Mühendislik bilimlerinin en zor konularından biri akışkanlar mekaniğidir. Bu zamana kadar birçok fizikçi bu konuyla ilgili formüller türeterek, konuyu çözümlemeye çalışmıştır. Her ne kadar formüller bulunmuş olsa da akışkan türlerinden ortaya çıkan farklılıklar, sorunun çözümünü de doğrudan etkilemektedir. 30 Mart 1853 yılında Hollanda‘nın Zundert kentinde dünyaya gelen Vincent van Gogh, her ne kadar fizikle ilgili formüller türetmiş olmasa da formüller ile çözümlenmeye çalışıldığı akışkanlar mekaniğini oldukça başarılı bir şekilde resmederek kendinden söz ettirmeyi başarmıştır.
Yıldızlı Gece Tablosu’nda Saklı Bilim Kendi kulağını keserek resmetmesiyle de tanınan Vincent van Gogh, tedavi gördüğü akıl hastanesinin penceresinden 1889 yılının haziran ayında tamamladığı Yıldızlı Gece portresi ile de tüm dünyaya nam salmıştır. Tüm dünyada ünlü olan bu resmi özel yapan şey, içerisinde bilimsel bir gizem bulunduruyor olmasıdır. Söylenene göre 1889 yılının 24 mayısı 25 mayısa bağlayan geceki gökyüzünü resmeden Vincent van Gogh, gökyüzünde oluşan rüzgarları mükemmel bir şekilde akışkanlar mekaniği yasalarına uygun olarak resmetmeyi başarmıştır.
“Tanrı ile tanıştığım zaman ona iki tane soru soracağım. Birincisi neden rölativite? İkincisi neden türbülans? Gerçekten birincisi için bir cevabı olduğuna inanıyorum.” Werner Heisenberg