Merhaba arkadaşlar ; kullandıgım notebook vista yüklü olarak geldi bana ama benim için vista şu vakte kadar gereksizdi ihtiyaç duymadım hiç format attım xp kurdum ama şimdi vista ' da kullanmak istiyorum.
Aynı anda her iki işletim sistemini kurmanın bir yolu varmı ? Mesela server 2003 ile xp yi kurdugum zaman bana açılışta hangisini kullanmak istiyorsun diyor fakat bunu vista ile xp de yapamadım.
Tavsiyeleriniz nelerdir ? Şimdiden bütün arkadaşlara teşekkür ederim
Arkadaşlar özür dilerim biraz daha araştırdım forum içinde birkaç konu gördüm benimle aynı sorunu yaşamış onların bilgilerinden faydalanmaya çalışacagım tekrar özür dilerim
System Properties>Advanced>Startup and recovery>Edit
[boot loader] timeout=1 default=signature(402210b9)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] signature(402210b9)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
buradan partition(1) yazan kısmına tırnaklar içinde kullandığın işletim sisteminin adını yazabilirsin.. Büyük ihtimalle sen c ye format attıktan sonra boot.ini dosyası siliniş
çok teşekkür ederim diger seçenekleri denedim olmadı ama şimdi bunu deneyecegim ilgilendigin için teşekkür ederim thispotkey sağolasın