Şimdi Ara

Virusler ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu nereye açacağımı bilemedim. Bilişim tek. sınavında '' Hangisi virus çeşidi değildir ? '' diye bir soru soruldu. 5 şık vardı: makro, solucan, dos. Tamam bunlar bilindik fakat iki şık kafamı karıştırdı: Master ve Avast. Avast'ın bir anti-virus yazılımı olduğunu göz önune alarak hocanın bizi yanıltmaya çalıştığını duşundum. Sonuç olarak avast dedim ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brzvtn -- 21 Ocak 2015; 13:55:42 >

• Heralde DOS diyerek .bat dosyası olarak yapılan virüsleri kastediyor. Yada senin dediğin Denial of Service Attack denilen Türkçeye Dos Saldırısı olarak çevirdiğimiz durumdan bahsediyor olabilir. Sonuçta virüs bulaştırılarak zombileştirilen bilgisayarlar ile Dos Saldırısı yapılıyor.
    Ancak benim DOS dan anladığım; DOS: (İngilizce: Disk Operating System, Türkçe: Disk İşletim Sistemi), bilgisayarlar için ufak ve basit bir işletim sistemi türü olup, ana görevi disket ve sabit disk gibi saklama ortamlarının yönetimidir. http://tr.wikipedia.org/wiki/DOS

Master dan kastı belki Master Boot Record virüsleri olabilir. Yani direk sistem açılış dosyalarına bulaşanlar. MBR virüsleri yani.

AVAST, AVAST! Anti-Virüs programını üreten firmanın adı. Doğru cevap AVAST'tır diye düşünüyorum. Bende AVAST'ı işaretlerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrQressive -- 21 Ocak 2015; 17:24:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antibiyotik ile ilgili soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.