Şimdi Ara

Viewsonic VX2476-SMHD ** IŞIK SIZMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıda fotoğraflarını verdiğim Viewsonic VX2476-SMHD, 24" IPS monitörü satın alıp eve geldim. İlk film denenemde durum bu. Bu beni çok rahatsız ettiği için 24 saat dolmadan iade etmek istedim. Firmaya verdim. Teknik servise yönlendirdiler. Nasıl bir sonuç çıkacak bilmiyorum.

Sizce bu fotoğraflardaki durum rahatsız olunabilecek bir seviyede mi? Sizce bu durum bir sorun mu?
    Işık sızması kabul edilebilecek makul seviyeyi aşmış durumda mı?

========================

Öyle yada böyle bu monitör beni çok rahatsız etti. Gerekli olması halinde THH giderek dahi monitörü iade edeceğim. Bu bağlamda;

Oyun oynamıyorum. Genelde ofis işleri, web ve yüksek çözünürlüklü film seyrediyorum.
    1000 TL civarında (+/- 100 TL), IŞIK SIZMASI OLMAYAN, güzel bir monitör arıyorum.
    HDMI ve/veya Display port girişi olmasını tercih ediyorum.

- IPS renk kalitesi çok ama çok güzel. Ama ışık sızması beni korkutuyor. Keşke ışık sızması sorunu olmayan bir IPS panel olsa.
    - VA panellerin ışık sızması konusunda daha iyi sonuçlar verdiğini okudum.
    - TN panellerin renk doygunluğu yönünde diğerlerine göre bir tık geride olduğunu okudum.

Değerli tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Viewsonic VX2476-SMHD ** IŞIK SIZMASI Viewsonic VX2476-SMHD ** IŞIK SIZMASI Viewsonic VX2476-SMHD ** IŞIK SIZMASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 2 Ocak 2019; 15:19:24 >

• monitorde ciddi anlamda ısık sızması var.heleki film kareli resim felaket.ancak teknik servis sorun cıkartmaz.zira ısık sızması garanti kapsamına girmiyor.siz kosulsuz iademi etmek istiyorum dediniz.? yoksa ısık sızması mı var dediniz?
  • Ürünü internetten almadım. Direk bilindik bir mağazadan satın aldım. Dolayısıyla koşulsuz iade hakkım yok. Ancak üründe arıza var ise iade edebilirim. Kaldı ki bana göre de ürün de rahatsız edici boyutta ışık sızması var. Yani ayıplı bir mal. Servis kabul etmez ise THH'ne vermekten keyif duyarım.

Böyle zamanlarda firmaya olan maliyet neredeyse 2.5 katına çıkıyor. 150 TL bilirkişi ücreti, 300 TL civarında icra harcı, duruma göre 500 TL civarında avukatlık ücreti ve ürünün bedelini yasal faizi ile birlikte ödemek zorunda kalıyorlar.

Ben dün satın aldığım, parasını ödediğim ürünü efendi gibi, üstünde daha etiket ve jelatinleri duruyorken getirip iade etmek istiyorum diyorum. Adamlar yokuş yapıyorlar. Müstehak bu gibi satıcılara..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanalgezgin

Ürünü internetten almadım. Direk bilindik bir mağazadan satın aldım. Dolayısıyla koşulsuz iade hakkım yok. Ancak üründe arıza var ise iade edebilirim. Kaldı ki bana göre de ürün de rahatsız edici boyutta ışık sızması var. Yani ayıplı bir mal. Servis kabul etmez ise THH'ne vermekten keyif duyarım.

Böyle zamanlarda firmaya olan maliyet neredeyse 2.5 katına çıkıyor. 150 TL bilirkişi ücreti, 300 TL civarında icra harcı, duruma göre 500 TL civarında avukatlık ücreti ve ürünün bedelini yasal faizi ile birlikte ödemek zorunda kalıyorlar.

Ben dün satın aldığım, parasını ödediğim ürünü efendi gibi, üstünde daha etiket ve jelatinleri duruyorken getirip iade etmek istiyorum diyorum. Adamlar yokuş yapıyorlar. Müstehak bu gibi satıcılara..
    hangi iş yerinden aldınız.alirken kutu acılımı ve olu pitsel testi ve ısık sızması testi istemedinizmi_?firmalar monitor işinde tam bir cakala donusuyor geri iade almak istemiyorlar.cunku acılmıs urun oluyor.disbiritorlerde almak istemiyor hatta musteriden daha cok zorluk cıkartıyorlar.sana burdan yardımcı olmak isteriz.moralini bozmak icin yazmiyorum.tecrubelerimizi paylaşmak icin.

• Ölü piksel için bir kaç sefer monitörü açık kapatıp kontrol ettiler. Ancak her hangi bir görüntü kaynağına bağlanmadı cihaz. Bu sebeple ışık sızması tespiti yapılamadı. Zira mağaza o kadar aydınlık ki o ortamda ışık sızmasını görmek zaten mümkün değil.

Firma Vatan Computer. Bu ürünü mağaza yerine internet sitesinden satın almış olsaydım 14 günlük koşulsuz iade hakkım vardı. O zaman açılmış monitörü ne yapıyorlar? Aynı prosedürü mağazasında da işletebilirdi bence. Zira monitor akşam 18 sularında alındı, eve geldi, bir kaç saat kullanımdan sonra paketlendi ve ertesi gün mağazaya iadeye gitti.

Herşey satış yapılana kadar. Demiyorlar ki bu müşteriler ile ayakta kalıyoruz. Onlar sayesinde varız. Adamlara parasını vermişim, sıfır aldığım ürün servise gitti. Sebep? Bir zamanlar müşteri her zaman haklı idi, şu sıralar müşteri hep mağdur...

• Az uz bir sey değil baya kusurlu bu monitor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selam...

Geçenlerde Hepsiburada'dan 3300 tl'ye bir monitör aldım. Işıklandırmayla ilgili çok daha basit ve daha az görülür bir problem yaşadım. Ürünü haftasonu boyunca kullanıp, geri iade ettim. Monitörü teslim aldıktan birkaç gün sonra paramı geri ödediler. Bu bilgi bir kenarda kalsın, lazım olur.

Işık sızması sorunu özellikle IPS panellerde çok yaşanıyor. Bakın amazon'da bir ürününün altına ASUS ne yazmış:

Product Alert: IPS (In-Plane-Switching) is a technology for LCD displays that offers users wider viewing angles and bolder colors by allowing more light to pass through the panel. As a result, IPS panels can exhibit a slight glow around the edges and corners (also known as light bleed), which is entirely normal.
    https://www.amazon.com/PG279Q-DisplayPort-Adjustable-Ergonomic-EyeCare/dp/B017EVR2VM/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1545813128&sr=8-4&keywords=asus+ips+monitor

Velhasıl, bir sonraki monitörünüzü VA panel olarak ve internetten yapılan alışverişlerde 14 günde iade kuralına uyduğu bilinen bir satıcıdan almalısınız. (amazon, hepsiburada vs.) Bu şekilde problem yaşama ihtimaliniz düşecektir.

Vatan konusuna gelince; THH ile %99 ihtimalle sonuç alırsınız. Ancak, süreç vakit alır, monitörü bilirkişiye götürmekle, evrak takibi yapmakla vs uğraşırsınız, paranızın değeri geçen zamanda azalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 26 Aralık 2018; 11:37:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugün telefon ile öğrendiğim üzere değişim kararı çıkmış. Her ne kadar ben iade istesem de - ki iade hakkım hala baki yasal olarak- mağaza da yeni bir modeli test edip alayım diyorum.

Ama ekran kartım amd freesync destekli. İade edip freesync destekleten bir monitör mü alsam, kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 2 Ocak 2019; 15:20:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar günaydın;

Dün itibariyle iade kabul ettiklerine dair SMS mesajı tarafıma ulaştı. Mağaza ile görüştüm, sorun yok. Bugün uğrayıp paramı alacağım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.