Şimdi Ara

vista nın yanına xp nasıl kurulur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 32 bit vista kullanıyorum vede bazı driver sorunları yaşadığım için yanına xp de kurup kullanmak istiyorum..
    yalnız nasıl yapacağım ile ilgili araştırmama rağmen forumda bu konuyu anlatan herhangi bir link bulamadım..
    Bu konuda bana yardımcı olursanız yada açıklamalı bir link verirseniz müteşekkir kalacağım.



  • yok mu yardımcı olacak kimse
  • Sanırım bu bir çok kullanıcıya lazım şu aralar. Ustalarımız bizi bilgilendirirlerse seviniriz...
  • arkadaşlar önce xp kurulup vista ondan sonra ayrı bir partitiona kurulacak önce vista sonra vista olmaz.olursada ben bilmiyorum ama benim dediğim yöntemle defalarca yaptım.bence her ikisi ilede idare etmek lazım vistasız olmaz ben seviyorum.
  • ayhankara arkadaşın dediği gibi, önce XP sonra Vista kurulması gerekiyor. Bunun için Tek HDD iniz varsa 3'e bölmenizi, önce C'ye XP'yi, sonra da D'ye Vistayı kurmanızı öneririm. E'yi de belgeleriniz için kullanırsınız. Bunu bir kaç laptopta denedim, ikisi de kardeş kardeş geçiniyorlar şimdilik
  • önce XP sonra vista ama ikisinin birlikte çalıştığını sanmıyorum
  • slm önce xp yi c ye kurdum . d ye de vistayı kurdum ama malesef dvd rw calışmadı. xp de çalışdı. vistada çalışmadı.sonra sil bastan önce d ye xp yi kurdum sonra c ye vistayı kurdum. şimdi sağlıklı problem yok
  • Evet önce Xp kuruyorsun sonra Vista, ben de böyle yaptım. Çünkü malum Vista sorunlu,henüz oturmamış bir sistem seneye Vista tek başına yeter tahminimce :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: japon_tayfun

    önce XP sonra vista ama ikisinin birlikte çalıştığını sanmıyorum

    çalışıyor çalışıyor hemde çok güzel çalışıyor yanlız vista ile bazı xp de kullandığım programlarda uyumsuzluk yaşıyorum bazılarını kullanmayı başarıyor ama bazılarını hiç yüklemeyi dahi reddediyor ama sistem özellikleri uygun olan bence kulanabilir veyabiraz daha bekleyebilir.
  • Tamam şimdi C: ye XP yi kurdun D: yede Vistayı herşey güzel ama bir sorun oluştu ve XP ye format atmak zorundasın ne olacak Xp yi formatlayıp tekrar kurunca Vistayı görecekmi ? Yoksa XP yi formatladıktan sonra işimiz yok bide Vistayımı format çekeceğiz hiçbir sorunu yokken bunada bir çözüm bulmak lazım bence
  • evet buna bir çözüm bulmak lazım katılıyorum ve şu format olayınıda biraz fazla abartık gibi geliyor sistem temizlik araçları ile uzun süre kullanabiliriz diye düşünüyorum format format her hafat ayda 3-5 format valla ne diyim.kolay gelsin ama genede katılıyorum sana ama bir şey daha iyim nasıl olsa vista kalıcı xp ise tarih sayfalarında kalacak bundan öncelerindeki gibi yani vista ile yola devam 1 yıla kadar xp kullanımı oldukça azalır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sekoyaki

    arkadaşlar 32 bit vista kullanıyorum vede bazı driver sorunları yaşadığım için yanına xp de kurup kullanmak istiyorum..
    yalnız nasıl yapacağım ile ilgili araştırmama rağmen forumda bu konuyu anlatan herhangi bir link bulamadım..
    Bu konuda bana yardımcı olursanız yada açıklamalı bir link verirseniz müteşekkir kalacağım.


    vista kurulu iken xp cd sindeki şimdi kur sekmesi çalışmıyor.

    peki önce XP kursam sonrada recovery dvdsinden vista kursam olurmu.

    malum laptop için.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mtngngr


    vista kurulu iken xp cd sindeki şimdi kur sekmesi çalışmıyor.

    peki önce XP kursam sonrada recovery dvdsinden vista kursam olurmu.

    malum laptop için.

    Vista kurulu iken zaten XP yi kuramazsınız. Öncelikle XP kurulmalı, bu kural tüm windows işletim sistemleri için geçerlidir. Önce eski sürüm sonra yeni sürüm kurulabilir.
    Xp yi kurduktan sonra recovery cd si ile üzerine vista kurmak sanırım olmayacaktır. Çünkü recovery cd leri ilk kurulumdan sonra alınan imaj dosyalarını kapsar. Dolayısıyla bu yöntemin çalışacağını zannetmiyorum.
    Ancak C bölümüne xp, d bölümüne vista kurulduktan sonra her iki bölümün de recovery'si E ye alınırsa sanırım o zaman problem olmayacaktır. Tabi bunu denemedim ama mantıken olabileceğini düşündüğüm için yazıyorum. Kolay gelsin.




  • sekoyaki biz yardım ettik de sen ne ettin acaba bir yardımsever olarak ben halini merak ettim doğrusu. Hani yaptın da oldu mu ? Yaptın da oldu da nasıl oldu ya da sorun oldu mu,olmadı mı ? Nedir durum. Yoksa bi komple uçtun da henüz baştan işletim sistemi kuramadığın için şimdilik seni aramızda görememekte miyiz ? Merakımı giderirsen memnun olurum. Lütfen beni aydınlat...
    -
    Bir yardımsever...
  • üst sürümün üstüne bi alt sürüm genelde kurulmuyo microsoftta.

    önce xp kurcaksın sonra diger partiona vista kurdugun zaman sorunsuz 2 işletim sistemi de çalışıyor.
  • ben bu soruna yardımcı olmak istiyorum VISTA BOOT PRO diye bir program var bu sayede 2 işletim sistemini otomatik tanıyıp istediğiniz gibi boot menüsünü düzenleyebilirsiniz.kesinlikle tavsiye ederim ben kullanıyorum

    http://www.vistabootpro.org/
  • arkadaşlar merhaba benim pc de 64 bit windows xp işletim sistemi yüklü. 32 bit windows a geçmek istiyorum fakat cd den boot ettiğimde windows mavi kurulum ekranı geliyor yüklemek için enter a basın diyor basınca windows bilgisayarınıza bağlı harddisk bulamadı diyor sanırım 64 bitten 32 i bite geçişte bir uyumsuzluk var bunun için ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz?
  • xp vista ve win7 kullanıyorum.3 partitionda önce xp sonra vista en son da 7 kurdum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.