Bir arkadaşım video kamerasını web-cam olarak kulanmak istiyorda, yapanlar varmış sanırım; Yardımcı olursanızı sevinirim...
VIDEO KAMERANIN WEB CAM OLARAK KULLANILMASI İÇİN WEB CAM ÖZELLİĞİNİ DESTEKLEMESİ LAZIM. KILAVUZUNDA BAKABİLİRİSİNİZ DETEKLİYORSA CD SİNDE YAZILIMINI YÜKLEMENİZ YETECEKTİR.
Google'da arattım da DV Messenger'la kullanılabiliyormuş. Ama indirecek yer bulamadım...
ömerözkan ok sorayım bi
digital 8 formatındaki tüm kameralar web cam olarka kullanılıyor benim bildiğim ve uyguladığım sistem :
1. çözüm : 1 adet firewire kart alıyorsun + firewire kablosu
bu kablo ile digital8 kameranı firewire kart aracılığı ile bilgisayara takıyorsun dediğim kartın cıkısı usb gibi bişi görmüşsündür belki su anda yeni anakartların bi coğundada var
sp2 yüklü ise kamerayı acınca otomatik olarak tanıyor zaten. not : bu kartın fiyatı webcam kadar :)
2.çözüm :
Kamerayı usb portlartını kullanarak bağlıyorsun bunun için kameranın driverını isticek sony nin sayfasında var mesela kamaeranın markasını bilmediğim için bet bilgi veremiyorum ,misal sony kameranın usb driverını indirip webcam tanıtır gibi tanıtıyosun ve çalışıyor
ondan sonra normak web cam gibi kullanıyorsun :) hatta istersen moviemaker kullanarak captrue bile yapabilirsin
kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: :::Banner:::
Bir arkadaşım video kamerasını web-cam olarak kulanmak istiyorda, yapanlar varmış sanırım; Yardımcı olursanızı sevinirim...
Arkadaşım ben de sony analog kamera var ve wecam olarak kullanıyorum. 1-Kamerayı tv kartına bağla ve kamerayı aç 2-Kesinlikle kamerada kaset olmayacak.Yoksa 5 dak içinde energy saving moduna geçip kapanır. 3-Active WebCam Programını kur 2-crack dosyasını C:\Program Files\Active WebCam klasörüne kopyala bu arada bu programı her msn kullanımında çalıştırmak falan da gerekmiyor.Sadece bir kez kurulum yap.sonra istediğin zaman kamerayı tak ve webcam olarak kullan
Bende de Sony DCR HC 40 var,webcam olarak kullanıyorum.Kameranın ne olduğunu yazarsan daha detay bilgi alabilirsin,ama kameranın büyük ihtimalle bi CD'si yazılımı falan olacaktır,o yazılımı bilgisayarına kur,kamerayı görüntü alma moduna getir, msn'i aç ve kamerayı msn'e tanıt,zaten msn otomatik olarak algılayacaktır.Bundan ibaret olay.Ama İşletim Sisteminde SP2 yüklüyse Soy için bikaç sürücüyü Update etmen lazım,bende öyle bir sorun olmuştu.
Azcık konu hortlayacak ama google da arama yaptım mı direk bu başlığa attığı için buradan sorumu sormak istiyorum. Bilgisayara USB ile video kameramı takıyorum fakat webcam olarak beceremedim kameramın markası JVC GZ HM-310 TrakerCam falanda denedim olmadı bilen biri yardımcı olursa sevinirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme