arkadaşlar şimdiden cevap yazan arkadaşlar ateşekkür ederim arkadaşlar toshiba a100-599 model notbok var onda vista yüklü hardisk 2 ye bölük vistanın kurulu olduğu bölüme formatt atmadan xp sp2 yükleye bilirmiyim vide bu prens of persia t2t yi vista da çaıışltıramdık onu çalıştırırsak sorun kalmayacak şimdiden teşekkürler
vista ultimate kullanıyorum bunda prince of persia warrior within çalışıyordu..istersen birde uyumluluk modu olarak xp/2000 seçerek çalıştırmayı dene...
quote:
Orjinalden alıntı: thunderbolt
vista ultimate kullanıyorum bunda prince of persia warrior within çalışıyordu..istersen birde uyumluluk modu olarak xp/2000 seçerek çalıştırmayı dene...
o dedğini denedim ama denemeden önce yönetivci hatsı anlamına gelen bi hata veriyodu sonra onu yaptıktan sonra bambaşka bi hata verdi bunu anlaymadım oyunun orjinal olmamsı buna sebeb olabilri mi
Sanmıyorum dostum ama hata olarak tam ne dedi hatırlıyormusun? bende hiç bir hata vermemişti prince of persia w.w..gerçi t2t denemedim ...
vista uzerine xp kurulabilir, kurdum, kullaniyorum, toshiba a100 599 kullanicilari ba$liginda bu konu ile ilgili bir mesajim vardi, sayfa sayisi cogaldigindan bulamami$ olabilirsin, senin icin copy paste yapayim:
arkada$lar bu makinaya orijinal vistaniza dokunmadan xp yuklemek mumkun, denedim oldu, uzun suredir sorunsuz kullaniyorum.
bu sayfada gayet acik anlatilmi$ ama olay ozetle $u:
------bunlara ba$lamadan once elinizde VistaBootPRO isimli program olsun, bunun cali$abilmesi icin .Net Framework 2.00 yuklu olmasi gerektigini de bilin, ikisi de hazir olsun------------------------------
1- vista, format atmadan, yeniden yuklemeden, i$letim sistemi cali$ir halde iken cok hizli ve sorunsuz olarak hard diskinizi partition lara ayirabiliyor.
$u i$lemlerle hard diskinizi bolmeyi rahatlikla ba$arabilirsiniz:
Computer>sag tikla>Manage>Disk Management
vistanin yuklu oldugu primary hard drive i secip shrink edebilirsiniz ( vista yuklu c: yi yari yariya shrink ederek d: partition u yaratmanizi tavsiye ederim)
2- d: partitionunuzun cali$ir halde oldugundan emin olduktan sonra elinizde xp cd si varsa, bunu bildiginiz yollardan ( f2 tu$u ile bios ayarlarina girin cd driverdan boot etmesini saglayin, sonra xp yi d: ye kurun)
3- xp yi sorunsuz yukledikten sonra goreceksiniz ki makina vista yerine xp yi ba$latiyor, i$te burada vistabootpro devreye giriyor, bu programi cali$tirin, bcd nizi backup yapmasi istegini bo$verin bootloader e oradan da "Reinstall the Vista bootloader" e basin.
sonra menu bar daki Diagnostics item e basip "Run Diagnostics" i secin
4- linkte anlatilanlar buraya kadar ve bunlari yapinca i$in bitmesi gerek, nitekim makinayi ba$lattiginizda vistanin dual boot menusu geliyor, vista yuklenebiliyor ama bu sefer xp de hata cikiyor, (cikan hata aklimda degil ama cozumu basit, devam edelim)
5-vistabootpro yu yeniden acin (gerekirse bu sefer vista ya yukleyin) manage os entries e girin, orada add new operating system entry i check edin, os type olarak windows legacy i secin os name olarak xp falan yazin kafaniza gore, ----burasi onemli----- drive letter olarak c: yi secin, evet xp d: de yuklu olmasina ragmen c: yi yani vistanin bulundugu partition u secmeniz lazim yoksa xp yuklemiyor...
sonra apply deyin, ustteki os list ten cali$mayan --kirmizi renkli--xp yi silebilirsiniz, zaten yeni eklediginiz xp de listede belirecektir, farkettiyseniz bu liste dual boot menusunde cikacak listedir, isimlerle de oynayabilirsiniz,
hepsi bu kadar saygilar
------------onemli---------------- 1-sistem kurmaya format atmaya bios ile oynamaya vb a$ina degilseniz bu i$lere kalkmanizi tavsiye etmem, bir yerlerde takilir iseniz bana kufretmeyin
2-bunlara ba$lamadan once bu ba$likta bulabileceginiz(sayfa 6 da sanirim) xp driverlerini edinin, cok i$e yariyor
3-tekrar---elinizde VistaBootPRO isimli program olsun, bunun cali$abilmesi icin .Net Framework 2.00 yuklu olmasi gerektigini de bilin, ikisi de hazir olsun
de bulabileceginiz forceware driverlerinin son surumleridir, bunlar nvidia sitesinde bulamayacaginiz, modifiye edilmi$ inf dosyalari sayesinde go serisi ge force larda cali$malari mumkun kilinmi$ son releaselerdir, forumlarda vista icin ve xp icin ayri surumlerini bulup indirebilirsiniz, ben makinamda vista icin 100 serisi xp icin de 90 serisinin en son versiyonlarini kullaniyorum, bi terslik gormedim
Arkadaşlar, bu kadar ne uğraşıyorsunuz anlamadım. Elinizde vistanın recovery cd si yok mu, olması lazım yada hdd de bir partition da olması lazım. Hiç biri yok diyelim. Norton ghost vs. gibi backup programları ile vistanın image ını bir dvd ye alın. Bundan sonra artık, c: ye format atıp ister xp kurun ister mixp kurun. Sonra vistaya geri dönebilirsiniz... Benim toshibada lisanslı xp var mesela, ben defalarca xp den vistaya, vista dan xp ye döndüm. Şuan lisanslı vistam geldi yükledim, canım isterse lisanslı xp ye dönerim mesela. Ayrıca, hem xp için hemde vista için image dvd si oluşturdum. Başlangıçta dvd den boot edip 15dk da ister xp yi yüklüyorum, istersem vistayı...
bende hp pavilion var üstünde orjinal xp media center yüklü ve elimde orjinal vista dvdsi var acaba bınların ikisini aynı anda nasıl kullanabiliriz...