Bildirim
Vista başlangıç hatası [Çözüldü]

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
çalıştırdan msconfig de başlangıç da çalışan programlara bak geridönüşüm ile ilgili bir açılan birşey varmı varsa başındaki imleçi kaldır tamamdır -
Pandoras dediğin şekilde yaptım. Ama galiba sistem engelliyor. Çünkü PC yi yeniden başlattığımda yine başlangıçta çalışacak şekilde ayarlanıyor. Msconfig başlangıçta kutusuna baktım. Yine kutu tıklanmış. Başka napabilirim acaba. -
ccleaner diye bir program var internetden ücretsiz bir programdır indir ve çalıştır kayıt defteri bölümünden sorunları tara de tara ve sorunlar onar daha sonra araçlar kısmından başlangıç bölümüne gir busever o başlangıçtaki şeylerin girdileri sil bilgisayarın kısaca tüm temizlik bakım işlerini yap artı antivürüs kullanmıyorsan bitane bul ve bilgisayarına kur makinada virusde olabilir enson çare format atım sistemi temizleyebilirsin. -
Merhaba bmw70
Enteresan bir durum.Öncelikle bilgisayarda virüs olmadığından emin olunuz..
Sonra başlat-çalıştır regedit yazarak registry'e giriniz..
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnce
anahtarlarına git..Orada recycle bin ile ilgili herhangi bir girdi var mı bak lütfen
Eğer varsa silip bir deneme yapabilirsin. -
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
Merhaba bmw70
Enteresan bir durum.Öncelikle bilgisayarda virüs olmadığından emin olunuz..
Sonra başlat-çalıştır regedit yazarak registry'e giriniz..
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnce
anahtarlarına git..Orada recycle bin ile ilgili herhangi bir girdi var mı bak lütfen
Eğer varsa silip bir deneme yapabilirsin.
"HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run" bu anahtardaki recyle bin girdisini sildim.
"HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnce" bu anahtar ise temiz. Herhangi bir girdi yok burada.
PC yi yeniden başlattım. Yine recylcle bin özellikleri başlangıçta çalışır vaziyette ekrana geldi.
"HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run" anahtarındaki sildiğim girdiyi kontrol ettiğimde ise girdinin gene oraya yerleştiğini gördüm.
Araştırmaya devam ettim. İki anahtarda daha recycle bin girdisi gördüm.
"HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" anahtarında "C:\RECYCLER\S-1-5-21-0324232222-888888379-781133308-1995\recyclebin.exe,explorer.exe,C:\RECYCLER\S-1-5-21-1784661551-1931213871-457935419-5893\recycle.exe" şeklinde bir girdi.
"HKEY_USERS\S-1-5-21-128581505-1599860951-4273729750-1000\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" anahtarında "C:\RECYCLER\S-1-5-21-0324232222-888888379-781133308-1995\recyclebin.exe,explorer.exe,C:\RECYCLER\S-1-5-21-1784661551-1931213871-457935419-5893\recycle.exe" şeklinde bir girdi.
Bunları da silmem gerekir mi. Silersem zararı olur mu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bmw70 -- 5 Aralık 2009; 1:37:20 >
-
iKİSİNİ de sil hocam..
Ama silmeden önce registry nin bir yedeğini al..Ne olur ne olmaz, işi garantiye alalım..
Bu arada senin silmene rağmen değerlerin oraya gelmesi de enteresan... -
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy
iKİSİNİ de sil hocam..
Ama silmeden önce registry nin bir yedeğini al..Ne olur ne olmaz, işi garantiye alalım..
Bu arada senin silmene rağmen değerlerin oraya gelmesi de enteresan...
Bu son değerleri de silince sorun düzeldi. Demekki bu değerleri de silmeyince vista başlangıç şeklini değiştiremiyormuşum.
İlgin ve sorun düzelene kadar ki alakan için TŞKLER dostum... -
TŞKLER DOSTUM SORUN ÇÖZÜLDÜ. -
Rica ederiz
Geçmiş olsun -
değerli arkadaşlar ben de windows 7 kullanıyorum aynı hata ile ben de karşılaşıyorum. dediklerinizin hepsini yaptım ama sorun çözülmedi. bana da yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. -
dediklerinizi yaptım ilk düzeldi. aradan 2-3 hafta sonra yeniden karşıma gelir oldu bu olay. şimdi yeniden yaptım bakalım bir daaha gelecek mi karşıma. yine de bilginiz varsa yazabilirmisiniz... -
SELAMLAR!
ARKADASLAR AYNI SORUN BENDE DE VARDI.İŞLETİM SİSTEMİM WİNDOWS 7.BİLGİSAYARI HER AÇTIGIMDA GERİ DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ O PENCEREYİ GÖNDERİYORDU.BİR ÇOK VİRÜS TARAYICIYLA TARATTIM,KAYIT DEFTERİNDEN SİLDİM BİR SÜRÜ İŞLEM YAPTIM YİNEDE SORUN ÇÖZÜLMEDİ.win 32 renos DİYE WİNDOWS DOSYALARINA BULASAN AMA VİRÜS TARAYICILARININ TESPİT EDEMEDİĞİ Bİ VİRÜSÜ SİLMEK İÇİM combo fix DİYE BİR PROGRAMI KURDUM.TARATTIGIMDA BASLANGICTA GÖSTERİLEN O GERİ DÖNÜŞÜM BİLDİRİMİNİ TESBİT EDİLEMEYEN VİRÜS DİYE GÖSTERDİ VE SİLDİ.BÖYLECECE O İLLET ŞEYDEN KURTULMUS OLDUM
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X