Şimdi Ara

vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.254
Cevap
27
Favori
68.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet o farklılık mevcut ona katılıyorum ama max 1-2ms farkettircektri.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Looking Glass amacı firmaların abone olmadan önce o firmanın kaç ping aldığını,kaç hop ile bağlantığını,time out yemekte mi?,lg sayfaları kapalı ise acaba sunucuları mı gitti?,loss var mı?,routing. Gibi bir cok bilgiyi şeffaf şekilde abone öncesi size sunmaktalar herkese açık. Abonenin dikkat etmesi gereken konu. 1- Bu lg sayfası fiber ve datacenter üzerinden aldığı için ve paylaşımlı hat üzerinden olmadığı metro ethernet olduğu için aynı zamanda şehiri ve açık adres lokasyonuda cok önemlidir. Örnek adam edirnede ve firmanın lg de edirnede ama o değerleri %100 yakalayamaz. Abonenin altyapı türü,açık adres yakınlığı,Modemi,Kablolu bağlantısı ve kablo modeli. Gibi aboneye ait'e önemli ayrıntılılar mevcuttur. not: CMD Sistemli olduğu için 1ms yuvarlayarak fazladan göstermektedir. Misal 5MS Verdiyse bu 4Ms hatta 4.Ms denilebilir. 1Ms demesisne bakmayın aslında örnek 1.23ms gibi değerler vermektedir. (düzenlendi)

Looking Glass amacı firmaların abone olmadan önce o firmanın kaç ping aldığını,kaç hop ile bağlantığını,time out yemekte mi?,lg sayfaları kapalı ise acaba sunucuları mı gitti?,loss var mı?,routing. Gibi bir cok bilgiyi şeffaf şekilde abone öncesi size sunmaktalar herkese açık. Abonenin dikkat etmesi gereken konu. 1- Bu lg sayfası fiber ve datacenter üzerinden aldığı için ve paylaşımlı hat üzerinden olmadığı metro ethernet olduğu için aynı zamanda şehiri ve açık adres lokasyonuda cok önemlidir. Örnek adam edirnede ve firmanın lg de edirnede ama o değerleri %100 yakalayamaz. Abonein altyapı türü,açık adres yakınlığı,Modemi,Kablolu bağlantısı ve kablo modeli. Gibi aboneye ait'e önemli ayrıntılılar mevcuttur. not: CMD Sistemli olduğu için 1ms yuvarlayarak fazladan göstermektedir. Misal 5MS Verdiyse bu 4Ms hatta 4.Ms denilebilir. 1Ms demesisne bakmayın aslında örnek 1.23ms gibi değerler vermektedir. (düzenlendi)

• Ttnet - ftth - İstanbul

vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım.
  • Fixnet Edirne'de ve yurtdışına yönelik tek hattı var o da Sofya'da Netix adlı IXP'ye bağlı sanırım Netix ile 10 Gbps civarı bir bağlantısı var. Valve trafiğini 10 Gbps'lik Netix ile gönderiyor bu da kapasitesinin ne kadar düşük olduğunu gösteriyor. Trafiği 100 Gbps'e çıksa Fixnet'te ya Valve ile özel peering yapacak ya da aynı TT gibi IP transit alıp onlarla gönderecek. Fixnet Cogent ve He.net ile İstanbul'da IP transit yapıyor. Kendine özel Sofya hattının başlangıç noktası Edirne olduğu için doğal olarak Valve pingi de düşük. Diğer tüm firmaların hat başlangıç noktası ise İstanbul, İstanbul-Edirne arası ise 5-6 ms arası. Yani İstanbul'daki bir Fixnet abonesi Valve'ye en iyi ihtimalle 27 ms ile ulaşabilir. Türk Telekom'da zaten Viyana'ya 25-30 ms ile ulaşıyor ama işin içine QOS giriyor ve ping en 45-50'ye kadar çıkıyor.

Büyük ISS'ler ile küçükleri kıyaslamak elma ile armutu kıyaslamaya benzer. Tüm dünyada küçük firmalara pazarda büyüsün diye pozitif ayrımcılık yapılır. Örneğin Google, Netflix trafiği 100 Gbps'in altında olan firmalarla bedava peering yapar. Türk Telekom gitse 10 Gbps 1000 Euro işine gelirse kardeşim derler. Benzer durumu şu anda Türknet yaşıyor bir zamanlar bedava bağlandığı yerlere artık ücret ödüyor bunların başında da Netflix geliyor.

Arelion, Avrupa'nın en iyi ve en pahalı taşıyıcılarından biri bir diğeri NTT idi ama NTT'nin bu yüksek fiyat politikası birçok peering'ini kaybettirdi. Cogent, He.net, Telecom Italia, NTT'nin çeyrek fiyatına trafik taşıyor. Türk Telekom'un sorunu bölgedeki güçlü şirketler yerine her yerde aynı şirketler ile anlaşma yapması. Örneğin NTT'nin Bükreş'te TT dışında neredeyse peeringi yok ama NTT ile 2 arabağlantısı var. Bükreş'te en iyisi Arelion ve Level3, NTT Bükreş'leri iptal et. Keza Milano'da orada en iyisi Telecom Italia üstelik mevcuttaki Arelion ve NTT'nin çeyrek fiyatına git 1 Terabit Telecom Italia ile bağlan.

• CS:GO'dan nefret ederim , DOTA vb'de oynayan yok,

PUBG Steam Azure ve AWS üzerinde karışık geliyor azda olsa Tencent sunucuları denk gelebiliyor.

bu ip için istanbul-comnet 22-23

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 20 Mayıs 2023; 22:17:47 >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt

Arelion gibi şirketler filen cok pahalı fakat pingi iyi diyemem. Arelion looking glass bakarsak hiç şeffaf pingleri yok bence. Ve fixnet içim yeterli bir kapasite sorun yaşayan hiç görmedim. Fakat netix harici bir ıx'e geçilirse netixde coğu trafiği farklı ıx'e yonlendirme yapıp kapasite artırırsa daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten Arelion kaliteli hizmet verdiği için değil arabağlantısı çok fazla olduğu için yüksek fiyatlı. Avrupa içerisindeki en geniş arabağlantı ve rotalar onlarda.

IX'ler küçük trafikleri taşımak için avantajlı ve kurulmuş bir şey. IX'ler aracılığı ile büyük trafikleri taşımak hiçbir ISS'nin ve OTT'nin işine gelmez çünkü network maliyetini çıkaramazlar. Konumuz Valve olduğu için Steam'dan örnek verelim, IX'ler ile bütün trafikleri bedava taşıyor diyelim. Peki network, sunucu maliyetini nasıl çıkaracak? Mecbur oyunları satarken daha fazla komisyon alacak. Dolaylı yoldan oyun endüstrisine zarar verecek.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Artık firmalar peering filen yerine direkt ıx üyeliği tercih etmekte fiziksel bağlantı ile bir cok şirkete peering elde edebilmekte direkt olarak.

• Ttnet - Ftth - İstanbul

• Ttnet-Ftth-Mersin

• Turknet istanbul pendik 1.000 mbps gigafiber

• GIBIRNet İstanbul (Avrupa), VDSL

• Türktelekom FTTH İstanbul kullancıısıyım, bazen CSGO Viyana serverında bazen pingim net_graph kısmında 22-23ms'lere düşüyor. Tab kısmında ise 18ms'ler görüyorum. Çok seyrekte olsa arada bu pingleri görebilmekteyim. Fakat farkettiğim stabil bir bağlantı olmaması, 18ms'yi alırken oyunun belirli kısımlarında bazen ms 39-40'lara sabitliyor kendisini. FTTH gibi bir sistemde pingin bu kadar dalgalı olması internetin kalitesini sorgulatıyor haliyle.

• Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155865698

52ms ile Cs go oynamak ister misiniz? Üstelik ftth paket seçeneği ile... vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

Aman hocam benim durumum iyiymiş diyeyim o halde, ama gerçekten çok dalgalı. 25-35-45-55 fark etmiyor yani. 60 olsun ama en azından stabil olsun diyor bazen insan vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

• Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt

Hocam ben bir ara mücadele ettim bu ms yi düzeltmek adına. Geçici çözümler yapıyorlar elbette ama kalıcı bir çözüm yok. FTTH de nasıl 50 küsür ms olur diye kayıt açıyorsun, adamlar uzaktan router cihazını resetliyor ve sorun çözüldü mü diyor. Anlatıyorsun bu router dan kaynaklı değil diye ama boşa yani. Derdini anlatabileceğin kişiye gelene kadar o kadar yoruluyorsun ki vazgeçiyorsun en son.

Bu konuda da yazmıştım, müdürlüktekiler beni arayıp bazı çözümler önerdiler. Geçici olarak sorunumu çözdü ama kalıcı olarak çözmedi. Artık yorulup vazgeçtim kayıt da açmıyorum o yüzden.

Bu arada 50 küsür ms gösterdiğine bakmayın, oyunlarda sorun yaşamıyorum. Bu arada FTTH ye ilk geçtiğimde böyle değildi, sonradan artış gösterdi benim ms.

Yapmadığım, denemediğim çözüm önerisi de kalmadı. En son vazgeçtim, boşverdim. Çünkü bu tarz şeyler insanı psikolojik olarak yoruyor. Ben de yorulmak istemiyorum bu yaştan sonra. Daha önceki yorulmalarımızı da şurada anlatmıştım.

https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fiber-optik-altyapi-calismasi-ana-konu--121281883-2126#147277138

Direkt mesaj açılmaz ise;

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/147277138

Bu arada aynısı benimde başıma geçti, çözümü nasıl bulduğumu söyleyeyim sizlere, sabit IP tanımlaması. Denediniz mi bilmiyorum ama sabit IP'yi kaldırdığım andan itibaren benimde pinglerim 50ms+ olmaya başlıyor tüm avrupa serverlarına. ADSL'de bile daha iyi pingler alıyordum. 50ms'yi görünce insan gözlerine inanamıyor FTTH sistemde nasıl böyle olur diye, ama maalesef Türkiye'de her şey mümkün. ADSL kullanan birisi FTTH kullanan benden daha iyi ping alabiliyor. Bir deneyeyim dedim sabit IP tanımlaması istedim bir anda pinglerim yarı yarıya düştü neredeyse. Sizler için aynısı olmayabilir ama isterseniz bir deneme sağlayın, tabi insan kendi kendisine de diyor normalde olması gereken ping değerlerine +95TL verip neden ulaşmak zorunda kalıyorum...vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

• Hocam çok sağol bilgilendirmen için ama ben uğraşmak istemiyorum hocam. Yıldırdılar çünkü o yüzden vazgeçtim. vie.valve.net ping sonucumuzu paylaşalım. 

• Merhaba,
    Benim speedtest üzerinden sonuçlarım 18 ms çıkıyor ping, bu değer normal değil degil mi yani daha düşük çıkması gerekmiyor mu. Tt altyapı ile vodafonenet kullanıyorum.

• Betta_54 kullanıcısına yanıt

Cmd ekranı atarsanız daha detaylı konuşabiliriz. Ayrıca il bilgisi de lazım. Eski mesajlara bakarsanız, o formatta bilgi paylaştığınız takdirde daha iyi yardımcı olabiliriz.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.