Şimdi Ara

Viessmann Vitodens 050 için oda termostatı ve bağlantısı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
7
Favori
42.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • okan10tr O kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim oda Termostatları anında sıcaklık değişimlerine yanıt vermezler çünkü pencere açarsın kapı açarsın anında soğuk vurduğu zaman bunu algılarsa sürekli yakma ve söndürme de sıkıntı yaşanabilir geç algılama gayet doğal bir durumdur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Viessmann 50w
     Viessmann Vitodens 050 için oda termostatı ve bağlantısıiçin ht500 set general oda termostatı aldım kurulumunu kendim yaptım 1 haftadır kullanıyorum bir sıkıntısı yok gayet memnunum daha önce almadığım için pişmanım 1 senede kendini amorti edeceğini düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • befo B kullanıcısına yanıt
    Ürünü gittigidiyor dan aldım. Montajını kendim yaptım. Youtube da aynı ürün olan ECA , Arçelik termostatların montaj videoları var. Bu ürünlerde syntecth ile aynı. Kombi panelini açınca zaten hemen orda bağlantı yapacağın yeri göreceksin. U şeklineki kabloyu çıkarıp yerine bunu bağlıyacaksın. Çok basit. Kombide herhangi bir parametre ayarı yapmadan çalıştı termostat ve gayet güzel çalışıyor. Hiç bir sıkıntı yaşamadım 1 aydır. Umarım yardımcı olmuştur. Kolaylıklar dilerim.
  • Selam arkadaşlar Antalya dan merhaba.
    Kombiyi 2 sene oldu. Wiesman w50 modelini araştırdım. Wiesman müşterileri hizmetlerine sordum modilasyon opentherm desteğini var sorun yok dediler. Sonra honeywell müşterilerini aradım 2008 modeli için modülasyon uyumunda sorun yaşamıyim diye. Net bir bilgi veremediler çalışmayabilir dediler. Neyse bende honeywell in modülasyonlu modelini n11 den aldım 06.08.2019. Kendim kurdum. Çalıştırdım sorun yaşamadım. El ünitesinden oda sıcaklığını ayarlıyorum. Kombi petek su sıcaklığını otomatik ayarlıyor. Müdahale ettirmiyor. Diyelim ki oda 19 derece 21 çıkartıyorum. Geçmişte hafızasından gelen algoritma ile kaç dakikada o.dereceye getireceğini biliyor petek suyunu ona göre yükseltiyor. Bazen 65 kadar çıkıyor. Bazen 45 bazen 55 oluyor. Hiç sorunsuz çalışıyor. Haftalık programlama konusunda pek deneme şansım olmadı. Uygulaması bana biraz özensiz geldi açıkçası ama stabil çalışıyor sorun yok.
    Geçen aynı kombi sahibi arkadisima aldık 2008 honeywell
     Viessmann Vitodens 050 için oda termostatı ve bağlantısı onda çalışmadı. Onun kombi 4 yıllık sanırım wiesman kombileri guncellemiski çalışıyor. Bu konu hakkında yeni alipda deneyen varmıdır merak ediyorum. Benim kombi barkodu şu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Antalya 44 A kullanıcısına yanıt
    Dostum bağlantıyı kim yaptı ve çalışmadı? Benim kombim 2014 üretimi 2008 modeli kusursuz çalışıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vitodens 050 kombiyi taktırdım ama her sabah 8de açılıp 45 derecede yanmasını akşam 18:00'da kapanmasını istiyorum bunu en uygun şekilde nasıl yapabilirim acaba arkadaşlar, bu termostatlardan alsam kendim bağlayabilir miyim bağladıktan sonra direkt çalışır mı? Hangi modeli tavsiye edersiniz, dediğim şekilde programlayıp kullanacağım sadece tek ihtiyacım bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djinn_inc -- 23 Kasım 2020; 11:14:52 >
  • Antalya 44 A kullanıcısına yanıt

    bende bu kombiyi 4-5 yıldır kullanıyorum modülasyonlu olan ürünü köprünün olduğu yere bağladığınızda sorunsuz olarak çalışır

  • Viessman vitodens 050w kombim için General ht500 aldım. Bağlantı ve kurulumu kendim yaptım. Gayet basit bir kurulumu var. 2 gündür kullanıyorum. Şu an için sorun yok. İlerleyen günlerde sorun çıkarsa burada da paylaşacam. Şu an için gayet memnunum.
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. Ev 200m2 çatı dubleks. Yukarıda yalıtım çok iyi değil. Ama yatak odasına +1 petek koyarak ısınma işini çözdüm. Kombi olarak Vitodens 50W var. 6 yıllık kombi. Bu ay daha yeni yaktık kombiyi 525 TL fatura gelmiş ki geçen senelerde en kış zamanlarda bu kadar fatura ödedim. Kombiyi genelde 35de yaktım. Bir kaç günde 40 da falan yandı. İşin özü fatura yüksek gelince oda termostatı almaya karar verdim.
    Konuyu baştan sona okudum kafam iyice karıştı. Bu modele kimi modülasyonlu olmazsa çalışmaz demiş. Kimi farklı bir şey söylemiş.
    Kablosuz Oda termostatı ne önerirsiniz?

    Kendi Viessmann 7784189 Programlanabilir Kablosuz Oda Termostatı?
    Onun muadili Syntech kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı SYN 177 RF
    Honeywell T3R Kablosuz Oda Termostatı yurtdışından Amazontr ile 400 Tl ye falan geliyor.

    Bir de Honeywell Y87RF2008 Modülasyonlu Kablosuz Dijital Akıllı Termostat ı var o da 900 Tl civarı. Açıkçası bu kadar para vermeye değer mi. Karar veremedim.
    Ne dersiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Achina A kullanıcısına yanıt

    eğer kart sorunu olmayan bir seriden ise istediğiniz termostatı takabilrsiniz


    open therm olan modülasyonlu termostat kullanabilirsiniz


    termosat seçiminde ise o size kalmış bir durum


    ama şahsen ben viessmanın kendi ürünlerini tavsiye etmem

  • Achina A kullanıcısına yanıt
    Hangisini kullanırsanız kullanın oluşacak tasarrufta değişme olmaz pek. Termostatlardan hangisi sana konfor sağlayacaksa kullanım olarak onu al.
  • General life HT400 modelini 1 ay önce aldım. 5 dakikalık bir montaj işleminden sonra aktif hale getirdim. Şu ana kadar sorunsuz çalışıyor. Kombi su sıcaklığını 50 dereceye ayarladım. Oda sıcaklığı 20 dereceye ayarlı. Haftalık programlama ve ev dışından kontrol etme özelliği gayet düzgün çalışıyor.


    Oda termostatı iç ısıyı 3-4 dakika sonra algılıyor. Bu yüzden kombi sıcaklığını 45 dereceye ayarlamıştım, termostat kombinin yandığını göstermesine rağmen, kombi suyu 45 dereceye geldiğinde kendini durduruyordu. Şimdi 50 derecede ayarlı kombi kendisini kapatmıyor.


    Cihazın raporlama bölümü, kullanan hemen hemen herkesin belirttiği gibi çok detaylı değil. Umarım zamanla geliştirirler.

  • ibingul İ kullanıcısına yanıt

    kendini durduruyordudan kastınız direk kapatıyor mu

    yoksa pompa çalışmaya devam mi ediyor

  • Pompanın çalışıp çalışmadığna dikkat etmedim. Alev işareti sönüyor, su ısıtmayı kesiyor.

  • Bugün ilginç bir tespitim oldu. Sıcak suyu termostatı takmadan önce 37 dereceye ayarlamıştım, daha sonra banyoda üşüdüm diye dereceyi 42 ye ayarlamıştım. Banyo yaparken su ılık geldi, kombiye baktım 37 derecenin üstüne sıcak su vermiyordu, 42 olması gerekirdi. Sonra termost devredeyken musluk suyu sıcaklığını 37 ye aldım, termostatı devre dışı bırakıp musluk suyu sıcaklığını 42ye çıkarttım. Termostatı tekrar devreye aldım ve musluk suyu sıcaklığı 42ye çıktı. Kombi, termostat takılmadan önceki musluk suyu sıcaklığına kendisini sabitliyor. Termostat takıldıktan sonraki musluk suyu sıcaklık ayarlamalarını dikkate almıyor. Uzun oldu biraz ama, aynı sorunu yaşayan biri olursa yardımı dokunur umarım.

  • Arkadaşlar merhaba konuyu tekrar hortlatıyorum ama bir sorum olacak,vitodens 050w kombim için viessman oda termostatı aldım 7784189 modelinden, 5 gündür kullanıyorum bir sorun olmadı ancak bu akşam ateşleme işareti termostatta gözükmemesine rağmen petekler ısınıyor,sebebi ne olabilir bağlantı mı kopuyor yoksa bu ekran kartı arızası böyle bir şey mi,ekranda herhangi bir arıza işareti yok, bu ekran kartı arızası nasıl oluyor kombi hiç mi çalışmıyor,tanıtlarsankz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsshadow T kullanıcısına yanıt
    Eğer kombiye yan emrini verdiği halde
    Kombi ekranda herhangi bir tepki yok ve sadece sayılar görülüyorsa
    Kombinin altındaki açma kapatma tuşu ile de açıp kapatınca tekrar düzeliyorsa
    Ekran kartı sorunu
    Garantisi devam ediyorsa servisi çağırın ve değişimi dağlayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk

    Eğer kombiye yan emrini verdiği halde
    Kombi ekranda herhangi bir tepki yok ve sadece sayılar görülüyorsa
    Kombinin altındaki açma kapatma tuşu ile de açıp kapatınca tekrar düzeliyorsa
    Ekran kartı sorunu
    Garantisi devam ediyorsa servisi çağırın ve değişimi dağlayın

    Yok hocam çok şükür öyle bir sorun yok yan emri vermiyor ama kombi üzerindeki derece 2 3 derece artıyor ve petekler hafif ısınıyor ve bu istenen sıcaklık altına düşmeden oluyor,bu normal mi sizce,cevabınız için teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsshadow T kullanıcısına yanıt
    Normal.
  • kadrixir K kullanıcısına yanıt

    Merhabalar aynı kombide bende mevcut. Klemensde köprü olan yere ECA kablosuz termostat baglamama rağmen devreye girmiyor. Bağlantı resmini gonderebikir misiniz. Klemensde 3 -4 nolu giriste değil mi kopru


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.