Arkadaşlar tahminimce ve cool_recep'inde söylediği gibi 64 bit 32 bitte göre çok daha performanslı ancak 64 bitlik işlemcimizden vede işletim sistemimizde daha iyi sonuç ve performans alabilmemiz için 64 bit lik programların ve de driverların artması lazım. Bunu Microsoft Vista X64 ile başaracak. Gelecek 64 Bit'in 32 Bit'in son günleri öldü ölecek arası
Bir arkadaşımın söylediği bir söz sanki 32 BİT için söylenmiş.
32 BİT için maç bitti uzatmalar oynanıyor. Hakem düdüğü çaldı çalacak. Ve galip 64 BİT.
32 bit için maç bitti demek doğru olmaz. 16 bitten 32 bite geçişte yazılım dünyası bugünkü durumda değildi, ancak günümüzde yazılımların neredeyse tamamına yakını 32 bitte çalışıyor. Microsoft gibi bir firmanın gücü bile insanları ve şirketleri bir Vİsta çıkardım diye 64 bite geçirmeye yetmez, bu zaman alacak bir süreç. Dolayısıyla Vista aslında bir tür geçiş dönemi OS'i olacak, belki Vista'dan sonraki OS için %100 64 bit hegamonyası sağlayacak diyebiliriz. Bu arada indirdiğimiz sürüm Ultimate Edition 'mış. İmzamdaki sistem bu sürümü tüm görsel özellikler açıkken bu rahatlıkla kaldırabiliyorsa bir home edition, veya 64 bitlik sürüm uçuyor demektir. Ati X1600 sahiplerine önerim benim gibi Ati'nin sitesinden Beta sürücüyü indirip kullanmamaları, yine deli eden beyaz çizgiler çıkıyor, sadece açılışta ve kapanışta değil, Windows herhangi bir uyarı verdiğinde ekranı çizgiler kaplıyor, en iyisi Vista ile birlikte gelen WHQL sürücüye sadık kalmak. X-Fi'ın beta sürücüsü ise yetersiz kalmış, sanki onboard ses kullanılıyormuşçasına arada takılmalar yaşatıyor. Ama Vista tek kelimeyle muhteşem olmuş.
quote:
Orjinalden alıntı: emptyrean
32 bit için maç bitti demek doğru olmaz. 16 bitten 32 bite geçişte yazılım dünyası bugünkü durumda değildi, ancak günümüzde yazılımların neredeyse tamamına yakını 32 bitte çalışıyor. Microsoft gibi bir firmanın gücü bile insanları ve şirketleri bir Vİsta çıkardım diye 64 bite geçirmeye yetmez, bu zaman alacak bir süreç. Dolayısıyla Vista aslında bir tür geçiş dönemi OS'i olacak, belki Vista'dan sonraki OS için %100 64 bit hegamonyası sağlayacak diyebiliriz. Bu arada indirdiğimiz sürüm Ultimate Edition 'mış. İmzamdaki sistem bu sürümü tüm görsel özellikler açıkken bu rahatlıkla kaldırabiliyorsa bir home edition, veya 64 bitlik sürüm uçuyor demektir. Ati X1600 sahiplerine önerim benim gibi Ati'nin sitesinden Beta sürücüyü indirip kullanmamaları, yine deli eden beyaz çizgiler çıkıyor, sadece açılışta ve kapanışta değil, Windows herhangi bir uyarı verdiğinde ekranı çizgiler kaplıyor, en iyisi Vista ile birlikte gelen WHQL sürücüye sadık kalmak. X-Fi'ın beta sürücüsü ise yetersiz kalmış, sanki onboard ses kullanılıyormuşçasına arada takılmalar yaşatıyor. Ama Vista tek kelimeyle muhteşem olmuş.
%100 katılıyorum sana, ATI driveri bendede problem yaratıyor, o yüzden ben backup almıştım vista kurulduktan hemen tekrar restore yaptım eski haline dönderdim.
quote:
Orjinalden alıntı: emptyrean
emptyrean kardeş sen yanlış anlamışsın beni kardeş dikkat edersen. Maç bitti uzatmaları oynuyor diyorum yani hakem daha bittiş düdüğünü çalmadı
Ben de 32 bit olanı indirdim ama kurarken seri numarasını girdikten sonra "D:sources\install.wim bulunamadı diyor ve Error code:0x8007000D" sorun çıktı.Hem alcohol hem nero ile yaktım.Ayrıca xp içindeyken sanal sürücüye yerleştirince setup dosyasını açarken hata veriyor. Acaba indirdiğim dosyamı bozuk?30 saat sürdü yenidenmi indircem yaw
md5leri karşılaştırmayı denesen büyük ihtimalle download sorunu
quote:
Orjinalden alıntı: ENFORMASYON_BAKANI
Ben de 32 bit olanı indirdim ama kurarken seri numarasını girdikten sonra "D:sources\install.wim bulunamadı diyor ve Error code:0x8007000D" sorun çıktı.Hem alcohol hem nero ile yaktım.Ayrıca xp içindeyken sanal sürücüye yerleştirince setup dosyasını açarken hata veriyor. Acaba indirdiğim dosyamı bozuk?30 saat sürdü yenidenmi indircem yaw
Aynı sorun bendede olmuştu buna galiba yüklediğin bazı yazılımlar neden oluyormuş. Ben önce bir format attım XP'ye sonra tertemiz XP'den yükledim bir sorun çıkmadı. Formatlama durumun varsa öyle yap...
bilgisayarın açılışından boot ettim dvd'den.XPnin içindeki bir yazılımdan olacağını sanmıyorum.Ama ilk fırsatta içindekileri yedekleyip format atar denerim. Bu arada md5 nedir?
Md5 checksum olarak da bilinir, bir tür koddur, eğer indirdiğin dosya ile birlikte bir md5 kodu varsa indirdiğin dosyanın bütünlüğünden md5 karşılaştırması yapıp emin olabilirsin. Dosya indirilirken zarar görmüşse veya indirdiğin yerde virüs, vb sebeplerle az da olsa değişikliğe uğramışsa md5 taramasında ortaya çıkar.
Şimdi boyutuna bakmak aklıma geldi de 2.1Gb olarak gösteriyor.
GERÇEKTENDE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.AYLARDIR WİNDOWS VİSTAYI İNDİRMEK İSTİYORDUM.SONUNDA BULDUM.ÇOK TEŞEKKÜRLER.
konu, ust konuda detaylı ve resımlı bır sekılde anlatılmıstır lutfen ordan devam edin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme