Şimdi Ara

Virüs Whatsapp aracılığıyla mesaj atabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
16.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün bir yakınımın telefonu üzerinden başka birine whatsapptan mesaj atılmış. Mesaj da telefonu kullanan kişi ve atılan kişiyle alakasız bir mesaj. Bunu fark eden yakınım telefona cm security antivirüs kurmuş ve program virüs tespit edip temizlemiş. Benim sorum şunlar;
    -Herhangi bir virüs whatsapp kullanarak mesaj atabilir mi?
    -cm security ne kadar güvenilir bir uygulama? Yani virüsleri tam olarak temizledğinden nasıl emin olabilirim?
    -Bir de bu yakınım telefonda internete girmiyor. Sadece iletişim için kullanıyor telefonu. Virüs yüklenen uygulamalar haricinde nereden bulaşmış olabilir?
    Umarım yaşadığım sorunla ilgili bir çözüm bulabilirim. Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

WhatsApp Virüsü Mesajı: Telefonunuza Zarar Verebilir mi?

[whatsapp virüs mesajı] şeklinde iletilen mesajlarla karşılaşıyorsanız, dikkatli olmanız önemlidir. WhatsApp üzerinden gönderilen bu zararlı mesajlar, telefonunuza rat atma amacıyla kullanılabilir.

Rat, uzaktan erişim truva atı anlamına gelir ve kötü amaçlı yazılım türüdür. Telefonunuza bir rat yüklenirse, saldırganlar cihazınızı uzaktan kontrol edebilir, verilerinize erişebilir, mesaj gönderebilir ve hatta kişisel bilgilerinizi çalabilir.

WhatsApp virüsü mesajları genellikle merak uyandırıcı veya acilmiş gibi görünür. Örneğin, ücretsiz hediye kartı vaat eden bir bağlantı veya cihazınıza zarar verebilecek bir virüs hakkında uyarı içerebilirler.

Bu mesajları görürseniz şunları yapmamalısınız:

• Bağlantılara tıklamayın.
    • Ekleri açmayın.
    • Mesajları başkalarına iletmeyin.

Telefonunuzda şüpheli bir mesajla karşılaşırsanız, derhal silin ve WhatsApp'a bildirin. Ayrıca, telefonunuza güvenilir bir antivirüs yazılımı yüklemeniz ve yazılımınızı güncel tutmanız önerilir.

WhatsApp virüsü mesajları ciddi bir tehdit oluşturabilir. Bu mesajların tehlikelerinin farkında olun ve kendinizi korumak için gerekli adımları atın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kardeşim lag atmış olabilirler ( lag : 2 milyon 3 milyon civari kodlari yollayarak whats app i kastirma ) lag yolladilarsa gelen kisinin mesajina bakmadan msji silsin eger msj a baktiysa whats app i sifirlasin yada silip yeniden yuklesin ve yedek msj varsa onlarida dosya yardimi ile silsin ( es dosya ) hala duzelmediyse es dosyadan ana dizilim mebusune baksin txt dosyasi varsa silsin ayni sorum bnde de oldu o txt dosyasini silince sorum ortadan kalkdi .
    Cm secrutiy utgulamasina gelince iyi guzel ama bnm gozumde en iyisi eset mobil secrutiy bu uygulamayida denemeni tavsiye ederim
    Arkadasim internete girmiyo demissin bu lag olayi internetden degil whats app dan msj yoluyla geliyor
    Yardımcı oyduysam nr mutlu bana iyi aksamlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yokedici!123

Kardeşim lag atmış olabilirler ( lag : 2 milyon 3 milyon civari kodlari yollayarak whats app i kastirma ) lag yolladilarsa gelen kisinin mesajina bakmadan msji silsin eger msj a baktiysa whats app i sifirlasin yada silip yeniden yuklesin ve yedek msj varsa onlarida dosya yardimi ile silsin ( es dosya ) hala duzelmediyse es dosyadan ana dizilim mebusune baksin txt dosyasi varsa silsin ayni sorum bnde de oldu o txt dosyasini silince sorum ortadan kalkdi .
    Cm secrutiy utgulamasina gelince iyi guzel ama bnm gozumde en iyisi eset mobil secrutiy bu uygulamayida denemeni tavsiye ederim
    Arkadasim internete girmiyo demissin bu lag olayi internetden degil whats app dan msj yoluyla geliyor
    Yardımcı oyduysam nr mutlu bana iyi aksamlar :)

Çok teşekkür ederim ilginden dolayı hocam.
    Ancak burada sıkıntı lag atma değil. Bahsettiğin şeyi biliyorum, hatta bir ara çince karakterlerle benzer şekilde whatsapp kitleniyordu. Ancak benim dediğim olayda kişinin telefonundan bir başkasının telefonuna onun kontrolü altında olmadan mesaj gidiyor. Mesela benim telefondan, ben yazmaksızın sana "yemek yiyorum" diye mesaj geliyor. Sıkıntı buydu. Ama sonradan hiç yaşamadık.

• Telefonda rat olabilir fakat bu durumda telefonun internete bağlı olması gerekiyor fakat bi ihtimal daha var... Şu anda istediğim numaradan sms atabiliyorum ve alabiliyorum wp A girip o tanıdığınızın numarasını yazarak onun adıyla wp kullanabilirim...
  • "Rat"tan kastiniz nedir? Bir tur virus mu? Bir de sadece sms mi atabiliyorsunuz yoksa whatsappdan da atabiliyor musunuz? Yani kullandiginiz program whatsapp tarzi programlarda da etkili mi
  • Hocam rat dediğimiz olay bilgisayar da vardı Android için de kodlandı... Karşıda ki kişi o uygulamayı açtığı zaman telefona yerleşiyor ve kontrol edebiliyorsunuz
  • Tamamdir bilgilendirme icin cok tesekkur ederim, dediginiz gibi bir sey olmus olabilir. Zaten olali baya uzun sure gecti, o zamandan beri de bir aksilik yasanmadi cok sukur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.