uyguladım ve şu anda gene girmiyor.Neden böyle oldu anlayamıyorum ilk denemede olmuştu aslında
  • Elle IP vermeyi deneseniz.Az önce IP nizi öğrenmek için girdiğiniz Ağ Özelliklerinde her iki PC de 192.168.2.2 ve 192.168.2.3 olan IP leri otomatik alıyorlar.Siz bu ağ özelliklerinden TCP/IP ye girip elle ip verin
    Windows XP de Ağ Bağlantılarım > Özellikler > Yerel Ağ Bağlantısı özelliklerine girin Internet İletişim Kuralı TCP/IP ye tıklayın.Aşağıdaki IP adreslerini kullan deyin.Aşağıdaki resimde olduğu gibi IP nizi verin örneğin siz 192.168.2.20 deyin masaüstü PC nize.

Benim IP'm 192.168.1.50
    Alt Ağ Maskesi (Standart) 255.255.255.0
    Varsayılan Ağ Geçidi 192.168.1.1 (Modemimin IP si) Muhtemelen sizinde modem IP niz 192.168.2.1 olmalı.
    Yeğlenen DNS sürücü 192.168.1.1 (Yani yine modeminizin IP si)

Vistada Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi >Ağ Bağlantılarını Yönet > Kablosuz Ağ Bağlantısı > Özellikler > Internet Protokolü sürüm 4 e tıklayın özelliklerine girin.

Yukarıdaki resimde olduğu gibi aynı şekilde elle IP verin örneğin masaüstü PC nize 192.168.2.20 vemiştik laptopunuzada 192.168.2.21 verin.
    Alt Ağ maskesi 255.255.255.0
    Varsayılan Ağ Geçidi 192.168.2.1
    DNS içinde 192.168.2.1

Yani şöyle bir durum ortaya çıkacak.

Masaüstü PC
    192.168.2.20
    255.255.255.0
    192.168.2.1

192.168.2.1

---------------------

Laptop
    192.168.2.21
    255.255.255.0
    192.168.2.1

192.168.2.1

Tüm bu işlemlerden sonra tekrar bağlanmayı deneyin ama ben her iki pc yide yeniden başlatmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecry -- 13 Temmuz 2009; 4:39:57 >

• vistada denetim masasında ağ ve paylaşım merkezine girin
    orada gerekli ayarları göreceksiniz
    özellikle parola korumalı paylaşımı kapatın

xp de masaüstünde ağ sağ tıklayıp bilgisayar bul basın ve vista bilgisayar ismini yazın
    bulunca girebilirsiniz

bu işlemlerin ip ve çalışma grubu ile ilgisi yok
    farklı çalışma grupları olsa dahi dosyalara erişmek mümkün
  • Öncelikle ip atama işlemini yaptım.Vista xp ye gene giriyor ama xp vistaya giremiyor.Parola korumalı paylaşım en başından beri kapalı zaten.İsim aratmaya gelince en başından beri onuda deniyorum ayrı olarak o şekildede bağlanmıyor
  • hocam bende çok uğraştım malesef xp ile vistayı bağlayamdım...

yukarıdakileri deniyeceğim inş olur...

yardımlarınız için teşekkürler....
  • aarenaa valla çok uğraşıcaksın ben sinir oldum yapılması gerekn herşeyi arkadaşlar anlattı tek tek yaptım ve eksiksiz yaptım ama bir türlü bağlanmadı nasıl olduysa 1 kere girdi oda 1 dk sürdü
  • Vistaya şuan için format attım ve hiçbirşey yapmadan sadece paylaşımı aktif hale getirerek ve ip vererek açmayı başardım arada flash belleğime sıhmayan büyük dosyalar oldu feda etmek zorunda kaldım ama sonunda başardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.