arkadaşlar bayağı eski bi modemim var usb modem. bugün bilgisayarıma vista kurdum fakat modemi kurarken mavi ekran aldım. bilgisayar yeniden başladığında yeni donanım kurulamadı diyordu fakat program ekle kaldırda kuruluydu. bende silip tekrar kurmak istedim fakat silinmedi program. en sonunda vistayı tekrar kurdum bu kez yine kurarken mavi ekran aldım ve vista açılmıyor şuanda xpden yazıyorum.
bu hatalara bi çözüm yolu varmı yeni modem mi almam gerek illa?
modem için güncel Vista sürücüsü indirip onu kurdunmu.
quote:
Orjinalden alıntı: kemal959
modem için güncel Vista sürücüsü indirip onu kurdunmu.
modem için güncel vista sürücüsü yok artes usb adsl modem. markanın kendi web sitesi bile yok ordan burdan buldum bikaç sürücü ama hepsi bendeki mevcut olanla aynı.
nasıl yani. adam en az 5 yıl boyunca destek vermek zorunda. sanayi ve ticart bakanlığı üreticilere bunu şart koşar. firmaya email at yeni sürücü üretsinler. Vistada problem yaşadığını belirt tabiki. ama ilk önce şu linkten güncel sürücü indirip bir daha denesen iyi olur. http://www.airties.com/online-support.asp?dil=tr
quote:
nasıl yani. adam en az 5 yıl boyunca destek vermek zorunda. sanayi ve ticart bakanlığı üreticilere bunu şart koşar. firmaya email at yeni sürücü üretsinler. Vistada problem yaşadığını belirt tabiki. ama ilk önce şu linkten güncel sürücü indirip bir daha denesen iyi olur. http://www.airties.com/online-support.asp?dil=tr
malesef modemin markası airties değil artes
o neymiş öyle ya. üreticisinin web sitesi yokmu. yoksa o modemi satan adama faturasıyla gidersin. ya bana vista sürücüsü bulun yada iade ederim dersin. o modemi ülkemize kim soktuysa o distribütör o problemi gidermek zorunda. desteğini vermek zorunda. çünkü gümrükten sokulan her mal için ithalat izni alınmadan önce firma sanayi-ticaret bakanlığına taahhüt verir. ürünün desteğini vermek zorundadır. ya da paranı iade eder. ilk adım satan yere gidip destek istemek. destek vermezse iş kolay. eskisi gibi zor değil. hemen valilik bünyesindeki tüketici kuruluna bir dilekçe verirsiniz o kadar. takibini onlar yapar merak etmeyin.
quote:
o neymiş öyle ya. üreticisinin web sitesi yokmu. yoksa o modemi satan adama faturasıyla gidersin. ya bana vista sürücüsü bulun yada iade ederim dersin. o modemi ülkemize kim soktuysa o distribütör o problemi gidermek zorunda. desteğini vermek zorunda. çünkü gümrükten sokulan her mal için ithalat izni alınmadan önce firma sanayi-ticaret bakanlığına taahhüt verir. ürünün desteğini vermek zorundadır. ya da paranı iade eder. ilk adım satan yere gidip destek istemek. destek vermezse iş kolay. eskisi gibi zor değil. hemen valilik bünyesindeki tüketici kuruluna bir dilekçe verirsiniz o kadar. takibini onlar yapar merak etmeyin.
ilk mesajımı okuduysanız bayağı eski bi modem vistanın adı bile duyulmadan önce almıştım modemi. yani onlarda vistanın çıkacağını tahmin edip ona göre sürücü kuramayacaklarına göre haklılar biyerde. benim sorduğum microsoft bu usb modemler için bişeyler yapmamışmı bu sorunları giderecek?
Vista sp1 i mi kurdunuz acaba, bir de modemin usb portunu değiştirmeyi denediniz mi?
quote:
Orjinalden alıntı: bykanca
Vista sp1 i mi kurdunuz acaba, bir de modemin usb portunu değiştirmeyi denediniz mi?
modemim usb portunu değiştirmeyi denedim elimdeki vista dvdsi sp1 değil. interneti kullanabilsem sp1 yükleyecektim fakat bahsettiğim gibi modemi yükleyemedim. sp1 fark ederse yarın indirip deneyebilirim teşekkürler.
başka fikri olan arkadaş varsa bekliyorum mesajları.
güncel.
arkadaşlar son kez konuyu upluyorum bugünde bulamassak bişeyler yeni modem alacağım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme