Şimdi Ara

Video edit için sistemi yükseltiyorum sizce nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar video klibimi edit yapmak için sistemimi yükseltmek zorunda kaldım.Bulduğum parçalar aşadakiler eski bi donanımcı olarak takip etmediğimden beri epey şey değişmiş.Aklıma takılan sorular var sizce bu sistem dar boğaz yaratır mı ? hani ram 2 gb iken ekran kartının rami 1 gb.Gerçi darboğazın ramle alakası yoktu benim zamanımda ama emin olmak için sormak istedim yinede.Derin araştırmalar sonucu karar verdiğim parçalar aşağıda fiyat performans olarak bunları uygun gördüm uyumludur umarım hepsi.Benzer fiyatlarda daha alternatif anakart ve ekran kartı pek bulamadım ha birde palit marka yeni duydum asus'unda var aynı fiyatlarda ama onunda rami düşük.512 MB ramli ama asus olanını almak daha mantıklı geldi stabile açısından.

    AMD ATHLON 64 5400+ X2 S940
    PALIT 9400GT SUPER 1GB DDR2 PCI EXP
    GIGABYTE GA-M61PME-S2P AMD S940 DDR2 VGA
    KINGSTON 2 GB 1066MHZ HYPERX DUAL KIT (1GBx2)

    Kasa olarak elimde p4 celeron 1.7 nin 230 w sanırım bakmadım daha bilmiyorum güç kaynağı var kasayı değiştirmem gerekçek sanırım.300 w lık everest var asus var daha pahalı.Everst kasa aliyim diyorum ama korkuyorum ya güç kaynağı arıza yaparda anakartımı..vs yakarsa diye.

    Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)







  • hangi programla çalışacağını bilmiyorum hangi video formatında çalışacağınıda ama stabil bir işletim sisteminde o sistemle işini bitirirsin psu 300w orj kaliteli olması şart o çok önemli ayrıca ben
    e2180
    p35 anakart
    2gb geil ddr2 800mhz
    ati3870

    sistem ile klip montajı çok rahat yapmıştım ulusal kanallarda dönüyor klip
  • İşlemciyi x2 7750-7850 ile değiştirin.Ekran kartı ucuzdan pahalıya 8600gt yada hd 4670 olsun.8600 bile 9400gtden iyidir.1gb Bellk 9400 için bişey ifade etmiyor.Geri kalan parçaları düşünmeden alabilirsiniz. Ucuz istersen Frisby 2029 400w kasa rahatlıkla yeter.
  • Sapphire HD4650 512 MB 128Bit GDDR3 HDMI 16X alabilirsin o fiyata.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: satoyama

    hangi programla çalışacağını bilmiyorum hangi video formatında çalışacağınıda ama stabil bir işletim sisteminde o sistemle işini bitirirsin psu 300w orj kaliteli olması şart o çok önemli ayrıca ben
    e2180
    p35 anakart
    2gb geil ddr2 800mhz
    ati3870

    sistem ile klip montajı çok rahat yapmıştım ulusal kanallarda dönüyor klip

    İçimi rahatlattın valla :) Dvd formatındaki medyayı editlicem direk sıkıştırılmamış avi formatına döndürmeyi başaramadım çünkü..Bütün programları denedim en kullanışlı ve kasmayanı Sony Vegas 8.Bununla yapıcam montajı ;).

    Cevaplar için hepinize tekrar teşekkürler... Radeon kartlar daha mı ii yani ama ben radeona pek güvenmiyorum eski modelleri var arkdaşlarımda özellikle 2D de çok sorun yaratan bi kart.Ben bidiğim geforce dan şaşmıyım diyorum yine en iyisi ;).

    Ha bide oyun fln oynayan biri değilim acaba onborad ekran kartı ile bu iş te olur mu ? merak ediyorum ve sistemi çok yorar mı ? işletim sistemi olarak mecburen vista yüklücem.

    "575m" dediğin ilemciye baktım daha ucuz ve çok daha güçlü bi işlemci 3.5 mb ön belleği varmış şaşırdım ve azım açık kaldı doğrusu hemen bu işlemciyi alıyorum o halde ;) Çok yardımcı oldu yorumun yoksa gidip aynı paraya daha düşük bi işlemci alıcaktım ;)

    4670'i araştırdım biraz daha pahalı ama geleceğe yönelik bi kart.H.Def..vs videoları işlemciye yük bindirmeden açıyormuş ilerde kendime h.def cam alıcağım için bu kart daha çok işime yarıcak gibi.
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=81732&ad=SAPPHiRE-HD4670-512MB-DDR4-PCi-EX16-Ekran-Kartlari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternal Fox -- 23 Mayıs 2009; 14:39:00 >




  • O zaman işlemciye ve ram'e yatırman daha iyi olucaktır diye düşünüyorum.Onboard ekran kartı sağlam olan anakartlara bak derim.
  • nvidia 9600gt ve üzeir işlemci alman daha mantıklı cuda desteği büyük bir hız sağlar sana
  • bu arada hd 4650 de hd 4670 'teki gibi işlemciye yük bindirmeyen hi.def. özelliği varmı ? varsa 4650 de işimi görür.Oyun oynayan birsi değilim sonuçta ve fazla para veremicem sisteme.
    Son olarak 300 w güç kaynağı bana yeter gibi geliyor ?

    not: az önce baktım 4650 de de 1080p FULL HD görüntü desteği varmış :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternal Fox -- 23 Mayıs 2009; 15:08:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: overclock

    bu arada hd 4650 de hd 4670 'teki gibi işlemciye yük bindirmeyen hi.def. özelliği varmı ? varsa 4650 de işimi görür.Oyun oynayan birsi değilim sonuçta ve fazla para veremicem sisteme.
    Son olarak 300 w güç kaynağı bana yeter gibi geliyor ?

    not: az önce baktım 4650 de de 1080p FULL HD görüntü desteği varmış :)

    hd4650 alabilirsin.Psu'yada bağlı o 300watt olması yetmiyo kaliteside önemli.
  • Sağolasın kardeşim yanlız ben kasayı da değiştirmek istiyorum 7 senelik kasa nerdeyse :) O yüzden 300 w bi kasa alıcam hangi markalara güvenebilirim ? Harddiskim fln yanarsa bilgiler uçarsa mahvolurum güç k. yüzüzünden bütün projelerim pc de çünkü.

    Ben bide odamdaki studyoda ses kaydı yapıyorum.Gürültü n kadar az sa o kadar iyi benim için.Ekran kartının fansız soğutma modelini bulamadım henüz gerçi 4650 de fln ototmatik olarak fan hızı düşüyormuş oyun oynamadığın znm ama fansız ve vga çıkışı olan bi kart olsa daha makbule geçerdi.

    Güç kaynaklarında son durum ne ? sessiz kasalar varmı ? yoksa dışardan ek sessiz fan alıp güç kaynağına yerleştirebilirim sanırım.Bende p4 celeron 1.7 psu yeterince gürültü yapıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: overclock

    Sağolasın kardeşim yanlız ben kasayı da değiştirmek istiyorum 7 senelik kasa nerdeyse :) O yüzden 300 w bi kasa alıcam hangi markalara güvenebilirim ? Harddiskim fln yanarsa bilgiler uçarsa mahvolurum güç k. yüzüzünden bütün projelerim pc de çünkü.

    Ben bide odamdaki studyoda ses kaydı yapıyorum.Gürültü n kadar az sa o kadar iyi benim için.Ekran kartının fansız soğutma modelini bulamadım henüz gerçi 4650 de fln ototmatik olarak fan hızı düşüyormuş oyun oynamadığın znm ama fansız ve vga çıkışı olan bi kart olsa daha makbule geçerdi.

    Güç kaynaklarında son durum ne ? sessiz kasalar varmı ? yoksa dışardan ek sessiz fan alıp güç kaynağına yerleştirebilirim sanırım.Bende p4 celeron 1.7 psu yeterince gürültü yapıyor.

    Kasa birlikte gelen psular cok ses yapıyor.İntihar eder heralde o seste senin durumdaki bir kişi.O yüzden psu ile kasayı ayrı almanı tavsiye ederim.
    High Power 350W Güç Kaynağı (4 Ide+2 SATA çıkışı) -60
    Cooler Master SE-335-KWN1 side window (PSU YOK) -107
    12 cm fanı olan bir kasadır ses yapmaz bu yüzden.
    Daha düşük bir fiyata istiyorsan belirtmen yeterli hemen tavsiyede bulunuruz.




  • tekrar çok sağol kardeşim cevabın için :) Bundan yıllar önce (bu site bile daha açılmamıştı başka siteler vardı )herkese ben yardımcı oluyordum şimdi de siz bana :)

    Oyun oynamadığım için normal ekran kartı almaktan vazgeçtim.Boşa güç harcıcak ve 150 tl vermiş olucam.AMD 780G Chipsetli anakart alıyorum üzerinde ati'nin donanımsal video oynatma destekli onboard ekran kartı varmış.

    Merak ettiğim şey onboard kart ile montaj yaparken performans sorunu yaşarmıyım ? bide ram miktarını en az kaç mb olarak seçiyor sistem ? KINGSTON 2 GB 1066MHZ HYPERX DUAL KIT (1GBx2) Alıcam.Büyük ihtimal işlemcim de 64 bit olduğu için pc'ye vista yüklicem.Masa üstü uygulamalarında onboard ekran kartının çaldığı ram miktarı umarım yavaşlatmaz bilgisayarımı.Hani 2 gb ram var nasıl olsa değil mi ? Sistem açılışında 2 gb ram kaç mb olarak gözükür ? eskisi gibi 4-8-16-32 gibi küçük değerler varmı bide şimdi ? ztn bu değeri 256 bile yapsak bikere 4 mb mı ne kafadan yerdi en az windowsu açmak için eski onboard kartlar.Seçtiğin 256 3d oyunlarda doku aktarımı sırasında aktif olup işe yarardı.

    not: az önce öğrendim diyenin yalancısıyım bu anakartta yeni teknoji varmış sistem ramini değilde kendi ramini kullanıyormuş vga.Ne kadar doğru acaba?

    Bilmeyenler için onboardu olan anakarthttp://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_ma78gmud2h-328-8062.html

    Mavi nin sitesinde ise aynı kart için onborad vga yok diyor ama çıkışlar gözüküyor resimde ne iş anlamış değilim ?http://www.mavibilgisayar.com/ud/12500



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternal Fox -- 28 Mayıs 2009; 2:14:05 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.