Şimdi Ara

Videoları HD ye çevirebiliyormusunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an xilisoft programı ile yalanlar üzerine filmini hd ye çeviyorum galiba hd yani.Önce 5 gb yaptı ama ayarlarını düşürdüm 2 gb da anlaştık yoksa 5 saatte anca çevirir.Siz hiç denedinizmi yoksa boşuna uğraşmıyım

Üşüyoruz Reis...
  • hd den düşük kalitede bi medyayı hd ye mi ceviriyosun..şayet evet ise sebep??

BU İMZAYA ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 16/07/20XX tarih ve 20XX/40X nolu kararı gereği bu imzaya erişim DONANIMHABER YÖNETİMİ'NCE engellenmiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzil

hd den düşük kalitede bi medyayı hd ye mi ceviriyosun..şayet evet ise sebep??

sebebi varmı daha kaliteli

Üşüyoruz Reis...
  • bu kaçıncı konu ya. 1 haftadır herkes de bir HD çevirme merakıdır almış başını gidiyor. Arkadaşlar dijital ortamdaki düşük çözünürlüklü bir video hayatta HD olmaz. Ancak sadece dijital temizleme yönetmleri ile eski filmlerin kalitesi arttırılır ama kalite diyorum çözünürlük değil. HD demek 1920X1080 dir yada 1280X720 siz bir DVD videoyu hatta DVD rip (700 mb) filmi imkanı yok HD gibi yapamazsınız. Bir küçük resmi alın büyütün küçükken olan netlik duruyor mu yoksa bulanıklaştı mı?

Pantalaon paçası kısaltmak gibidir. Uuzun bir paçayı kısaltırsın ama kısa bir paçayı uzatamazsın. (ek yaparız kardşeim gibi saçma cevaplar vermeyin )

Yüksek kaliteli/çözünürlüklü video riplenir ama düşük kaliteli/çözünürlüklü video yükselmez.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• _____________________________
  • var olanı yok edebilirsin ama yoktan var edemezsin..sebep bu...

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 16/07/20XX tarih ve 20XX/40X nolu kararı gereği bu imzaya erişim DONANIMHABER YÖNETİMİ'NCE engellenmiştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rajeesh

Allah allah bilmiyoz tamam yaa öğrendik işte

Üşüyoruz Reis...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    psp'ye video nasıl yüklenir?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende bir program var youtube videolarını bile 1080p HD kaliteye çevirebiliyorum. O kaliteyi hiçbir şeye değişmem.

Take a look to the sky just before you die, it's the last time you will!
  • 1080p HD değil işte. Yalancı o upscaler mıydı neydi unuttum şimdi. Benim dvd de var o özellik 1080p seçiyorsun hdmi dan bağlıyorum lcd ye DVD kalitesindeki film daha keskin daha net oluyor. Ama dvd rip ya da vcd filmi ne yaparsan yap kaliteli olmaz kocaman ekranda

Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

bu kaçıncı konu ya. 1 haftadır herkes de bir HD çevirme merakıdır almış başını gidiyor. Arkadaşlar dijital ortamdaki düşük çözünürlüklü bir video hayatta HD olmaz. Ancak sadece dijital temizleme yönetmleri ile eski filmlerin kalitesi arttırılır ama kalite diyorum çözünürlük değil. HD demek 1920X1080 dir yada 1280X720 siz bir DVD videoyu hatta DVD rip (700 mb) filmi imkanı yok HD gibi yapamazsınız. Bir küçük resmi alın büyütün küçükken olan netlik duruyor mu yoksa bulanıklaştı mı?

Pantalaon paçası kısaltmak gibidir. Uuzun bir paçayı kısaltırsın ama kısa bir paçayı uzatamazsın. (ek yaparız kardşeim gibi saçma cevaplar vermeyin )

Yüksek kaliteli/çözünürlüklü video riplenir ama düşük kaliteli/çözünürlüklü video yükselmez.

Aynen katılıyorum.Burada önemli olan kaynaktır.VCD formatında bir görüntüyü ne HD nede DVD formatındaki görüntüye çeviremezsin.Rip işi ise bambaşka birşey.Orada amaç boyutu küçültüp kaliteden azda olsa ödün vermektir.

Geçen sefer HD resim var diye tutturup duran arkadaş gibi inşallah sende yapmazsın. O kadar adam anlatamadık Hd resimin olmadığını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 23 Mart 2009; 20:20:31 >

• Öyle bir şey olsaydı eline kamera alan hd film çekerdi millet de saf gibi hd kamera almazdı.
  • Arkadaşlar HD var olan birşey.Hd'yi format gibi algılamayın lütfen.Keliem anlamı HighDefisuon'dur(kelime hatası olabilir)Bu kelimenin Tr. karşılığı yüksek çözürnürlük demektir.Yani şöyle açıklayama çalışayım.Aslında 80lerdeki kameralarda 1920X1080 veya 1280X720 çekiyordu.Yani sizin deyişinizle HD.Ancak bu yüksek çözünürlüklü görüntüyü oynatacak alet ve basılacak medya olmayışından dolayı bu filmlerin çözünürlüğü elle bilerek düşürülüyordu.Kanıt isterseniz eski filmlerin şuan HD'lerinin piyasaya düşmesini size örnek verebilirim.Ama sizinde bildiğiniz gibi günümüzde 8-16 hatta 25gb.lık diskler var ve bu videoları kaydetmek işlemek kolay.İnternetten indirdiğiniz HD'lerde aslında riptir.Yani görüntü ve sesten öndün verilerek boyutu düşürlür.Eğer gerçekten bir HD film izlemek istiyorsanız bir blueray almanız gerekir.
    Umarım açıklayabilmişimdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Gökhan K.

Arkadaşlar HD var olan birşey.Hd'yi format gibi algılamayın lütfen.Keliem anlamı HighDefisuon'dur(kelime hatası olabilir)Bu kelimenin Tr. karşılığı yüksek çözürnürlük demektir.Yani şöyle açıklayama çalışayım.Aslında 80lerdeki kameralarda 1920X1080 veya 1280X720 çekiyordu.Yani sizin deyişinizle HD.Ancak bu yüksek çözünürlüklü görüntüyü oynatacak alet ve basılacak medya olmayışından dolayı bu filmlerin çözünürlüğü elle bilerek düşürülüyordu.Kanıt isterseniz eski filmlerin şuan HD'lerinin piyasaya düşmesini size örnek verebilirim.Ama sizinde bildiğiniz gibi günümüzde 8-16 hatta 25gb.lık diskler var ve bu videoları kaydetmek işlemek kolay.İnternetten indirdiğiniz HD'lerde aslında riptir.Yani görüntü ve sesten öndün verilerek boyutu düşürlür.Eğer gerçekten bir HD film izlemek istiyorsanız bir blueray almanız gerekir.
    Umarım açıklayabilmişimdir.

eski filmlerde çözünürlük yoktu ki..çünkü analog makina ile çekiliyodu.35 mm lik bu kameralar tabir-i caizse sonsuz çözünürlüğe sahip ve su anki hiç bir digital codec o çözünürlüğe sahip değil...ilede ultra mega hd çıkarsa o filmler o formatta yine görebiliriz.çünkü kaynak çok kaliteli...

• Full HD bir film zaten 30 GB.

HD ready vardı bide bir aralar 720p - 1280X720 şimdi yerini full HD ye bıraktı. Plazmaların boyutu büyüdükçe çözünürlükler de yavaş yavaş artacak.

Bu arada eski filmlerin hd olayını biliyorm nasıl yapıldığını fakat 5.1 nasıl oluyor onu anlamıyorum. PC deki gibi sanal çözümlemede değil gibi bulanık ses yok hiç sanki orjinal de 5.1 çekilmiş gibi. Filmlerdeki 5.1 olayı nasıl oluyor onu açıklasın bilen biri

Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Full HD bir film zaten 30 GB.

HD ready vardı bide bir aralar 720p - 1280X720 şimdi yerini full HD ye bıraktı. Plazmaların boyutu büyüdükçe çözünürlükler de yavaş yavaş artacak.

Bu arada eski filmlerin hd olayını biliyorm nasıl yapıldığını fakat 5.1 nasıl oluyor onu anlamıyorum. PC deki gibi sanal çözümlemede değil gibi bulanık ses yok hiç sanki orjinal de 5.1 çekilmiş gibi. Filmlerdeki 5.1 olayı nasıl oluyor onu açıklasın bilen biri

Zaten 5 kanal ses kaydı yapılıyor.Daha doğrusu şöyle diyebilirim rahatlıkla en azından 70lerden beri 5 kanal film var.Hatta yanılmıyorsam bu adım ilk Lucas Film tarafından Star Warsta atılmıştı.Ha dersenki daha eskisi var 5.1 oda sanal programlarla yapılıyor.Bir zaman hatta ses bölümünde vardı o program ve birkaç arkadaşımız yapmıştı o olayı.normal 2 kanal mp3'ü 5.1 kanal DolbyDigital müziğe çevirmişlerdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.