Arkadaşlar evde 3 tane bilgisayar 2'sinde Xp kuru 1'inde Vista kurulu.Bu bilgisayarlar arasında ağ paylaşımı yaptım,makineler birbirini görüyor buraya kadar sorun yok.Sorun Xp olan makinelerden Vista'ya bağlanmaya çalıştığımda ortaya çıkıyor.Vista XP'lere girebiliyor ama Xp vistaya bağlanmaya çalıştığında "\\Vista kurulu laptop un adı\Paylaşım klasörünün adı erişilemez.Bu ağ kaynağını kullanmaya izniniz olmayabilir.İzniniz olup olmadığı öğrenmek için bu sunucunun yöneticiyle temsa geçin.Erişim engellendi."uyarısını alıyorum.Ne Sp2 tüklü makineden ne de SP3 yüklü makineden bağlanabildim.Vista da erşimi everyone yaptım,parola korumasını kapattım,güvenlik duvarını hatta virüs prog larını bile kapattım ama nafile.Yardımcı olun arkadaşlar çıldırttı beni bu Vista
Up
ağ ve paylaşım merkezi altında dosya paylaşımı açık parola korumalı paylaşım kapalı olsun sorun kalmaz.
Zaten o şekilde ayarlı ama halen aynı uyarıyı alıyorum
çaşıştıra ip yazarak girmeyi denediz mi ben daha dün öyle çözdüm sorunu ?
vista paylaşımda kullanıcılarla ilgili sorun çıkartıyor aslında bilgisayara bağlanıyorsun ama kullıcı izni olmadığı için izin verilmiyor. paylaşımda izinler diye bir kısım var ordan ayarlayabilirsin kimlerin erişebileceğini
\\192.168.1.xx şeklinde ip yazıp da girince aynı sonucu aldım bilgisayarın adını yazınca da.İzinleride Everyone yaptım ama dediğim gibi nafile.
izinleri everyone yapma diğer bilgisayarlardaki (xp olan bilgisayarlar) kullanıcı isimlerini aynı yap ikisininde atıyorum ahmet mesela sonra vistada xp lerdeki aynı isimle yeni kullanıcı oluştur ahmet diye sadece ona izin ver everyone da kaldır sorun düzelecektir.
Dediğin gibi yaptım oldu.Teşekküerler Serhan26
rica ederim iyi forumlar
quote:
Orjinalden alıntı: ArticFoX
Dediğin gibi yaptım oldu.Teşekküerler Serhan26
Arkadaşlar genel bir vista - xp bağlantı sorunu olan birbirlerini görmeme sorununa çözüm ms-windowsta. xp için gerekli olan bağlantı katmanı eklentisi. google dan windowsxp-kb922120-v5-x86-trk.exe yada v6 olanı indirin xp ye kurun bağlantınız sorunsuz gerçekleşsin.
başlıkları okursan sorun çözüldü ve senin söylediğin tcp ip 6 versiyonundan kaynaklanan birşey değil çünkü tcp ip v6 şu anda kullanılmıyor en azından arkadaşın bilgisayarlarında
quote:
Orijinalden alıntı: simerkan
Arkadaşlar genel bir vista - xp bağlantı sorunu olan birbirlerini görmeme sorununa çözüm ms-windowsta. xp için gerekli olan bağlantı katmanı eklentisi. google dan windowsxp-kb922120-v5-x86-trk.exe yada v6 olanı indirin xp ye kurun bağlantınız sorunsuz gerçekleşsin.
quote:
Orijinalden alıntı: serhan26
izinleri everyone yapma diğer bilgisayarlardaki (xp olan bilgisayarlar) kullanıcı isimlerini aynı yap ikisininde atıyorum ahmet mesela sonra vistada xp lerdeki aynı isimle yeni kullanıcı oluştur ahmet diye sadece ona izin ver everyone da kaldır sorun düzelecektir.
Bende de aynı sorun var ama dediklerini nasıl yapacağımı anlayamadım. Ağ kurmaya çalıştığım iki bilgisayarda vista kurulu. Bir türlü D yi paylaşıma açamadım. Ortak klasör müdür nedir o paylaşıma açılıyor ama d yi veya diğer harddikleri paylaşıma açılmıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme