Şimdi Ara

videoda bit hızı ne oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • video indirecektim.baktım 360p 480p nin boyutundan daha fazla.ikisini de indirdim 360 ın bit hızı daha fazla.hangisi daha kaliteli bu durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yıllar önce birisi şöyle bir yorum yapmış. doğru bence.

Toplam bit hızı görüntü ve ses bilgisinin toplamıdır.Örneğin görüntü 4 mbit ses'te 256kbit ise toplamda 4,25 mbit'lik toplam bit hızıdır.

Resim karesi hızı ise görüntü standardına ve saniyedeki kare sayısına göre hesaplanır örneğin PAL standardında saniyede 25 kare görüntülenir ve buda resim başına 1/25'ten 0,04 sn yani 40ms gibi bir süredir.

Çözünürlük arttıkça daha yüksek bit oranına ihtiyaç doğar dolayısıyla görüntü kaliteside artar bit oranı düştükçe görüntü kötüleşir ve bazı görsel hatalar ve kalitesizlikler mesela aşırı karelenme kaba saba belli belirsiz görüntü bozulmaları olur bit oranı yükseldikçe bu olumsuzluklar görülmeyecek veya farkına varılamayacak kadar azalır.Bu sebeple çözünürlüğün artması ve buna bağlı olarak bit oranının artması güzeldir.Birde sıkıştırma yöntemleri vardır ki mpeg2,h264 örnek olarak verilebilir bunlarda görüntü kalitesi ve bit oranı bakımından önem taşır yöntem karmaşıklaştıkça aynı kalitede görüntüyü vermek için daha düşük bit oranı yeterli olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.