Şimdi Ara

vista mı xp mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
4.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sisitemi yeterli olduğu halde XP daha iyidir diyenleri anlamak mümkün değil.. Ben Vista 64 bit kullanıyordum. Hızda ve stabilitede inanılmaz fark vardı. Fakat SS2 tv kartımı sağlıklı çalıştıramadığım için Vista 32 Bit'e tekrar i döndüm. Başka hiçbir sorunum yoktu. Çok merak ediyorum sistemi yeterli olduğu halde 3-5 fps dışında vistada neyi eksik buluyyorlar.

Pc'n çok rahat kaldırır Xp'de nasıl rahat oyun oynayabiliyorsan Vista'da da oynayabilirsin senin pc ileE
  • Niye iki tarafta diretiyor bu daha iyi diye isteyen istediğini kullansın.2 gb ram vardı dün bozuldu şimdi elimdel kalan dandik 512 mb kingston 533 ddr2 ram ile xp kullanabiliyorum sorun yok.Dün iyi ki vista kullanmıyorum dedim bir daha

Orjinalden alıntı: cavador

quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

bence vistayı kullanamayanlar en iyi xp diyenler vistayı kullanmayı beceremeyenler vista acaip üstün bir işletim sistemi 32 bit sp 1 ultimate kullanıyorum yani son derece mordern ve kullanışlı kim ne derse desin o kartı alıpta dx 10 oyun oynamamak olmaz

vistayı kurdum sp1 inide kurdum ,2 ay yazın kullandım hergün nefret ettim laptop umun xp sürücüleri olduğunu duyduğumda cok sevindim , tüm driverlarını cekince yemin ederim 1sn beklemedim format atıp xp kurmak için , tavsiye ederim

vistada dx10 var övünülmeside, salaklığın danışkası iste biraz daha ram istiyor, biraz daha kasıyo bna rağmen aynı görüntü var

senin katmerli gözlükleri bi çıkaralım hacı sağı solu gör bi sonrada şöyle sana güzel bide gözlük yapalım 2 monitörü koyalım önünne birine dx10u dierine dx9 çakalım full detaylarda bi oyna sonra tekrar yorumunu alrz... yada ben sana bi kaç resim atıyım dx10 full detay gözlerin resim kaltesinde grafik görsun ha hacı? pm at bana rapidden upload ettiğim ssleri atıyım sana..4gb ram dediğin olayıda 150 ytl ye yaparsın

• quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Niye iki tarafta diretiyor bu daha iyi diye isteyen istediğini kullansın.2 gb ram vardı dün bozuldu şimdi elimdel kalan dandik 512 mb kingston 533 ddr2 ram ile xp kullanabiliyorum sorun yok.Dün iyi ki vista kullanmıyorum dedim bir daha

İsteyen istediğini kullansın sözüne kimsenin lafı yok. Kimse zorla Vista kullanın da demiyor. Sorun şu ki Vista üzerine yapılan karalamaların çoğu kulaktan dolma boş şeylerdir. Anlatmak istediğimiz bu. Ha istersen MS-DOS kullan umurumda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirKipi -- 1 Ocak 2009; 22:10:42 >

Orjinalden alıntı: nuMETALxx

quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Niye iki tarafta diretiyor bu daha iyi diye isteyen istediğini kullansın.2 gb ram vardı dün bozuldu şimdi elimdel kalan dandik 512 mb kingston 533 ddr2 ram ile xp kullanabiliyorum sorun yok.Dün iyi ki vista kullanmıyorum dedim bir daha

İsteyen istediğini kullansın sözüne kimsenin lafı yok. Kimse zorla Vista kullanın da demiyor. Sorun şu ki Vista üzerine yapılan karalamaların çoğu kulaktan duyma boş şeylerdir. Anlatmak istediğimiz bu. Ha istersen MS-DOS kullan umurumda değil.

Ben kulaktan dolma bilgiler değil bizzat deneyerek gördüm iki işletim sistemi arasındaki farkı özellikle dx10 balonundan sonra benim açımdan bir espirisi kalmadı vistanın isteyen istediği sistemi kullansın bana göre verimlilik açısından pardus her ikisinde de iyi

• @Big.Daddy

cyrsis ve farcry2 şuanda en iyi grafik detaylarına sahip bence, ben her 2 sinide dx10 ve dx9 da oynadım ,sen bırak o optisyenliği millete gözlük mözlük önerisinide o nasıl bi beyinse o fikrini bi değiştir araştır oyunların dx9-10 farkını forumda mevcut SS ler , hatta sadece dx10vistada görünür denilen cyrsis efektlerini dx9 da config editlemekle nasıl xp de gösteriyor öğren ondan sonra fark var de , benim gördüğüm en hissedilir fark performans olarak 2 gb ramli xp ile 2gb ramli vista arasında güncel oyunlardaki fark , o farkta : kasıyo vista xp ye göre
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • clear sky lost planet vs oyunlarında görüntülerini araştır bende kullandım her ikisini tek kartla ve çift kartla tek tek denedim araştırmaya oturup tek tek farkı neymiş demeden kendim gördüm wic 'i önce bi dx9 la sonra dx10 la oyna detaylarına dikkat et daha net görürsün 2 gb ramin vistada xp ye göre kasması normal zaten vista için 4 gb ram öneriliyo ve bende diorumki bunu 150 ytl ye mal edebilirsin
  • Ya bir video vardı, görünümü değiştirilmiş Vista'yı, herbiri azılı birer vista düşmanı olan denek grubuna sırayla bir odada aha bu yeni işletim sistemi bakın bakalım beğenecekmisiniz diye kullandırıyorlardı, sonuç; tamamı bayılmıştı, kusursuz buldular bu yeni işletim sistemini :) Bulursam eklerim buraya...
  • konuyu tamamen okumadım ama gözüme takılan bazı hataları düzeltmeyi bir borç biliyorum..

öncelikle

1- Xp, Win Me tabanlı denmiş, komik.. Deildir.
    2- Windows 7, Vistanın makyajlanmış hali olacak denmiş, deildir. Win7'nin adının neden "7" olduğunu araştırıp öğrenin..
    3- adamlar yıllarca Vista için uğraşıyor denmiş.. deildir. Vista, Windows 98 ve Xp arasında ki geçiş işletim sistemi olan Win Me gibidir. Asıl köklü değişiklikler Win7 ile beraber gelecektir.

2 isletim sistemi de su anda bende mevcut iki side 32 bit ve ikisini de kullaniyorum ama XP yi yillardan beri kullaniyoruz ancak vista daha oturamadi bile bunun icinde cok daha uzun zaman almasi gerek ama su anda 7 de geldi bu yil piyasaya surulecek yani yapmaniz gereken en guzel sey iki sistemi de iki kefeye koyup derinlemesine biraz incelemek hee eger ki derinlemesine gerek yok diyorsan o zaman yapacagin en guzel sey vista incelemesine bakmandir sadece kullanicilar icin de video vs vs vs elinde imkanin varsa bul bir sekilde kendin kur dene ben vista ilk ciktiginda hatta dagitima baslamadan once ultimate 64 bit versiyorunun kurmak istedim ama pc desteklemedigi icin kuramadim ancak bana gore XP 64 bit vistadan daha iyi ve daha hizli tabi onun da TR si yok maalesef secim senin

not : bu arada WIN 7 de var elimde ama kurmadim surucu destegi yok diye gelirse deneyecegim

Orjinalden alıntı: dmrdln2

3- adamlar yıllarca Vista için uğraşıyor denmiş.. deildir. Vista, Windows 98 ve Xp arasında ki geçiş işletim sistemi olan Win Me gibidir. Asıl köklü değişiklikler Win7 ile beraber gelecektir.

Bill amca heralde ilk ciktiginda aciklamasini yaparken onun icin benim gobebegim dememistir degil mi

bir de XP tabanli olmadigini nerden biliyorsun ?

Butun arkadaslar okuyabilir

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/tr-TR/help/93929171-8e24-1e6a-cf68-b48eb22073611055.mspx

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/tr-TR/help/83ec0ffe-ee04-4d53-8b87-25d1f05c954e1055.mspx

http://www.microsoft.com/turkiye/windows/windows-vista/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_town -- 2 Ocak 2009; 5:21:42 >

• Yaw Kardeşim Biri 2001-2002 Yapmım İşletim Sistemi Biri 2007 Yapım
    2001 Yılında 2gb Ram vardıda bizmi Görmedik.Tabiki O zamana Göre Optimize Edilecek.Fakat 2007 De 4gb Bile Vardı O Yüzden O zamanın Şartlarına Uygun Optimize Edildi.Tabiki Vista Daha Fazla Sistem İsteyecek.
    9800gtx + E8400 + 4GB Ram Olan Bir Sistemdede 32bit Xp yi kullanmak biraz garip kaçar.Tabiki İşletim Sisteminide Güncel Olanı Yüklemek İsteyecektir Vista Ultimete x64 gibi.Tabi Vistayı 1gb ram ve düşük ekran kartıyla oynarsanız Tabiki iğrenç bir sistem olacaktır sizin için. Testleri Araştırınız Vista 2Gb ram ile Vista x64 4gb ram arasında Büyük Bir Fark var . Sistemin Çok Güzelse Tabiki Vista Yükle .Çünkü Vistanın Performansını Düşüren bir parça varsa eski olan tabiki performansı düşürür . Xp x86 3.25GB Ram Ve 9800gtx ile Vista Ultimate x64 4gb Ram ve 9800gtx arasında bi fark olmaz.Çünkü O sistem Xp ye aşırı gelir.Vistaya İse Çok Çok uygun gelir.He 3D Mark 06 da 14000puan Alıyorsan Vistaya Geçtin Diye 13800 e düştüğüne üzülüyorsan Onu Bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afarensis -- 2 Ocak 2009; 10:14:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Big.Daddy

clear sky lost planet vs oyunlarında görüntülerini araştır bende kullandım her ikisini tek kartla ve çift kartla tek tek denedim araştırmaya oturup tek tek farkı neymiş demeden kendim gördüm wic 'i önce bi dx9 la sonra dx10 la oyna detaylarına dikkat et daha net görürsün 2 gb ramin vistada xp ye göre kasması normal zaten vista için 4 gb ram öneriliyo ve bende diorumki bunu 150 ytl ye mal edebilirsin

oyunlarda fark yok kardeş donanımsal olarak dx9-10 farkı değil gördüğün sana anlattım hepsi yazılımsal farklar , dediğim oyunlar grafik kartlarını en zorluyanlar hertürlü birimini adeta söüren oyunlar onlarda dahi dx9-10farkı yok, yani microsoft un sana gösterdiği flight sim. X daki gibi dx9-10 farkı yok

+140ytl maliyete gelince xp den vistaya gecmek için neden caba harcıyım ki? hepsinden önce neden para harcıyım! ben saplantılı değilim sürekli güncel oyunlarla haşır neşir olmama rağmen vistanın getirisini görmediğim için ihtiyac duymuyorum işime yarıyanı kullanıyorum, maliyet yaratacak olanı değil
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: cavador

quote:

Orjinalden alıntı: Big.Daddy

clear sky lost planet vs oyunlarında görüntülerini araştır bende kullandım her ikisini tek kartla ve çift kartla tek tek denedim araştırmaya oturup tek tek farkı neymiş demeden kendim gördüm wic 'i önce bi dx9 la sonra dx10 la oyna detaylarına dikkat et daha net görürsün 2 gb ramin vistada xp ye göre kasması normal zaten vista için 4 gb ram öneriliyo ve bende diorumki bunu 150 ytl ye mal edebilirsin

oyunlarda fark yok kardeş donanımsal olarak dx9-10 farkı değil gördüğün sana anlattım hepsi yazılımsal farklar , dediğim oyunlar grafik kartlarını en zorluyanlar hertürlü birimini adeta söüren oyunlar onlarda dahi dx9-10farkı yok, yani microsoft un sana gösterdiği flight sim. X daki gibi dx9-10 farkı yok

+140ytl maliyete gelince xp den vistaya gecmek için neden caba harcıyım ki? hepsinden önce neden para harcıyım! ben saplantılı değilim sürekli güncel oyunlarla haşır neşir olmama rağmen vistanın getirisini görmediğim için ihtiyac duymuyorum işime yarıyanı kullanıyorum, maliyet yaratacak olanı değil

sonuçta tercih meselesi herkes kendine göre uygun olanı kullansın

• Vistada, XP deki Windows Resim ve Faks Görüntüleyisinin yerine konulan Fotoğraf Galerisi Görüntüleyicisi hareketli animasyonları göstermiyor. Normal resimleri bile sararmış gösteriyor. Üçüncü parti yazılım kullanacaksak nerde kaldı senin Ultimate liğin?

Gel bize bazı bazı,
    Yaşasın Cumhuriyet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akaras

Vistada, XP deki Windows Resim ve Faks Görüntüleyisinin yerine konulan Fotoğraf Galerisi Görüntüleyicisi hareketli animasyonları göstermiyor. Normal resimleri bile sararmış gösteriyor. Üçüncü parti yazılım kullanacaksak nerde kaldı senin Ultimate liğin?

Her ne kadar vistayı savunsamda, buna katılıyorum. Gerçekten çok aptalca bu durum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.