Şimdi Ara

Video ve ses birleştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben ürün tanıtmaya başlayacağım ama aklıma takılan bir soru var.
    Benim Canon 650D makinam var bununla video çekiyorum.
    Ancak bununla iyi ses alamayacağımı düşündüğüm için 1 tane ses kayıt cihazı ve mikrofon aldım.
    Sorunum ses kayıt cihazından kaydettiğim sesi videoya nasıl kaydırmadan ekleyeceğim?

• bunun için bir kurgu programı kurmalısın adobe premiere-edius gibi. kamera ve ses kaydına aynı anda başlamalı esas konuşmaya başlamadan önce kayıt bir kayıt iki şeklinde bağırıp hangi sesin hangi görüntüye ait olduğunu anlamalısın. bahsettiğim programlarda görüntü ve ses ayrı kanallarda birleştirilir.
  • Hocam birleştirmesi sorun değil. Video ve sesi nasıl ayarlayacağım? Yani kayma olmaması lazım. Detaylı bir şekilde anlatır mısınız? Aynı anda basamazsam ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fortax -- 14 Şubat 2015; 20:35:16 >
  • aynı anda basıcam diye kasmana gerek yok...iki makinenin de kayıt tuşlarına bastıktan sonra bekle bir kaç saniye ve yüksek bir ses çıkar, ne bileyim yüksek sesle 1 de, ya da bişeye vur sonra bekle bir iki saniye ve sunumunu yapmaya başla...bitincede kurgu yapacağın programda o tik noktasını aynı hizaya getirmen kafi olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elturco78 -- 20 Şubat 2015; 15:22:15 >
  • fortax F kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam ;

Öncelikle olarak senin ihtiyaıcn olacak yöntem şu şekilde ilerliyecektir. Bu yöntem eski olmasına karşın offline çekimlerde ben bu yöntemi kullanırım :)

Şimdi bütün sistmeni hazırladığını varsayıyorum herşeyin hazır sende hazırsın geriye sadece RECORD kaldı .
    Record'a başlamadan önce EL ÇIRPICAKSIN bir kere çırpman yeterli daha sonrasında bir boşluk bırak ve olaya başla bu şekilde editlerkende süreleri tutturabilirsin .

Birleştirmek içinde ben adobe kullandığım için premiere ve audition le ortaklaşa çalışıp ses üzerinede istediğin gibi değişiklikler yapabilirsin.

Ayrıca 650D üzerine Rode güzel mikrafonları vardı geniş diyaframlı shutgon'ları bunlar kullanabilirdin aklında bulunsun gerçi dış çekimde biraz problem yaratabiliyor özellikle rüzgarlı havalarda :)

Bu arada adobe .MTS formatında sesi desteklemez bunun için aldığın kayıtları .mov veya daha az kayıplı bir şkeilde convertleyip tabi seside mp3 değilde wmw olabilir bu şekilde convertleyip rahatça çalışabilirsin yine bir problemde benide haberdar ederek cevap verirsen takip edebilirim konuyu.

• Hocam Zoom H4N ile 650D yi birleştiremez miyim? Yani bu şak seslerine gerek kalmadan.
    Bir diğer sorumda 2 kamera kullanırken ne yapacağım?
     Video ve ses birleştirmek
  • fortax F kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi şöyle siz zaten bağlantıyı sağlamışsınız resimdeki görselde mantık şöyle olucak .

Sizdeki kayıt cihazı diyaframları oldukça sağlam güzel bir cihaz. Yanlız bildiğim kadarıyla cihazdaki XLR girişler çivi ve 2'side İNPUT yani ses girişi alabiliyor alt bölümdeki girişler .

Fakat yanda kulaklık veya line çıkışı olması lazım buradaki çıkıştan sesi çıkarak kameradan 3.5 girişe takmanı lazım ki gördüğüm kadarıyla bu resimde zaten bu mantık olmuş .

Eğer bu şekilde kameradan ses alamıyorsanız kameradaki ses girişlerini kontrol edin veya kulaklık takıp cihazdaki ses çıkışını kontrol edin yani şuan resimdeki çivi olarak girilen kablolar input kablolar.

Yanılmıyorsam tabiki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bu resim bana ait değil sadece örnek olarak gösterdim.
    Ama bu cihazlar bende var makinanın yanında 3,5 giriş var. Oraya çoklayıcı taksam bi ucunu kameraya bi ucunu mikrofona bağlasam olur mu? Yani şu şekilde...https://www.youtube.com/watch?v=v8ZiPjNH22M
    Bu işlemi yapınca "çat" sesine gerek var mı?
    Yandaki 3,5 stereo girişine direk mikrofon bağlanır mı?
    İlginiz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.