Şimdi Ara

Video kurgu için PC toplamak mı 2. el MAC mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Bu soruyu sormak içinde internette ki doğru birkaç adresten birisi olduğunu düşünerek sizlere bu soruyu sormak istedim.

    Video kurgu için video kurguyla uğraşmış ve/veya donanım bilgisi olan arkadaşlara 2 sorum olacak.

    1. Sağlıklı kasmadan video kurgu yapmak için Mac mi PC mi? Genel olarak görüşlerinizi karşılaştığınız olumlu olumsuz yönleri merak ediyorum. (Mesela Pc ya da Mac para oldukça yükseltmek şunda daha iyi ama performansı şöyle gibi olabilir örnek olarak söylüyorum sadece)

    2. Özel olarak da kendi bütçen 3000-4000 arası (3000'ine ne kadar yakın o kadar iyi :) ). Bu bütçe aralığında 2. el bir Mac mi? Yoksa toplama bir Pc mi bu konuda ki önerileriniz ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

    Not: Oyun oynamak kesinlikle 2. planda olay video kurgu ve grafik programları. Ancak video kurgu ve grafik arasında seçim yapmamı isterseniz video kurgu açık ara daha öncelikli.

    Dip Not: 2. sorum için bu fiyat aralıklarında olur mu bilmiyorum ama 4k video işlemek gibi bir seçenek 4500'e çıksakta olabilir ama 4k çekmek ve işlemek şuan bütçeli bir iş bu sorum ek bir soru olarak cevaplanmasa da olur merakımdan soruyorum diğerleri alma/edinme kullanma isteğimden.







  • Arkadaşlar premier ve after effect te kasmadan çalışabileceğim bir makine arıyorum. Lütfen ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spawn999

    Arkadaşlar premier ve after effect te kasmadan çalışabileceğim bir makine arıyorum. Lütfen ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olun.


    İşlemci: Intel i5 6600 3.3 GHz Soket 1151

    Anakart: ASUS B150M-C DDR4 Soket 1151

    RAM: Kingston HyperX 8 GB DDR4 2400 MHz CL15 (2 Adet)

    Ekran Kartı: ??

    Hard Disk: WD Blue 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

    SSD: Samsung 850 EVO 250 GB SATA 3.0 ( 540 MB O. / 520 MB Y.)

    Kasa: Silverstone Precision USB 3.0 MidT ATX Siyah

    PSU: Aerocool KCAS Serisi 600 Watt 80+ Bronze (12V Tek Kanal 540 Watt)

    TOPLAM: 2200 lira..www.eksenbilgisayar.com Ekran kartı koymadım.. kendi bütçene göre ister 2. el GTX 770 , 780, ister yine 2. el ya da sıfır GTX 960, 970, veya bekleyip sıfır yeni nesil GTX 1070 eklersin.. seçim senin.. :)




  • Cevap için çok teşekkür ederim :) bunlar ile sorun çıkarmadan programları kullanıp çıktı alabilirim değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spawn999

    Cevap için çok teşekkür ederim :) bunlar ile sorun çıkarmadan programları kullanıp çıktı alabilirim değil mi?


    Evet kardeşim.. her iki programın da güncel 2015 versiyonlarının sistem gereksinimlerine baktım.. orada yazanlara göre bu yazdığım listedeki sistemle programları sorunsuz, kasmandan kullanabilirsin.. parçaları daha kısma, en uygun olanları koydum zaten.. SSD kaliteli ve hızlı olmalı o da var.. :) Ekran kartını kendin alıp eklersin yazdığım modellerden.. CUDA kullanıyorsan Nvidia, OpenCL kullanıyorsan AMD kart tercih etmelisin, aklında olsun..
  • Çok teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.