Şimdi Ara

VİSTA ULTİMATE 64 RAİD HATA ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.0.6000.2.0.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055
    Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: d1
    BCP1: 0000000000000008
    BCP2: 000000000000000B
    BCP3: 0000000000000001
    BCP4: FFFFF98000B85D34
    OS Version: 6_0_6000
    Service Pack: 0_0
    Product: 256_1
    Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\Mini010808-04.dmp
    C:\Users\XEROXE\AppData\Local\Temp\WER-63515-0.sysdata.xml
    C:\Users\XEROXE\AppData\Local\Temp\WER20B2.tmp.version.txt
    Gizlilik bildirimimizi okuyun:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x041f
    YUKARDAKİ HATAYI MAVİ EKRANA DÜŞÜP YENİDEN AÇILINCA ALIYORUM.YANİ MAKİNE RESET ATIYOR YADA KİTLENİYOR.İLK BAŞTA RAM OLABİLECEGİNİ DÜŞÜNDÜM VE ARKADAŞLA RAM DEGİŞTİRDİM.YİNE AYNISI.BU SEFER RAİDSİZ OLARAK YÜKLEDİM HİÇ BİR KASILMA VEYAHUT KİTLENME HATTA DAHA HIZLI KULLANIYORUM ŞU AN KADARDA RAİDSİZ SİSTEM BAYA KARARLI .SİZCE YANLIŞ OLAN NEDİR.
    SİSTEM ÖZELLİKLERİM
    AMD 5600X2
    MSİ K9A2CF(AMD790X-RAİD CHİP ATİ SB600 CHİP)http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1333&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=537
    SAMSUNG 320 GB 16 MB NCQ X 2:640 GB
    1024X2:2048 MB TWİNMOS 800 MHZ DDR2
    MSİ HD 3850 OC EDİTİON
    SAMSUNG 20 X DVDRW SATA(EN İLGİNÇ TARAFI CD ROMU AÇINCA MAVİ EKRANA DÜŞÜYOR GENELDE)
    FEEL HURANCE 2 400 WATT
    WİNDOWS VİSTA ULTİMATE 64 BİT(HİÇ BİR GÜNCELLEME YAPILMADAN)
    SÜRÜCÜLER HEPSİ KENDİ CDLERİNDEN KURULMUŞTUR(ZATEN RAİD VE CHİPSETİ SÜRÜLERİN DAHA YENİSİ ŞUAN YOK)
    BİRDE İKİNCİ SORUNUM İSE F1 CONTİNUE NOT PS/2 MOUSE NOT FOUND DİYOR.BUNU NASIL GEÇİCEZ BİOSTAN.BENDE USB KLAVYE VE MOUSE VAR.BUNU KAPATABİLECEGİM BİR AYAR YOKMU ?
    ŞU AN 64 BİT ULTİMATE HİÇ BİR SORUNUM RAİDSİZ!!!!!

• yokm u bir baba yigit buna cevap verebilecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeroxe -- 10 Ocak 2008; 12:35:57 >
  • yok bir baba yigit up
  • jmicron chipseti ile raid i vista64 te sorunsuz kullaniyorum. sitesinde daha yeni raid surucusu olmadigini soylemissin. kastettigin anakart sitesi ise birde chipin sitesine bak. Ben asusun sitesinden diil, jmikcronun sitesinden son sürücüleri yüklemistim. Birde intel chipsetlerde "intel chipset configuration utility" isminde bir paket var, onuda intelin sitesinden indirmistim, benzer bir durum sende de olmali........ Yine olmaz ise anakart forumlarina bak.

bios ta ps/2 mouse->enable gibi bir ayar olmali. onu disable yaptiginda bios ps/2 mouse aramaz ve diger sorunun cozulmus olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 11 Ocak 2008; 15:22:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

jmicron chipseti ile raid i vista64 te sorunsuz kullaniyorum. sitesinde daha yeni raid surucusu olmadigini soylemissin. kastettigin anakart sitesi ise birde chipin sitesine bak. Ben asusun sitesinden diil, jmikcronun sitesinden son sürücüleri yüklemistim. Birde intel chipsetlerde "intel chipset configuration utility" isminde bir paket var, onuda intelin sitesinden indirmistim, benzer bir durum sende de olmali........ Yine olmaz ise anakart forumlarina bak.

bios ta ps/2 mouse->enable gibi bir ayar olmali. onu disable yaptiginda bios ps/2 mouse aramaz ve diger sorunun cozulmus olur.

tek babayigit
    evet sitesindede daha yeni sürücüleri yok malisef ati raid expert diye yardımcı bir program var sadece.2 gelirsek biostan dedigin ayarı disable hatta hepsi yapmam ragm en uyarı hala geliyor :D
    128 kb felann ayarları var kurarken raid olarak orada belki bir hatam olabilir yinede başka bir yerden bakıyım mod sürücüsü felan olabilir.ati sb 600 chip bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xeroxe -- 11 Ocak 2008; 15:27:01 >

• mouse icin,
    biosta,bir ayar ile, acilis menusundeki hata geri bildirimi secenegi var (senin f1 dedigini yapan hadise),
    seceneklerde,
    all
    all except keyboard
    all except keyboard/mouse

gibi secenekler olmali.

benim diger bir bilgisayarimda ne fare ne klavye var, gayet rahat calisiyor. Bios sitelerini kurcala.

ayrica cevap yazilmamasinin sebebi bunun senin anakartini tanima sürecinle alakasi olmasi ve aslen senin anakart forumunda bunlari yazman gerektigi. Zaten orda kendi anakartini bulamasan bile benzer model anakartlar icin cozumleri okusaydin yazdiklarimin ordada yazdigini gorecektin. Babayigitligimden diil, anakart acemiliklerine üzüldügümden yardim ettim. Herhalde artik anakart sitesinden yoluna devam edersin. iyi sanslar.

• VİSTADA RAİD İÇİN EXTRA BİŞEYMİ YAPMAM LAZIM :s
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 Ultimate
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş soruyu soralı bayağı olmuş
    Benim de 2 gündür canımı sıkan bir mavi ekran hatasıydı.Ne zaman internet üstünden bir video seyretmeye kalksam bu hatayı veriyordu.
    Araştırdım, buldum çözümünü yazayım dedim. Bu hatanın sebebi Realtek chipset driveridir realtekin wista için yaptığı driveri kurduğunuzda sorun çözülüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feriox

Arkadaş soruyu soralı bayağı olmuş
    Benim de 2 gündür canımı sıkan bir mavi ekran hatasıydı.Ne zaman internet üstünden bir video seyretmeye kalksam bu hatayı veriyordu.
    Araştırdım, buldum çözümünü yazayım dedim. Bu hatanın sebebi Realtek chipset driveridir realtekin wista için yaptığı driveri kurduğunuzda sorun çözülüyor.

Çok oldu ama hala çözemedim yanlız bu sorun xp de 32-64 bit windows vistalarlada aynı sorunu verdi
    siz dede raid kurulumu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.