Asus F3SR model laptop var.İşletim sistemi Vista Premium.
Vista SP1 yükledikten sonra laptoptan ses çıkmaz oldu. Sağ alt bölümdeki hoparlör işareti çarpı şeklinde ve yüklü ses çıkış aygıtı yok uyarısını veriyor.
Aygıt yöneticisinde ses kartı ile ilgili en ufak bir ibare yok, ünlem yok, bilinmeyen aygıt yok. Bios ayarlarınada baktım oradada ses kartı açık durumda. Sp1'i kaldırdım,driver programını kaldırdım, netten son versiyonunu indirip yükledim, cdsindeki driveri (Realtek) yükledim ama sorun yine devam ediyor.
Yardımlarınızı rica ediyorum.
Ben sorununuz konusunda tam bir çözüm öneremeyeceğim. Ama şunu hatırlatmakda fayda var. Yeni nesil Laptoplarda ses kartı artık başlı başına bir aygıt değil.
Hele de bir HDMI çıkışınız varsa bu karşılaştığınız problemin çözümü..
1. Ekran kartı driver'ını yeniden kurun ( Ekran bağdaştıcısı ile ses köprüsü birleşik, böylece ses ve görüntü HDMI üzerinden gidiyor)
2. Ana kart driver'ını ve Microsoft BUS driverını yeniden kurun.
Bu önerdiğim çözümler HDMI olan bir sistemde işe yarayacaktır.
Ayrıca kendi problem çözümümle alakalı mesajı da size özelden gönderdim.
İyi Günler.
quote:
Orjinalden alıntı: synthesizer
Ben sorununuz konusunda tam bir çözüm öneremeyeceğim. Ama şunu hatırlatmakda fayda var. Yeni nesil Laptoplarda ses kartı artık başlı başına bir aygıt değil.
Hele de bir HDMI çıkışınız varsa bu karşılaştığınız problemin çözümü..
1. Ekran kartı driver'ını yeniden kurun ( Ekran bağdaştıcısı ile ses köprüsü birleşik, böylece ses ve görüntü HDMI üzerinden gidiyor)
2. Ana kart driver'ını ve Microsoft BUS driverını yeniden kurun.
Bu önerdiğim çözümler HDMI olan bir sistemde işe yarayacaktır.