Packard bell notebook aldım (MX65) üzerinde lanet Vista Home kurulu geldi. Şimdi XP kurmak istiyorum driverları tanımıyor.
Hadi onu geçtim harddiski ayırmak istiyorum direk 120 GB tı tek bölüm olarak otomatik kuruyor ayırmama izin vermiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım Acil yardımlarınızı bekliyorum.
eğer ingilizce ise...
my computer sağ tus manage ye gel sonra disk management i seç... bölmek istediğin hard diskini üzerine sağ tus la gel ve shink volume de... gerisi sana kalmıs artık ne kadar bölemk istiyosan ayar yaparsın
MX serisinde Recovery partition yok deniyor , hatta kutusunun yanında özelliklerini yazan bölümde recovery nin üzeri kalemle çizilmiş. Bilgisayar yönetiminden disk yönetimini açınca oradan görebiliyorsunuz. 1- Bu sayede F11 TUŞUNU KULLANARAK bilgisayarınızı ilk günkü haline getiyorsunuz. 2- Harddisk bütün packard bell lerde tek parça. Ben tek parça disk sevmediğimden 2 ye böldüm. 3- Eğer verilen master dvd den recovery yaparsanız harddisk tek parçaya dönüsüyor. Yani D deki tüm bilgiler uçuyor. F11 kullanarak recovery yaparsanız harddisk bölümleriniz olduğu gibi kalıyor. 4- Vista nın disk yönetiminde harddiski bölebiliyorsunuz. ama ne yazıkki tam ortadan ikiye bölüyor. Bu durumda C ye oldukça fazla bir yer kalıyor. C ye işletim sistemi ve proğramların dışında hiç bir şey yüklemiyorum. Resimlerim müziklerimi bile 2. bölümde (D) de aynı isimde klasör açarak kullanıyorum. 5- XP cd si ile harddiskki 2 ye böldüm. Kurulum başlalarken CD yi çıkardım . F11 ile bilgisayarı başlattım ve tertemiz bir işletim sistemi oldu ayrıca C için 30 Gb yer ayırdım. Kalan 74 Gb benim özel bölümüm oldu. (ayrıca 8Gb recovery için ayrılmış bölüm haric)
Paragorn HDD Manager i kur.
Acronis Disk Director Suite 10 kullan Harika valla