Şimdi Ara

Vigo EPK 4590E25B inceleme 2 aylık kullanım sonrası [1 aylık fatura dahil]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mustakil evimizde alt katta işten geldiğimde ders çalışırken ısınmak için aldım cihazı. Çalışma odam 15m2 civarında diğer odalar boş. Evin dışı yalıtımlı fakat cam ısı cam değil onun için camı baloncuklu naylon ile komple kapattım soğuğu kessin diye yaza doğru ısı cam taktırıcam. Kapının önüne dış taraftan kapı altı sünger koydum ek olarak içeriden de fazladan bir battaniyem var onu koyuyorum soğuk gelmesin diye.

    Günde ortalama 5-6 saat civarı çalıştırıyorumdur. İlk soğuğu kırması için 21 derecede çalıştırıyorum uzun süre çalışınca bunaltıyor bazen 19a indiriyorum. Ortalama kullanım aralığım 19-21 derece. Yatarken genellikle kapatıyorum açık bırakırsam da 17 dereceye ayarlıyorum.

    Vigo EPK 4590E25B inceleme 2 aylık kullanım sonrası [1 aylık fatura dahil]

    İlk okuma 09/01/2020 Son okuma 10/02/2020

    Vigo EPK 4590E25B inceleme 2 aylık kullanım sonrası [1 aylık fatura dahil]

    Tüketim değerleri.

    2. ayın faturası 81 tl.
    İlk ayda 72 tl gelmişti.

    Cihaz hakkında ki düşüncelerim:

    Kullandığım kadarıyla cihaz sürekli açık kalacak şekilde kullanılırsa cep yakar. Bu cihazı ben sürekli açık kullansam üst katta gelen doğal gaz faturasından fazla fatura gelir. Benim gibi çalışan evde 5-6 saat takılanlar içinse tercih edilebilecek bir ısıtma tercihi.


    Not:

    Bu tip ısıtıcılar devreye giriş çıkışlarda gerilim düşümüne sebep olur bunu en iyi akkor flamanlı dediğimiz eski ampüllerde gözlemlersiniz. Evde sadece laptop ve ısıtıcıyı kullandığım için bir sorun yaşamadım. Kombi vb. gibi elektronik şekilde çalışan cihazlarda sıkıntı olup olmayacağını öğrenmek için tesisatta oluşturduğu gerilim düşümüne bakmak lazım. Fakat günümüz cihazlarının çalışma gerilim aralığı min-max değerleri +/-%10 civarında tesisat çok eski olmadıkça bu kadar gerilim düşümü yaratmaz diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 11 Şubat 2020; 12:7:11 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.