Şimdi Ara

Video Oyunları Sınıflandırılırken Saçmalanması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda piyasadaki oyunların yarısına aksiyon macera etiketi yapıştırılıyor. Çok güzel bir yazıya denk gelmiştim "Hiç bir türe uymayan ya da çok fazla türü barındıran oyunları aksiyon macera olarak sınıflandırırlar." diye. Bana çok haklı bir söylem gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz.

Hypercasual-Casual-Midcore-Hardcore oyunlar da saçmalık gibi geliyor yani bir oyunu karmaşıklık seviyesine ve hitap ettiği kitleye göre mi sınıflandırıcaz. Tamam bu tarz bir sınıflandırma da yapılabilir ama genel geçer sınıflandırmaların yanında söylenmesi bana saçma geliyor. -Abi oyunun türü ne olucak? -Hypercasual olucak kardeşim. (kime hitap edeceğini mi sorduk ya da ne kadar karmaşık olduğunu mu sorduk.)

Bunun da dışında Korku, Fantezi gibi oyunun anlatısına bağlı bir sınıflandırması var ya hatta buna tema deniyor diye biliyorum. Bunu da genel geçer sınıflandırmaya alet ediyorlar. -Nasıl oyundu abi? -Fena -Türü ne abi oyunun -Kardeşim, korku.

Şimdi aklıma gelenler bunlar sizin de bu konuda örnekleriniz varsa bilmek isterim yorumlarınızı çok merak ediyorum?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.